Isztriai vitorlázást tervezel? Tudj meg mindent a kikötőkről, utitervekről, hajóbérlési lehetőségekről – egyéb infók. Kérd a segítségünket! Isztria a Horvát tengerpart északi részén, a Kvarner-öböl és Trieszt között helyezkedik el. A félszigeten található Horvátország és Szlovénia határvonala. Isztria az egyik legérdekesebb és leggyönyörűbb vidék a Horvát vizeken. Ókori kisvárosok, romantikus halászfalvak és lakatlan öblök várnak rád. A természet sok helyen érintetlen és rendkívül változatos. Cikkünkből megtudhatod, milyen időjárás vár, ha az Isztrián vitorlázol Ráadásul a hajós útiterv összeállításához is hasznos tippeket adunk.
Vitorlázás az Isztrián

Ez a cikk az alábbi témákat foglalja össze:

Isztria időjárása

Isztria a legszebb és legérdekesebb horvátországi felfedezni valók közé tartozik.
Kellemes partmenti mediterrán, enyhén mérsékeltebb éghajlattal rendelkezik, mit a délebbi régiók. Területre jellemzőbb a zöldellő fákkal tarkított táj. Az átlagos nyári hőmérséklet 23-28C – fok közé kúszik, és melegíti a tengervizet átlagosan 24C – fokra. A félsziget alapvetően két részre osztható, belső Isztriára és a tengerpart felőli részre.

A vitorlás hajó főszezon Júliustól Augusztusig tart, de a félszigethez érkezők egészen tavasztól, ( a húsvéti időszaktól Októberig ) élvezhetik a gyönyörű partvidék adta megannyi lehetőséget. A tavasztól őszig tartó időszakban kellemes, az Isztria területén is állandóan jelenlévő szeleknek köszönhetően, garantált a napközbeni jó vitorlás idő.
Több infó: időjárási feltételek, széladatok az Isztrián .
Isztriai vitorlázás

A legismertebb városok

Umag

A félsziget északi részéről indulva a Szlovén határ irányából az első település, ami fogad, Umag városa. Umag városa számtalan látnivalót és kikapcsolódási lehetőséget kínál. Azoknak is, akik egy kis szórakozásra vágynak és azoknak is akik inkább a város történelmi múltját fedeznék fel. Az óvárosa elbűvölő. Több kisebb teret, nagyon sok szűk sikátort, és gótikus valamint reneszánsz épületet találhatunk. Sok helyen még ma is épségben megmaradt az egykori várfal. Az óváros érdekes látnivalója még a félsziget déli és nyugati végén fekvő bástyák. Itt egy 475 férőhelyes jacht – kikötő várja a vitorlás hajókat, egészen 40 méteres hosszig és 4 méteres vízmélységgel.

Porec

Umagtól alig 24 kilométerre található a gyönyörű Porec. Egy festői szépségű tengerparti kisváros, amely leginkább régi halász kikötőjéről híres. Itt jártunkkor érdemes felkeresni Porec óvárosát, amely egy piciny félszigeten helyezkedik el.A városban több Marina is található.
kikötők az Isztrián

Rovinj

Délnek tovább haladva , Vrsar elhagyásával érdemes legalább egy éjszakát eltölteni az egyik legszebb adriai városként számon tartott Rovinj-ban . Rovinj egy igazi Régi stílusú, romantikus kisváros, szűk utcákkal és lenyűgöző apró terekkel. Az óvárosban számos kacskaringós sikátort, apró tereket és régi házakat csodálhatunk meg. A rovinji építészet, igazi velencei hangulatú házak, kis épületek sokaságát kínálja.

Vrsar

Vrsar a két tengerparti város Rovinj és Porec között található, igazán különleges kis település. Az óváros ebben kis városban különleges módon illetve helyen alakult ki. Elsőként egy dombtetőn majd az idő előrehaladtával szépen lassan elkezdett lehúzódni a kikötő irányába. Vrsar városával közvetlen szemben, további 18 apróbb sziget csodálható meg, amelyeket lenyűgöző élmény hajóval felfedezni.

