Syros szigete nagyszerű kiindulópont a Kükládok északi felének felfedezéséhez. Maga a sziget szinte minden igényt kielégít. Akár nyugodt fürdőzésre vágysz, akár pörgős éjszakai életet szeretnél, itt megtalálod. Innen kiindulva könnyedén felfedezheted többek között Kea, Kithnos, Androsz, vagy Mikonosz szigeteit is!

Bővebb információt a syrosi hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz : információk Syrosról, Syros időjárása. Meríts ihletet a syrosi hajózási útvonalakból és kezdd el következő útvonalad megtervezését, olvasd el a syrosi hajózás írásunkat!

Úticél megváltoztatása

Távolság

Kezdődátum

Időtartam

Rugalmasság

Kabinok száma

Férőhelyek

to

Típus

Szolgáltatástípus

Hossz

to

Keresés

Sort by:

A MEGADOTT PARAMÉTEREKKEL NINCSEN MEGJELENÍTHETŐ HAJÓ?

Jóval több hajóhoz van hozzáférésünk, mint ami az oldalunkon megjelenik.
Töltsd ki a formot és megkeressük a számodra megfelelő hajót.Csak hajóbérléssel foglalkozunk, 
1 napos hajóutak szervezésével NEM!

NEM TALÁLTAD MEG? Végpont
+
A telefonszám tagolásához használj szóközt!
Kérjük, vedd figyelembe, hogy a hajók többsége minimum 7 éjszakára bérelhető (szombattól-szombatig)!
Kérjük, vedd figyelembe, hogy a hajók többsége minimum 7 éjszakára bérelhető (szombattól-szombatig)!
A mezők kitöltése kötelező
FIGYELEM: Kérésed fontos számunkra. Amennyiben az űrlap beküldése után a weboldal nem kerül átirányításra és nem kapsz visszaigazoló e-mailt (ellenőrizd a spam mappát is), frissítsd az oldalt, töltsd ki ismét az űrlapot és küldd el megint! Abban az esetben, ha az újbóli próbálkozásod is sikertelen, vedd fel a kapcsolatot velünk e-mailen [email protected] keresztül, vagy hívd a +36 30 311 3328-as telefonszámot.

Syros elhelyezkedése

A csodás Syros-t a Kükládok szigetcsoport északi részében találod. Viszonylag messze van a környező szigetektől. Legközelebbi szomszédja Tinosz északkeletre.

Syros története

Syros szigete már az őskorban is lakott volt. A Kr. e. 3000-as időszakból rengeteg lelet maradt fenn, ezek a kükladikus kultúra jelenlétére utalnak. A szigetet még Homérosz is megemlítette műveiben, ő „Syrie” néven hivatkozott rá. Az első állandó lakosok föníciaiak voltak, akik megtelepedted a Kükládok egyes szigetein. A későbbiekben számtalanszor cserélt gazdát a sziget. Hosszabb-rövidebb ideig birtokoltál a perzsák, a rómaiak, a frankok és a törökök is. 1821-ben a görög szabadságharc során Görögországhoz került a sziget. A 2. világháború során német megszállás alá került, ekkor súlyos károkat szenvedett el. Napjainkban fejlődésnek indult a sziget, ez nagyban köszönhető a turizmusnak.

Syros éghajlata

A szigetcsoport többi tagjához hasonlóan Syros is mediterrán éghajlatú. Júliusban 28 fokos átlaghőmérséklet a csúcs. Az Égei-tenger hőmérséklete nyáron 20 fok felett van. Július-augusztus hónapokban tetőzik, ilyenkor 23-24 fokos a víz. A sziget körül minden irányban csak a nyílt tenger van. Ezért a nyári meltemi és a téli sirokkó alaposan felfrissítik levegőjét.

