Rovinj nem csak nyugodt tengerpartjai, de egyedülálló történelme és kialakítása miatt is világszerte híres. Egy remek kiindulópont az Adriai-tenger felfedezéséhez. Innen nem csak a gyönyörű horvát városokat járhatod körbe, de még Olaszország partjait is meghódíthatod.

Bővebb információt a rovinji hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz : információk Rovinjróll, Rovinj időjárása. Meríts ihletet a rovinji hajózási útvonalakból és kezdd el következő útvonalad megtervezését, olvasd el a Rovinji hajózás írásunkat.

Úticél megváltoztatása

Távolság

Opció figyelmen kívül hagyása

Kezdődátum

Időtartam

Rugalmasság

Kabinok száma

Férőhelyek

to

Típus

Szolgáltatástípus

Hossz

to

Felszereltség

Air conditioner
Watermaker
Generator
Electric windlass
Outboard Motor
Autopilot
Bowthruster
Electric Toilettes
WiFi
Solar Panel
GPS
Electric Winch

Model

Keresés

Sort by:

Rovinj elhelyezkedése

Rovinj az Isztriai- félsziget nyugati partján található, Porec és Pula városok között. Az óváros egy kis kiálló szirtfokra épült és már a távolból látni a középen kimagasló Szent Eufémia Székesegyházat. Egyedi építészete miatt ma az egyik leglátogatottabb Horvát kis város, melyet több mint 15.000-en laknak.

Rovinj történelme

Rovinj területén már a történelem előtti időkben is pezsgett az élet. Kedvező fekvése miatt Isztria többi településéhez hasonlóan többször is lerombolták és felégették.A velencei uralkodás idején Rovinjban megnőtt az áruforgalom és kivirágzott a helyi gazdaság. Így ez a kis település igazi várossá nőtte ki magát. A halászat és földművelés orientált gazdaságot kiegészítették a betelepülő kézművesek és kiskereskedők. Rovinj a középkori Isztria legforgalmasabb, legnagyobb kikötője lett, majd a 17. században a környék legjelentősebb hajóépítő és halászati központjává vált. Vezető szerepét a 18. Században elveszítette, mivel a közeli Rijeka és Trieszt városa hivatalosan is szabad kikötővárosok lettek. Lakói elszegényedtek, ezért idővel Rovinj a lázadók és csempészek városává vált. Fellendülését a turizmusnak köszönheti és ez ma is a legfőbb bevételi forrása.

Rovinj időjárása

Az Adriai- tenger északi részén igen kedvezőek a feltételek a hajózni vágyóknak. A tájat ellepi a dús mediterrán növényzet, melyet napsütésben gazdag fekvésnek köszönhet. A Bóra és a Jugó szelek kellemes összhangot képeznek főleg tavasszal és kora ősszel. A víz hőmérséklete ritkán csökkent 14 fok alá.

Főbb látnivalók Rovinjban

Szent Eufémia Székesegyház

A templom haragtornya már a távolból szemet szúr. A 62 méter magas épület tetejéről csodálatos kilátás nyílik az egész tájra. A toronyban áll egy szobor, mely a legenda szerint, ha a tenger felé néz akkor ragyogó napsütéses napra számíthatunk.

Town clock

Az egykor a város déli bástyájaként szolgáló épületet ma turisták ezrei látogatják nap mint nap. Ez a remek építészeti műalkotás több átalakításon is átesett az évszázadok során. Látható rajta a híres Szent Márk szárnyas oroszlán is, amivel a velencei köztársaság uralkodása alatt egészítették ki.

Balbi ív

A város leghíresebb kapuja, mely a mai főteret köti össze az óvárossal. Kívülről egy turbános török, belülről egy szakállas velencei kőből faragott fej díszíti.

Óváros

Rovinj labirintusszerű óvárosában kóvályogva bepillantást szerzünk az igazi régimódi olasz életbe. A macskaköves keskeny utcák biztos téged is el fognak kápráztatni. Semmi esetre se hagyd otthon a fényképezőt.

Lim Fjord

A várostól nem messze találjuk a Lim Fjordot, ami egy 10 kilométer hosszú folyó. A kanyont formáló hegyeket dús mediterrán növényzet borítja. Az érintetlen táj látványa a csendes tenger vizén evezve tökéletes alkalom a kikapcsolódásra.

Rovinj híres strandjai

Mulini Beach

A városi sétány mentén találjuk ezt a csodaszép kavicsos strandot. A napágyak talán itt a legkényelmesebbek és a helyi éttermekben lévő kiszolgálás is kifogástalan. Tökéletes egy problémamentes strandoláshoz.

Lone Bay

A Mulini strandtól nem messze ugyan, de egy jóval csendesebb környéken találjuk a Lone bay-t. Kifejezetten azoknak ajánlott, akik az eldugottabb tengerpartokat kedvelik. A lombok alatt sétálva keresd meg te is a neked legmegfelelőbb strandoló helyet.

