A Kükládok szigetcsoport keleti szélén található Amorgos. Ez a jellemzően sziklás sziget remek túraútvonalakat kínál. Strandolásra is bőven van itt lehetőség. Homokos és kavicsos partokat egyaránt találhatsz itt. Jelentős részük a sziget északi oldalán van, délen kevés a fürdőzésre alkalmas szakasz. Amorgos remek kiindulópont a Kükládok csoport keleti és déli részének felfedezéséhez!

Bővebb információt az amorgosi hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz : információk Amorgosról, Amorgos időjárása. Meríts ihletet az amorgosi hajózási útvonalakból és kezdd el következő útvonalad megtervezését, olvasd el az amorgosi hajózás írásunkat!

Úticél megváltoztatása

Távolság

Kezdődátum

Időtartam

Rugalmasság

Kabinok száma

Férőhelyek

to

Típus

Szolgáltatástípus

Hossz

to

Keresés

Sort by:

A MEGADOTT PARAMÉTEREKKEL NINCSEN MEGJELENÍTHETŐ HAJÓ?

Jóval több hajóhoz van hozzáférésünk, mint ami az oldalunkon megjelenik.
Töltsd ki a formot és megkeressük a számodra megfelelő hajót.Csak hajóbérléssel foglalkozunk, 
1 napos hajóutak szervezésével NEM!

NEM TALÁLTAD MEG? Végpont
+
A telefonszám tagolásához használj szóközt!
Kérjük, vedd figyelembe, hogy a hajók többsége minimum 7 éjszakára bérelhető (szombattól-szombatig)!
Kérjük, vedd figyelembe, hogy a hajók többsége minimum 7 éjszakára bérelhető (szombattól-szombatig)!
A mezők kitöltése kötelező
FIGYELEM: Kérésed fontos számunkra. Amennyiben az űrlap beküldése után a weboldal nem kerül átirányításra és nem kapsz visszaigazoló e-mailt (ellenőrizd a spam mappát is), frissítsd az oldalt, töltsd ki ismét az űrlapot és küldd el megint! Abban az esetben, ha az újbóli próbálkozásod is sikertelen, vedd fel a kapcsolatot velünk e-mailen [email protected] keresztül, vagy hívd a +36 30 311 3328-as telefonszámot.

Amorgos elhelyezkedése

Amorgos a Kükládok délkeleti határán fekszik. Közvetlen szomszédjai a Kis-kükládok szigetecskéi.

Amorgos története

Amorgos szigete az újkőkorszakban is lakott volt. A kükladikus korszakban fontos szerepet töltött be a küklád civilizációban. A régészek számos korabeli települést, temetőt és 12 citadellát fedeztek fel. A későbbi korszakokban többször is gazdát cserélt a sziget. Uralkodtak fölötte az egyiptomiak, a rómaiak majd a velenceiek is. A velenceiek nem tudták uralmuk alatt tartani a szigetet, ezért a középkor nagy részében kalózok lakták. A görög szabadságharc befejezése óta Görögországhoz tartozik Amorgos.

Amorgos éghajlata

A többi küklád szigethez hasonlóan Amorgos-on is mediterrán éghajlat uralkodik. Meleg, száraz nyarak és enyhe, kissé csapadékos telek jellemzik a szigete. Júliusban 24.7 °C az átlaghömérséklet, ilyenkor a tengervíz 23-24 °C körüli. A Kükládok térségében jellemző nyári meltemi és téli sirokkó szelek itt is jelen vannak.

Főbb látnivalók Amorgos szigetén

A hosszúkás Amorgos szigete számos látnivalót rejt. Katapola kikötőjébe megérkezve egy nyugodt kis halászfaluban találod magadat. Innen felmehetsz az ősi minószi romokhoz, ahonnan remek kilátás nyílik az öbölre. Beljebb haladva elérkezel a helyi fővárosba. Itt velencei stílusú kastélyokat és lakóépületeket, valamint egy régészeti múzeumot tekinthetsz meg. A sziget többi részén kisebb falvakat járhatsz be. Ha hajóval járod körbe Amorgos-t, mindenképpen nézd meg a sziget déli oldalán itt-ott megtalálható tengeri barlangokat is!