Pula

A következő kikötőváros Pula, amely a hajósok Mekkája. Az óvárosban számtalan római, és velencei időkből származó műemléket találhatunk, mint a fórumot, vagy az erődöt. A leghíresebb látnivaló a hatalmas méreteket öltő amfiteátrum. Itt a nyár folyamán számos koncert, színházi bemutató és filmfesztivál kerül megrendezésre.

vitorlázás Pulában

A legjobb isztriai kikötők

ACI Marina Pula

Pula kikötője már az ókorban is fontos szerepet játszott a város életében. Egy hatalmas természetes öbölben helyezkedik el. Nagyjából 200 kikötőhellyel rendelkezik és akár 40 méter hosszú megajachtokat képes befogadni. Felszereltsége kifogástalan. Mosoda, ATM és valuta váltó is található. A közelben van benzinkút is és autókölcsönzésre is van lehetőség. Éjszaka pedig csodálatos kilátás nyílik a tengerre és a szépen kivilágított hajógyárra. vitorlázás Pulában, hajóbérlés Pulán

ACI Marina Pomer

A Pomer kikötő a Medulin öbölben található. Több mint 300 hajó fér el itt. Modern, tiszta, valamint van ingyenes wifi hozzáférés is. Egy tágas, minőségi étterem áll a parton. A hajósok számára minden szükséges megtalálható a kikötőben. Rendelkezik még egy raktárral is, ahol különböző felszereléseket, például kerékpárt vagy szörfdeszkát tudunk tárolni. medulini vitorlázás, hajóbérlés Medulinban

Kikötők az Isztrián

Marina Veruda

Ez az öböl az egyik legjobb hely a horgonyzásra. Már 15 alkalommal nyerte el a Kék zászlót. Az újonnan kiépített kikötőben pezseg az élet egész nyáron. Nagyjából 4 méter mély, 630 kikötővel rendelkezik és akár 40 méteres megahajók befogadására is képes. Teljes körű szolgáltatást nyújt az összes hajós számára. Található vitorlás üzlet. Bárok, kocsmák és még egy piac is. Egészségügyi és műszaki szolgáltatásokkal van ellátva.

ACI Marina Umag

Kis városnak hatalmas kikötő dukál. Mélysége 5m és körülbelül 480 kikötőhely található minden méretben. Képes egy 40 méteres megajachtot is befogadni. A kikötő tiszta, a személyzet barátságos és az étterem kifogástalan. Találhatsz még ingyen wifi-t, töltőállomást és pénzváltóval is. Közel van Umag központjához. A kikötőtől pár percre van egy vonat, amely városnéző kirándulást is szervez. Egy csodaszép miliő a város zajától elszigetelve.

ACI Marina Rovinj

Modern hangulatos kikötő csodálatos kilátással. Egy 20 millió eurós beruházás után jelenleg az egyik legnagyobb kikötők közé tartozik Horvátországban. Minden tiszta, rendezett és remek állapotban van. Kiváló egészségügyi szolgáltatásokkal is rendelkezik. A kikötő két különálló részből áll. Az egyik a része a tranzithajók számára, a másik az egész évben ott kikötött jachtok számára lett kialakítva. Összesen 416 hajó fér el és a maximum hajó méret 50 méter. rovinji vitorlázás, hajóbérlés Rovinjban

Vento di Venezia

Velencében természetesen rengeteg kikötő található. Szükségleteidtől függően kereshetsz magadnak megfelelőt. a Vento di Venezia másnéven Venezia Certosa Marina egy remek választás . Teljesen felszerelt varázslatos környezettel. Ez a rusztikus kikötő 7 méter mély, 300 hajó és akár 60 méter hosszú jachtok befogadására alkalmas. Turistáknak kitűnő, mivel a Szent Márk tér innen könnyen megközelíthető és csak pár percre van. hajóbérlés Velencében

Vitorlázz az Isztrián! Isztriai hajós útvonaltervek

Egy hetes isztriai vitorlás útvonal ajánlatunk

Isztria környékén csodálatos városok találhatók, amelyek nemcsak homokos és sziklás strandokat kínálnak, hanem lenyűgöző történelmi emlékeket is. Ezeken a szigeteken minden elképzelhető megtalálható, félreeső helyek, melyek csak jachttal közelíthetőek meg, helyi nevezetességek és szebbnél-szebb partvonalak.

