Milos az Égei-tenger déli régiójában fekszik, a Kükládok szigetcsoport tagja. Területe összesen 160 négyzetkilométer. Különleges természeti látnivalói megragadják az utazó képzeletét. Vulkáni sziget lévén termálforrások, ritka geológiai képződmények, és egyedi élővilág jellemzi. Számtalan öböl szegélyezi a partot, ahol felfrissítheted magad a türkizkék vízben. Lakosai igen barátságos, melegszívű vendéglátók. A környező szigeteken is akad bőven felfedeznivaló.

Bővebb információt a milosi hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz : információk Milosról, Milos időjárása. Meríts ihletet a milosi hajózási útvonalakból és kezdd el következő útvonalad megtervezését, olvasd el a milosi hajózás írásunkat!

Úticél megváltoztatása

Távolság

Opció figyelmen kívül hagyása

Kezdődátum

Időtartam

Rugalmasság

Kabinok száma

Férőhelyek

to

Típus

Szolgáltatástípus

Hossz

to

Felszereltség

Air conditioner
Watermaker
Generator
Electric windlass
Outboard Motor
Autopilot
Bowthruster
Electric Toilettes
WiFi
Solar Panel
GPS
Electric Winch

Model

Keresés

Sort by:

A MEGADOTT PARAMÉTEREKKEL NINCSEN MEGJELENÍTHETŐ HAJÓ?

Jóval több hajóhoz van hozzáférésünk, mint ami az oldalunkon megjelenik.
Töltsd ki a formot és megkeressük a számodra megfelelő hajót.Csak hajóbérléssel foglalkozunk, 
1 napos hajóutak szervezésével NEM!

  A mezők kitöltése kötelező

  FIGYELEM: Kérésed fontos számunkra. Amennyiben az űrlap beküldése után a weboldal nem kerül átirányításra és nem kapsz visszaigazoló e-mailt (ellenőrizd a spam mappát is), frissítsd az oldalt, töltsd ki ismét az űrlapot és küldd el megint! Abban az esetben, ha az újbóli próbálkozásod is sikertelen, vedd fel a kapcsolatot velünk e-mailen info@boattheglobe.hu keresztül, vagy hívd a +36 30 311 3328-as telefonszámot.

  Milos elhelyezkedése

  Milos az Égei-tengeren fekszik, Görögországhoz tartozik. A Kükládok szigetcsoport tagja, Krétától körülbelül100 kilométerre északra. Egy vulkáni íven fekszik, létrejöttét is a korábbi kitöréseknek tulajdonítják. Területe nagyjából 160 négyzetkilométer, alakja patkóra hasonlít. Észak felől nyíló öble védett a meltemi nevű széltől. Partja csipkézett, fjordokkal és apró öblökkel szaggatott. A vulkáni utóműködésnek köszönhetően számos termálforrás buzog a felszínre. Ezek gyógyhatása széles körben ismert, és számos turitát vonz. Geológiai tulajdonságai egyedülállóak. A sziget északkeleti és déli részén hófehér vulkáni tufa alkotja. Az erózió következtében meseszerű sziklatömbök és holdbéli táj jött létre. Több helyen vannak bányák az ásványkincsei miatt. Kén, réz, obszidián, és ezüst volt a fő árucikk. Milos domborzata igen változatos, hegyek, síkságok, folyóvölgyek és mediterrán erdősége váltják egymást.

  Milos történelme

  Már bizonyított tény, hogy 15.000 évvel ezelőtt működő obszidián bányák voltak a szigeten. A környező szigeteket, Kis-Ázsia és a jelenlegi Görögország partvidékét innen látták el ezzel az értékes kőzettel. A bronzkorban már kisebb volt a jelentősége, hiszen nem obszidián pengéket használtak. Később a müknénéi és a krétai kultúra hirnökei vetették meg lábukat a szigeten, ennek a korszaknak a tanúja Phylakopi városa. Csodálatos szobrok, freskók és kerámiák mesélnek erről az időszakról. A dór törzsek megjelenésével 3500 évvel ezelőtt új élet kezdődött. Virágzó művészeti és kereskedelmi központtá vált Milos. A Római Birodalom is meghódította a szigetet, a kora keresztény idők emlékét őrzik a Trypiti melletti katakombák. Később bizánci és török fennhatóság alatt is volt, de a 19. század végén elsőként vált Görögország részévé.