Amorgos gasztronómiája

Amorgos-on rengetegen foglalkoznak sajtkészítéssel. Rengeteg kecskét láthatsz a szigeten, ezek tejéből készítenek különféle sajtokat. Számos gyógynövénnyel is találkozhatsz itt, némelyikük csak Amorgos-ban őshonos. Ezekből gyógyteákat készítenek, vagy ételízesítőként használják őket. A sziget egyedi itala a Psimeni raki. Ez egy házilag készített, mézzel ízesített likőr, amelyet előétel mellé szoktak adni emésztést serkentő hatása miatt. Hozzá hasonló alapanyagokból készül a Rakomelo is, ezt a magas alkoholtartalmú italt melegen szokták inni.

Strandok Amorgoson

Katapola Beach

Amorgos egyik fontos kikötője és strandja Katapola faluban található. Ez a hosszú partszakasz három apró falu előtt halad el, így minden szolgáltatást megtalálsz a közelben. A víz viszonylag lassan mélyül, ezért családbarát a strand. Ha búvárkodni szeretnél, keresd fel a Katapola faluban működő, búvárfelszerelést bérbeadó vállalkozásokat!

Paradisia beach

A sziget északnyugati részén találod ezt az eldugott strandot. Mivel itt nincsenek büfék és egyéb szolgáltatások, magadnak kell gondoskodni az ellátásról. A nagyrészt homokos, enyhén kavicsos szakaszon valódi nyugalmat élvezhetsz.

Kalotaritisa beach

A sziget déli oldalán találod ezt a hosszú, homokos partszakaszt. Ha kedved tartja, innen könnyen áthajózhatsz a szomszédos Gramvousa szigetre. Kalotarisia partján egyetlen magányos büfé várja a turistákat, de nyugágyakat ez sem kínál fogyasztóinak. Mindkét helyre jellemző, hogy szinte egyáltalán nincsenek büfék és szolgáltatások, ezért mindennel előre kell készülnöd. Pont ezért csendes és nyugodt helyek ezek, kevés turista szokott erre fürdőzni.

Aegiali Beach

Amorgos északabbi kikötője körül találod meg ezt a partszakaszt. Finom homokos, kissé hínáros szakasz kristálytiszta vízzel. A partot magas fenyőfák szegélyezik, ezek kellemes árnyékot biztosítanak. A kikötő melletti szakaszon nyugágyak és büfék várják a vendégeket.

HajóbérlésAmorgos környékén

Amorgos-ról könnyen felfedezheted a Kis-kükládok szigeteit, valamint a Kükládok középső és déli részét. Egyirányú út keretében akár még Krétáig is elhajózhatsz innen!

Naxos Marina, Naxos

A 70 hajó fogadására képes kikötőben legfeljebb 20 méter hosszú vízi járművek köthetnek ki. A maximális merülés 5 méter. A hajószervizen túl a kikötőkben szokásos alapszolgáltatásokat találhatod meg itt.

Apollonia Marina, Naxos

Ez egy nagyobb kikötő Naxos északkeleti partján, a vele megegyező nevű városban. A legfeljebb 60 méteres hajók fogadására alkalmas, 4 méteres merülésű kikötőben alapszintű hajózási szolgáltatásokat kínálnak. Találhatsz még itt néhány éttermet és bárt is.

Paroikia Marina, Paros

Paros legnépszerűbb kikötője. Legfeljebb 60 méteres hajók fogadására képes. Többek között tankolási lehetőséget, hajószervizt és áramellátást is kínálnak. A város nevezetességei, a legjobb hotelek és apartmanok, valamint remek tavernák és bárok várják a látogatókat a kikötő közvetlen szomszédságában. A kikötő mélysége 3.5 méter.

Karavostasi Marina, Ios

Ez egy közepes méretű kikötő Ios szigetén. 4 méter mély vizében legfeljebb 60 méteres hajókat fogadnak. Számos hasznos szolgáltatással, vízkészlet-feltöltéssel és remek éttermekkel várják a hajósokat.

Adhamas Marina, Milos

Adhamas városának kikötőjében 50, legfeljebb 50 méteres hajó köthet ki. A kikötő 5 méter mély, szolgáltatásai között bárokat, éttermeket, hajószervizt és vízfeltöltési lehetőséget is találsz.