Isztriai hajós útvonaltervező

1. Umag – Vrsar

33, 52 km (20, 83 mi)
A többi várostól eltérően itt nem a kikötőben kezdtek el építkezni, hanem a domb tetejére. Legfontosabb látnivaló a domb tetején, azaz a főtéren, a Szent Antal templom. Különlegessége, hogy innen tiszta időben Porecig vagy akár Rovinjig is el lehet látni. A város előtt több mint egy tucat kisebb sziget van.

2. nap Vrsar – Lim Fjord – Rovinj

29, 08 km (18, 07 mi)
Rovinj csodálatos városa felé vezető úton megtekintheted először a Lim Fjordot. Nagyjából 13 km-re esik Rovinjtól. Akár le is horgonyozhatsz egy kis időre és tehetsz egy sétát a csodaszép természetben. A csatorna közepe felé, a part mentén van a Jama Piratov bár. Itt elmélyülhetsz a magával ragadó érintetlen táj szépségében. Az úton gyönyörű erdőket, hegyeket, dombokat figyelhetsz meg
Olaszos hangulatú és romantikus város. Kifejezetten szép és hangulatos, sziklaszirtre épült város. Óvárosának szűk, labirintusszerű utcái, sikátorai, terei, és part menti sziklái elbűvölőek. Pálmafákkal szegélyezett a kikötője. Dombjáról beláthatjuk a gyönyörű várost.

3. nap Rovinj – Pula

31, 09 km (19, 32 mi)
Óvárosa hangulatos és nagyon szép. A turizmus mellett a borászat, a halászat, és a hajóépítés is régi hagyományokkal rendelkezik itt. Sok nevezetességet és programlehetőséget kínál. Éjszakai élete is igen pezsgő.

4. nap Pula – Rabac

65, 47 km (40, 68 mi)

Isztria egyik legkedveltebb turistacélpontja. Egy festői, fenyőerdőkkel, és olajfákkal borított öbölben található. Strandjai kifejezetten szép fehérkavicsosak, sziklás szakaszokkal tagoltak. Elsősorban családi üdülőhelynek mondható. Éjszakázás a város kikötőjében.

kikötők az Isztrián

5. nap Rabac – Cres

24, 55 km (15, 25 mi)
Nagyon tagolt partja van, sok rejtett öböl és kavicsos strand található itt. Számos búvárközpontja van, lehet jet-skit bérelni és ejtőernyőzni is. Lubenice érdekessége a Kék Barlang. A csodavilágba a tengerpartról lehet beúszni.

6. Cres – Medulin

46, 22 km (28, 72 mi)

Pula nyugati szomszédságában, egy hatalmas és zárt öböl végén terül el. Medulin homokos strandjáról ismert leginkább. A helyi Bijeca strand annyira lassan mélyül, hogy egészen kis babákkal is kijárnak. Éjszakázás a város kikötőjében.

7. nap Medulin – Porec – Umag

90, 92 km (56, 49 mi)

Porecen található a legtöbb Kék zászló minősítésű strand Horvátországban. Közel 10 kilométer hosszú partszakaszon 22 kék zászlós strand kínálatából választhatunk. Porec egy igen különös város, ugyanis maga az óváros egy picinyke félszigeten terül el.

Visszatérve Umagba érdemes néhány órát rászánni és körbejárni az óvárost. „Horvátország kapuja Európához” néven ismert az ország legnyugatibb városa. Egy keskeny, kis öblöt közrefogó félszigeten áll. A város a wellness-üdülés fellegvára. Umag gazdag történelme a kacskaringós utcácskákon, a velencei palotákon, és a régi városfalon mutatkozik meg. A város strandjai apró kavicsosak és sziklásak.

hajózás az Isztrián

Vitorlás útiterv Rovinjból

1. nap Rovinj – Umag 43.17 km (26.82 mi), 2. nap Umag – Triest 34.24 km (21.28 mi), 3. nap Triest – Lignano Sabbiadoro 50.09 km (31.12 mi), 4. nap Lignano Sabbiadoro – Velence 71.98 km (44.73 mi), 5. nap Velence – Chioggia 24.97 km (15.52 mi), 6. nap Chioggia – Pula 129.03 km (80.18 mi), 7. nap Pula – Brijuni National Park – Rovinj 6.97 km (4.33 mi) – 21.08 km (13.10 mi)

vitorlázás Rovinjban

1 hetes hajós útiterv Medulinból

Isztriai hajós útvonaltervező
1. nap Medulin – Rabac 45.59 km (28.33 mi) , 2. nap Rabac – Fiume 37.04 km (23.02 mi) , 3. nap Fiume – Omisalj 14.99 km (9.31 mi), 4. nap Omisalj – Krk 38.47 km (23.90 mi), 5. nap Krk – Lopar 24.39 km (15.15 mi), 6. nap Lopar – Ilovik 47.98 km (29.82 mi), 7. nap Ilovik – Susak – Medulin 19.77 km (12.28 mi) – 46.19 km (28.70 mi)