Cuvi Beach

A Cuvi tengerpart a várostól kicsit messzebb esik. Egy nyugodt környezetben kialakított gyönyörű strand. A sziklás partszakasz mentén találunk egy kis sétáló ösvényt, bárokat és éttermeket is. A turisták között igen népszerű, ezért érdemes korán érkezni.

A vörös sziget

Közvetlenül Rovinj előtt található a Szent András- és Maskin szigete, melyek együtt alkotják a Vörös szigetet. A kettőt mindössze egy vékony földnyelv köti őket össze, amin át lehet sétálni. Ez a kis település egy igazi üdülősziget. A két parszakasz és az összekötő híd közelsége miatt egy hatalmas területen, sekély, kristálytiszta vízben úszhatunk a halakkal. Tökéletes a napsütés élvezetére vagy egy kellemes sétára.

Hajóbérlés Rovinj környékén

Rovinj évszázadok óta az Adria egyik legforgalmasabb városa. Elhelyezkedése miatt tökéletes kiindulópont egy felejthetetlen nyári vakációhoz. A kikötő egy 20 millió eurós beruházás után jelenleg Horvátországban az egyik legnagyobb és legfejlettebb. Minden tiszta, rendezett és remek állapotban van. Kiváló egészségügyi szolgáltatásokkal is rendelkezik. Összesen 416 hajó fér el és a maximum hajó méret 50 méter.

Vrsar kikötője

Vrsar a környező szigetek által egy tökéletesen védett öbölben található. Isztria nyugati partján az egyik legjobb állapotban lévő kikötő. A 14 méter mély kikötőben 200 hajó fér el és a maximális jacht-hossz 40 méter.

ACI Marina Pula

Pula kikötője egy hatalmas természetes öbölben helyezkedik el. Nagyjából 200 kikötőhellyel rendelkezik és akár 40 méter hosszú megajachtokat képes befogadni. Felszereltsége kifogástalan. Mosoda, ATM és valuta váltó is található. A közelben van benzinkút is és autókölcsönzésre is van lehetőség.

ACI Marina Pomer

A Pomer kikötő a Medulin öbölben található. Több mint 400 hajó fér el itt. Modern, tiszta, valamint van ingyenes wifi hozzáférés is. Egy tágas, minőségi étterem áll a parton. A hajósok számára minden szükséges megtalálható a kikötőben. Rendelkezik még egy raktárral is, ahol különböző felszereléseket, például kerékpárt vagy szörfdeszkát tudunk tárolni.

Ebben a csodaszép horvát városban mindent megtalálsz, ami a tökéletes nyaraláshoz kellhet. A rengeteg történelmi hagyatékon kívül még számtalan természeti látnivaló vár rád. Horgonyt fel és kezdődjön hát a pihenés. Kattints ha másik vitorlás úti cél az Istrián, vagy másik istriai hajóbérlés érdekel.

Rovinj időjárása

Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Rovinj maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

szelrozsa Rovinj
szelerosseg Rovinj

Rovinj szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Rovinj esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

Bérelj hajót és fedezd fel Rovinj környékét!

1.nap Rovinj – Lim Fjord – Vrsar 12.50 km (7.77 mi) – 11.97 km (7.44 mi), 2.nap Vrsar – Funtana – Porec 4.22 km (2.62 mi) – 6.01 km (3.73 mi), 3.nap Porec – Novigrad 11.80 km (7.33 mi), 4.nap Novigrad – Umag 14.86 km (9.23 mi), 5.nap Umag – Triest 35.56 km (22.10 mi), 6.nap Triest – Velence 115.35 km (71.67 mi), 7.nap Velence – Red -sziget – Rovinj 110.07 km (68.40 mi) – 2.71 km (1.69 mi). Vitorlázás Rovinjban

1.nap Rovinj – Umag 43.17 km (26.82 mi), 2.nap Umag – Triest 34.24 km (21.28 mi), 3.nap Triest – Lignano Sabbiadoro 50.09 km (31.12 mi), 4.nap Lignano Sabbiadoro – Velence 71.98 km (44.73 mi), 5.nap Velence – Chioggia 24.97 km (15.52 mi), 6.nap Chioggia – Pula 129.03 km (80.18 mi), 7.nap Pula – Brijuni National Park – Rovinj 6.97 km (4.33 mi) – 21.08 km (13.10 mi). Hajóbérlés Rovinjban

Olvass tovább ha rovinji vitorlázás érdekel , vagy istriai hajós útiterv érdekel.

Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: ELKÜLDÖM, HOGY MILYEN HAJÓT KERESEK Az adatlap elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Mi segítünk megtalálni a legjobb megoldást!

BoatTheGlobe