Athinios kikötő

Santorini legnagyobb kikötője az Athinios, mely a sziget nyugati oldalán található. „Új kikötő” vagy „Thira kikötő” néven is ismert, több száz jacht lehorgonyzására alkalmas. Kiválóan felszerelt, víz, villamos energia, étterem és üzemanyagtöltő állomás is a rendelkezésedre áll. A kikötő nagyon forgalmas, különösen a nyári főszezonban.

Skala kikötő

Ez a régi kikötő, mely a Santorini turisztikai központjának számító Fira nevű település alatt található. Legfőbb jellemzője, hogy kis méretű, így a nagyobb hajók itt nem horgonyozhatnak le. Utóbbiak utasait vízi taxival szállítják a szárazföldre. Innen a települést 600 lépcsőfokon keresztül érheted el, melyet gyalogosan, felvonóval, esetleg szamár- és öszvérháton tudsz megtenni. Ha megéheznél, a kikötőben vannak éttermek, tavernák, a kis üzletekben pedig ajándéktárgyakat vagy hagyományos helyi termékeket is vásárolhatsz.

Ammoudi kikötő

A festői Ammoudi Santorini északnyugati partján fekszik, Oia mellett, Firastól körülbelül 13 km-re. Kis kikötőjét akár 20 méter hosszú jachtok is igénybe vehetik. A vízparton hagyományos haltavernák közül választhatsz, ahol megkóstolhatod a friss halakat és a helyi receptek alapján készült ízletes fogásokat.

Vlychada kikötő

A közelmúltban átadott Vlychada Santorini legvédettebb kikötője. Akár 25 méter hosszú hajók lehorgonyzására is alkalmas. A mélység 4 méter. Van víz, villamos energia és benzinkút; a part mentén bárok, éttermek is várnak.

A hegyes-völgyes Amorgos szigetén sok látnivalót tekinthetsz meg. Két jelentősebb kikötője környékén és fővárosában sok érdekességet fedezhetsz fel. Hajózás szempontjából ideális kiindulópont a Kükládok déli részének felfedezésére. Várnak a Kis-kükládok, Ios, Santorini valamint Milos szigete! Olvass tovább ha másik hajós úti cél a Kükládokon, vagy hajóbérlés a Kükládokon érdekel.

Amorgos időjárása

Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Amorgos maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

szelrozsa Amorgos
szelerosseg Amorgos

Amorgos szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Amorgos esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

Bérelj hajót és fedezd fel Amorgost!

1.nap Aegiali (Amorgos) – Koufonisia 33, 23 km (20, 65 mi), 2.nap Koufonisia – Schoinousa – Iraklia 17, 43 km (10, 83 mi), 3.nap Iraklia – Ios 33, 10 km (20, 57 mi), 4.nap Ios – Agia Eirini, Therasia – Thira (Santorini) 41, 72 km (25, 92 mi), 5.nap Thira (Santorini) – Kamari (Santorini) 23, 15 km (14, 38 mi), 6.nap Kamari (Santorini) – Anafi 25, 53 km (15, 86 mi), 7.nap Anafi – Katapola (Amorgos) – Aegiali (Amorgos) 82, 94 km (51, 54 mi)

Hajóbérlés Amorgosban

1.nap Aegiali (Antiparos) – Katapola (Antiparos) 18, 08 km (11, 23 mi), 2.nap Katapola (Antiparos) – Koufonisi 25, 91 km (16, 10 mi), 3.nap Koufonisia – Schoinousa – Iraklia 17, 43 km (10, 83 mi), 4.nap Iraklia – Ios 33, 10 km (20, 57 mi), 5.nap Ios – Sikinos 12, 98 km (8, 07 mi), 6.nap Sikinos – Folegandros 19, 26 km (11, 96 mi), 7.nap Folegandros – Kimolos – Milos 64, 60 km (40, 14 mi)

Amorgosi hajóbérlés

Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: ELKÜLDÖM, HOGY MILYEN HAJÓT KERESEK Az adatlap elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Mi segítünk megtalálni a legjobb megoldást!

5/5 - (382 votes)
BoatTheGlobe