Főbb látnivalók Syros szigetén

Syros szigetén számos látnivalót találhatsz. Jelentős részük a kikötővárosként is működő Ermoupolis-ban található. A kikötőbe megérkezve egyből körülvesz a Vaporia negyed. Régen ebben a velencei stílust idéző, majdnem közvetlenül a tengerrel érintkező negyedben éltek a gazdag hajótulajdonosok és kereskedők. Napjainkban szállodákat és éttermeket találhatsz a házak többségében. Ebben a negyedben van még Saint Nicholas temploma is. A szigeten számos hasonló, különböző szenteknek épült templomot és kápolnát látogathatsz meg.A Miaouli téren érdemes megnézned a neoklasszikus stílusban épült Városházát is. Régen hajóépítésről is ismert volt Syros szigete, ennek állít emléket a három gyárépületben terpeszkedő Ipari múzeum. Az ókortól napjainkig tartó időszak tárgyi emlékeit pedig a Régészeti múzeum őrzi.

A városon kívül néhány régészeti ásatás helyszínét tekintheted meg. Ha felmész a dombtetőn elhelyezkedő Ano Syros faluba, onnan remek kilátás nyílik a szigetre.

Syros gasztronómiája

Mint szinte minden görög szigetnek, Syros-nak is megvannak a saját specialitásai. Két híres sajtkészítő vállalkozásuk a Zozefinos és a Tyrosyra. Termékeikkel a helyi boltokban és éttermekben találkozhatsz. A sziget egyedi jellegzetes desszertje a loukoumi, ez „Turkish delight” néven ismert Görögországon kívül.

Strandok Syroson

Azolimnos beach

Az Ermoupolis-tól 4 km-re délkeletre fekvő Azolimnos falucskához tartozik egy aprócska strand. Tengerparti büfék és napozóágyak is rendelkezésre állnak itt. Ha a víz alatti világ felfedezésére vágysz, a búvárkodásra szakosodott helyi vállalkozások segítségével könnyen megteheted.

Megas Gialos beach

A családbarát Megas Gialos strandon gyönyörű homokos partot, árnyékot biztosító fákat és lassan mélyülő vizet találsz. A part mellett különböző éttermek és bárok találhatók. Hajód számára is találsz helyet. Közvetlenül a strand mellett egy aprócska kikötőben állhatsz meg vele.

Possidonia beach

A turisták körében kiemelten népszerű Possidonia strandon mindent megtalálsz, amire csak szükséged lehet. Közvetlenül a parton találsz büféket, melyek napágyat is biztosítanak vendégeiknek. A finom homokos tengerpartról nagyszerű kilátás nyílik a szemben lévő két aprócska szigetre.

Komito beach

Syros délnyugati oldalán találod meg ezt az elszigetelt partszakaszt. Olíva- és ciprusfák szegélyezik a homokos partot. Néhány napernyőn kívül semmilyen emberi tevékenységre utaló nyomot nem találsz itt. Boltok és büfék sincsenek a közelben. Ezért magadnak kell gondoskodnod az enni-innivalóról. Cserébe viszont teljesen nyugodt ez a strand, kevesen látogatják.

Hajóbérlés Syros környékén

Syros-ról könnyen elérheted a Kükládok szigetcsoport északi és középső részének minden tagját. Innen kiindulva bármerre is veszed az irányt, könnyedén elérheted a szomszédos szigeteket. Az alábbiakban ismertetjük a környék fontosabb kikötőit.

Apollonia Marina, Naxos

Ez egy nagyobb kikötő Naxos északkeleti partján, a vele megegyező nevű városban. A legfeljebb 60 méteres hajók fogadására alkalmas, 4 méteres merülésű kikötőben alapszintű hajózási szolgáltatásokat kínálnak. Találhatsz még itt néhány éttermet és bárt is.

Ayios Nikólaos Marina, Kea

Kea szigetének fontos kikötője, közelében gyönyörű aranyszínű tengerpartok és kiváló horgászhelyek találhatók. 255 hajó egyidejű fogadására képes, ezek maximális hossza 50 méter. A kikötő vízmélysége legfeljebb 8 méter.

Mérikha Marina, Kithnos

Ez a picike kikötő nagyjából 30, legfeljebb 60 méteres hajó fogadására képes, vízmélysége pedig 8 méter. Közvetlen szomszédságában találhatók a helyi szállodák, éttermek, valamint az élénk éjszakai életet biztosító szórakozóhelyek.