  Milos időjárása

  Milos fekvése miatt jellegzetes mediterráni éghajlattal bír. A tél enyhe, szeles, és nagyon csapadékos. Márciustól októberig kellemes az idő, már kora tavasztól hajózható a térség. Nyár elején megérkezik egy északi hűvös légáramlat, a meltemi. Körülbelül szeptember végéig kitart, sokszor 10-30 csomós erősséggel. Jellemzően délután, naplemente előtt erősödik meg. A nyári hónapokban nagyon meleg van. Általában 30-35°C körül van napközben, a forróságon a meltemi enyhít egy kicsit. Csapadék szinte egyáltalán nincs, az első esős napok szeptember végétől érkeznek. Igazi nyaraló idő van májustól szeptemberig a szigeten. Az Égei-tenger július környékére éri el a 24-25°C hőmérsékletet, de védett öblökben ennél melegebb is lehet a víz.

  Milos látnivalói

  A szigetnek mind kulturális, mind természeti örökségei ritkaságnak számítanak. 15000 évnyi történelem, vulkánok és festői strandok: Ez Milos!

  Ta Bania tu Charu

  A vulkáni utóműködések miatt rengeteg meleg vizű forrás bugyog a szigeten. A Ta Bania tu Charu nem messze van Plaka városától. Egy krétai család fúrta a kutat 150 évvel ezelőtt. A földből előtörő 80°C-os vizet hideggel keverve engedik a kőmedencékbe. Mozgásszervi és keringési problémákr kiváló.

  Kleftiko

  A sziget délnyugati csücskében fekvő öböl Görögország egyik leghíresebb látványossága. Hajóval közelíthető meg leginkább, és a legszebb arcát is a víz felől mutatja. Hófehér erodált sziklák merednek a kék ég felé az öbölben. Több barlang is van a szirtek között, melyekben izgalmas felfedezéseket tehetsz.

  Phylakopi

  Milos északkeleti részén fekszik Phylakopi városa. Az ősidőkből származó romváros több mint 5000 évvel ezelőtt élte fénykorát. Még ma is láthatod a városszerkezetet és az ókori kikötő maradványait. A mükénéi és krétai kultúra nyomai is fellelhetők az épületeken.

  Katakombák

  A késő római korban gyorsan terjedt a kerezténység Miloson. Ebből az időszakból valók a Trypiti melletti katakombák. A könnyen faragható vulkáni tufában hatalmas termek, járatok és sírkamrák kaptak helyet.

  Plaka

  Plaka városában átélheted a hamisítatlan görög hangulatot! Kék az ég, a tenger és az ajtók, ablakok. Fehérek a felhők, a házak és a sziklák. Pirosak a leanderek az utcákon. Zöldek az olajfák. Ez a színkavalkád fogad téged Milos legszebb városában. A házak felette egy kis hegyen áll egy ősi vár is.

  Milos strandjai

  Milos híres rengeteg strandjáról. A kicsi szigeten több mint 70 strand, és ezen kívül számtalan apró öböl van.

  Paleochori Beach

  Milos délikeleti oldalán fekszik egy különleges partszakasz. A vulkáni hatások is fokozottabbak. A strandon hatalmas narancs-vörös színben játszó sziklák emelkednek. A korábbi kén-dioxid és arzén kibocsátás miatt szineződtek el. A vízben, pár méterre a parttól meleg vizű források fakadnak, és hatalmas gázbuborékokat ont a tengerfenék. Emiatt igen langyos a víz, és izgalmas látványt nyújt a pezsgő tenger a búvárkodóknak. A kis vendéglő pedig saját specialitását kínálja: A homokban 50 cm-re beásott edényekben rotyog a birkahús, mert a hőforrások fűtik a talajt is.

  Sarakiniko Beach

  Sarakiniko mesebeli világa szinte hihetetlennek tűnik, ha nem látod saját magad is. A fehér vulkáni tufát évezredek óta formálja a tenger és a szél. A parton csodálatos hullámos, lekerekített formájú sziklák nyűgözik le a látogatókat. A habkönnyű tufában milliónyi tengeri élőlény fosszíliája látszódik. Kecses sziklaívek hajolnak a tenger fölé, és a strandja legszebb kilátással bíró hely az egész Égei-tengeren.

  Pollonia Beach

  Pollonia a sziget keleti részén fekszik. Ez a kis halászfalu fantasztikus stranddal büszkélkedhet. Hosszú, széles, homokos szakasza fákkal sűrűn be van ültetve. A víz olyan csendes, mintha tükör lenne, és tisztasági is hasonló. Étterem, és bárok gondoskodnak a folyamatos felfrissülésről.