7 napos hajós útvonal Pulából

1. nap Pula – Medulin 32.41 km (20.14 mi), 2. nap Medulin – Unije 33.34 km (20.72 mi), 3. nap Unije- Vele Srakane 11.65 km (7.24 mi), 4. nap Vele Srakane – Martinscica 27.22 km (16.91 mi), 5. nap Martinscica – Cres 27.05 km (16.81 mi), 6. nap Cres – Rabac 24, 28 km (15, 09 mi), 7. nap Rabac – Trget – Pula 90.16 km (56.02 mi)

Vitorlás útvonaltervező Pulában

Hajó tankolási lehetőségek, hajós benzinkutak az Isztrián

Horvátország

 • UMAG: Mélység: 3m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 45.440123, 13.518894
 • NOVIGRAD: Mélység: 4.5 m, Nyitvatartás: 01.10.-31.03.: 7-21; 01.04.-30.09.: 0-24, GPS Koordináták: 45.317846, 13.560966
 • POREC: Mélység: 2.5m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 45.227658, 13.589683
 • ROVINJ: Mélység: 7 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 45.079886, 13.636453
 • ACI Marina PULA: VHF: 17, GPS Koordináták: 44.872863, 13.845137
 • PULA – Marina Veruda: Mélység: 2.5 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 44.8749, 13.84651
 • MARINA DI SANT’ELENA: Mélység: 6 m, Nyitvatartás: Egész évben nyitvaFérőhelyek: 150, GPS Koordináták: 44.8749, 13.84651
 • CRES: Mélység: 5 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 44.947991, 14.417269
 • MALI LOSINJ: Mélység: 7 m, Nyitvatartás: 6-24, GPS Koordináták: 44.531932, 14.46868

Olaszország

 • MARINA DEL CAVALLINO: Mélység: 3-6 m, Nyitvatartás: 0-24, Berths: 400, GPS Koordináták:45.4843674, 12.5816574,
 • PORTO BARRICATA: Mélység: 2-3 m, Nyitvatartás:8:30-18, GPS Koordináták: 44.847704431019594, 12.463708417445675,
 • MARINA DI LIO GRANDO: Mélység: 1.5 – 5 m, Nyitvatartás:0-23:30, GPS Koordináták:45.450481481140855, 12.42957559286725
 • MARINA DI CORTELLAZZO: Mélység: 3 – 6 m, Nyitvatartás: Hétfő: 10:00–12:30, Kedd: zárva, Szerda-Vasárnap: 10:00–12:30 & 14:30–17:00, Szombat: zárva, GPS Koordináták:45.53710115110771, 12.721850171074832
 • CHIOGGIA: Mélység: 2-4 m, Nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 8:00–12:30 & 14:30–18:00, szombat: 8-12, Vasárnap: zárva GPS Koordináták: 45.21897382383504, 12.275168694299717
 • MARINA 4: Mélység: 3.5 m, Nyitvatartás: Hétfő: zárva, Kedd – Péntek: 9:00–12:00 & 14:30–18:30, Szombat – Vasárnap: 9:00–12:00 & 15:00–18:30 GPS Koordináták:45.5911407, 12.8540821

Bármikor is vitorlázz a tavasztól őszig tartó időszakban, az Isztriai- félsziget jellegzetes báját biztosan nem fogod elfelejteni. Ez az északi régió tökéletes kiindulópontként szolgál, további déli területek felfedezésére.

SEGÍTS MEGTALÁLNI A TÖKÉLETES HAJÓT!

További információk innen: Istria

5/5 - (281 votes)
Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.

Nem szabad kihagyni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a kedvezményes hajóbérlési lehetőségekről!

Hírlevelet csak havonta 1-2 alkalommal küldünk

Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.