Ermoupolis Marina, Syros

A picike Syros szigetének legfontosabb kikötőjében legfeljebb 60 méter hosszú hajók horgonyozhatnak le. A vízmélység itt 9 méter. Rengeteg szolgáltatás érhető el, köztük tankolási lehetőség és hajószerviz is.

Paroikia Marina, Paros

Paros legnépszerűbb kikötője. Legfeljebb 60 méteres hajók fogadására képes. Többek között tankolási lehetőséget, hajószervizt és áramellátást is kínálnak. A város nevezetességei, a legjobb hotelek és apartmanok, valamint remek tavernák és bárok várják a látogatókat a kikötő közvetlen szomszédságában. A kikötő mélysége maximum 3.5 méter.

Tinos Marina, Tinosz

Ez a közepes méretű kikötő Tinoszban, a szigettel megegyező nevű városban található. Az 5.5 méteres mélységű kikötőben legfeljebb 60 méter hosszú hajók köthetnek ki, melyek számára számos szolgáltatást kínálnak. Innen könnyen elérheted a sziget összes nevezetességét és tengerpartját.

Mikonos Marina, Mikonosz

A Mikonosz szigetén, a szigettel egyazon nevű város kikötőjében legfeljebb 40 méter hosszú hajók köthetnek ki. Egyszerre 30 hajó horgonyozhat egyszerre. A vízmélység 4.5 méter. Szállodák, éttermek autókölcsönzők és egyéb szolgáltatások mellett hajószerviz is található itt.

Syros szigete egy gyönyörű, látnivalókkal teli fővárossal és néhány apró falucskával várja, hogy felfedezd! Ezen felül nagyszerű kiindulópont a környékbeli szigetek felfedezéséhez. Innen útra kelve biztosan könnyű és nyugodt utad lesz, bármerre is hajózol a Kükládok szigetcsoportban. Felejthetetlen utazásban lehet részed, ha Syros-t választod hajóutad kezdőpontjának! Olvass tovább ha másik hajós úti cél a Kükládokon, vagy hajóbérlés a Kükládokon érdekel.

Syros időjárása

Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Syros maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

szelrozsa Syros
szelerosseg Syros

Syros szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Syros esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

Bérelj hajót és fedezd fel Syrost!

1.nap Ermoupolis (Syros) – Tinos 22, 05 km (13, 70 mi), 2.nap Tinos – Gavrio (Androsz) 55, 38 km (34, 41 mi), 3.nap Gavrio (Androsz) – Kea 45, 60 km (28, 33 mi), 4.nap Kea – Kithnos 37, 99 km (23, 60 mi), 5.nap Kithnos – Parikia (Paros) 84, 99 km (52, 81 mi), 6.nap Parikia (Paros) – Mykonos 47, 04 km (29, 23 mi), 7.nap Mykonos – Delos – Ermoupolis (Syros) 41, 08 km (25, 53 mi).

Hajóbérlés Syroson

1.nap Ermoupolis (Syros) – Tinos 22, 05 km (13, 70 mi), 2.nap Tinos – Mykonos 17, 04 km (10, 59 mi), 3.nap Mykonos – Naxos 41, 18 km (25, 59 mi), 4.nap Naxos – Parikia (Paros) 29, 26 km (18, 18 mi), 5.nap Parikia (Paros) – Kithnos 84, 68 km (52, 62 mi), 6.nap Kithnos – Kea 36, 71 km (22, 81 mi), 7.nap Kea – Sounion – Kalamaki-Alimos Marina (Athen) 69, 06 km (42, 91 mi).

Syrosi hajóbérlés
Olvass tovább ha vitorlázás Syroson érdekel

Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: ELKÜLDÖM, HOGY MILYEN HAJÓT KERESEK Az adatlap elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Mi segítünk megtalálni a legjobb megoldást!

5/5 - (284 votes)
BoatTheGlobe