  Voudia Beach

  A partja apró kavicsokkal borított, vize kristálytiszta. A strand melletti sziklák apró növényekkel, mohákkal és zúzmókkal vannak borítva. Színes virágok integetnek a fürdőzők felé.

  Hajóbérlés Milosban

  Milosnak egyetlen kikötője van, amely mindennel felszerelt. A sziget többi részén inkább csak apró halászkikötők vannak. A védett öblöknek kiválóan lehet éjszakázni. Ha körbejárod a szigetet, mindenképp szerezz be minden fontos dolgot még Adamasban!

  Adamas Port

  Milos egyetlen turisztikai célú kikötője Adamasban található. A Milosi öböl nyugati felén fekszik, kellően védett helyen. Infrastruktúrája nagyon jó. Az alapfelszereltségeken kívül javítóműhely, benzinkút és autó bérlési lehetőség is van. Az öböl bejáratánál fokozottan figyelni kell az örvénylő légmozgás és a keleti oldal zátonyai miatt. A kikötőben 10 méternél nagyobb hajókból összesen 60-at tudnak csak fogadni. Kisebb hajókból több száz is elfér a mólóknál. Nagy forgalmú csomópont, Rodoszra és Santorinire is indulnak rendszeres járatok.

  Apollonia Marina, Naxos

  Ez egy nagyobb kikötő Naxos északkeleti partján, a vele megegyező nevű városban. A legfeljebb 60 méteres hajók fogadására alkalmas, 4 méteres merülésű kikötőben alapszintű hajózási szolgáltatásokat kínálnak. Találhatsz még itt néhány éttermet és bárt is.

  Mérikha Marina, Kithnos

  Ez a picike kikötő nagyjából 30, legfeljebb 60 méteres hajó fogadására képes, vízmélysége pedig 8 méter. Közvetlen szomszédságában találhatók a helyi szállodák, éttermek, valamint az élénk éjszakai életet biztosító szórakozóhelyek.

  Ermoupolis Marina, Siros

  A picike Siros szigetének legfontosabb kikötőjében legfeljebb 60 méter hosszú hajók horgonyozhatnak le. A vízmélység itt 9 méter. Rengeteg szolgáltatás érhető el, köztük hajószerviz valamint tankolási lehetőség is.

  Paroikia Marina, Paros

  Paros legnépszerűbb kikötője. Legfeljebb 60 méteres hajók fogadására képes. Többek között tankolási lehetőséget, hajószervizt és áramellátást is kínálnak. A város nevezetességei, a legjobb hotelek és apartmanok, valamint remek tavernák és bárok várják a látogatókat a kikötő közvetlen szomszédságában. A kikötő mélysége 3.5 méter.

  Olvass tovább ha másik hajós úti cél a Kükládokon, vagy hajóbérlés a Kükládokon érdekel.

  Milos időjárása

  Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Milos maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

  szelrozsa Milos
  szelerosseg Milos

  Milos szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Milos esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

  Bérelj hajót és fedezd fel Milost!

  1.nap Adamas (Milos) – Sarakiniko – Pollonia 22.51 km (13.99 mi), 2.nap Pollonia – Kimolos 6.50 km (4.04 mi), 3.nap Kimolos – Kamares (Sifnos -sziget) 26.11 km (16.22 mi), 4.nap Kamares – Paros 53.69 km (33.36 mi), 5.nap Paros – Paliochori 75.15 km (46.69 mi), 6.nap Paliochori – Kleftiko 16.94 km (10.53 mi), 7.nap Kleftiko – Ammuodaraki Beach – Embourios – Adamas 23.67 km (14.71 mi). Hajóbérlés Miloson

  Olvass tovább ha milosi vitorlázás érdekel

  1.nap Adamas (Milos) – Embourios 4.89 km (3.04 mi), 2.nap Embourios – Kamares (Sifnos -sziget) 43.20 km (26.84 mi), 3.nap Sifnos – Livadi (Serifos -sziget) 22.19 km (13.79 mi), 4.nap Serifos – Merihas (Kithnos -sziget) 48.74 km (30.29 mi), 5.nap Kithnos – Ermoupoli (Siros -sziget) 69.45 km (43.15 mi), 6.napSiros – Paros 47.02 km (29.22 mi), 7.nap Paros – Pollonia – Milos 87.12 km (54.13 mi)Milosi hajóbérlés

  Több hajós útvonal a Kükládokon.

  Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: ELKÜLDÖM, HOGY MILYEN HAJÓT KERESEK Az adatlap elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Mi segítünk megtalálni a legjobb megoldást!

  BoatTheGlobe