A Kükládok szigetcsoport nyugati oldalán találod Serifos szigetét. Ha viszonylagos nyugalomban szeretnél túrázni és fürdőzni, akkor remek választás. Egyedi látványossága a régi vasbánya, amely az ókortól 1964-ig üzemelt kisebb-nagyobb szünetekkel. A szigetről indulva könnyen felfedezheted a Kükládok nagy részét.

Keress több, mint 350 desztinációban világszerte!

Először nyomd meg a “Keresés” gombot. Új keresés indításához pedig nyomd meg az “Új keresés” gombot a jobb felső sarokban.

Nem találtad meg a számodra megfelelő hajót?

Szakértőink segítéségét kérnéd a megfelelő eredményhez? Küldd el nekünk igényeidet és mi megtaláljuk a számodra ideális yachtot!

  A mezők kitöltése kötelező

  FIGYELEM: Kérésed fontos számunkra. Amennyiben az űrlap beküldése után a weboldal nem kerül átirányításra és nem kapsz visszaigazoló e-mailt (ellenőrizd a spam mappát is), frissítsd az oldalt, töltsd ki ismét az űrlapot és küldd el megint! Abban az esetben, ha az újbóli próbálkozásod is sikertelen, vedd fel a kapcsolatot velünk e-mailen info@boattheglobe.hu keresztül, vagy hívd a (+36) 20 468 2804-es telefonszámot.

  Serifos elhelyezkedése

  Serifos szigetét a Kükládok nyugati részén találod. Északi szomszédja Kithnos, délen pedig Sifnos.

  Serifos története

  Serifos már az őskorban is lakott lehetett, erre utaló leleteket találtak a Koutalas barlangban. Azt konkrétan tudjuk, hogy a krétai civilizáció is jelen volt itt. Ők bányászattal foglalkoztak a szigeten. Később jöttek a föníciaiak, majd a mükénéiek is. Utánuk számos emlékmű maradt fenn. A Római Birodalom korában közvetetten római uralom alá került. A rómaiak politikai foglyok száműzésére használták a szigetet. A középkorban bizánciak és velenceiek uralták a szigetet. A fővárosban napjainkban is láthatod a velencei stílusú épületeket. A török megszállás korában hanyatlásnak indult a sziget, majd a görög szabadságharcot követően kissé fellendült. A sziget gazdagságát szinte végig a bányák határozták meg. Ha éppen üzemeltek, akkor jobban éltek a helyiek. Napjainkban kevesen laknak már Serifos szigetén, ők mezőgazdasággal és halászattal foglalkoznak.

  Serifos éghajlata

  Serifos mediterrán éghajlatú. Szinte mindenben ugyanolyan, mint a többi küklád sziget. Július-augusztus között 25 fok körüli a napi átlaghőmérséklet. Ilyenkor szinte semmi csapadék nem hullik. A tengervíz hőmérséklete augusztusban van csúcson, ilyenkor 24.5 fokos. A nyári meltemi, illetve a téli sirokkó szelek erősen érik a szigetet. Ezért nyáron érdemesebb a déli fekvésű strandokat választanod.

  Főbb látnivalók Serifos szigetén

  Serifos régen jelentős bányászsziget volt. Kisebb-nagyobb szünetekkel az ókortól egészen 1964-ig üzemeltek a vasbányák. Napjainkban már csak turistalátványosság szerepét töltik be. A sziget délnyugati részén találod őket. Itt egy emlékmű épült, amely az 1919-es bányászlázadás áldozatait örökítette meg. Ha a bányák közelében jársz, mindenképpen érdemes megnézned a Koutalas barlangot is. Sajnos csak a bejáratáig mehetsz el, ugyanis összeomlás kockázata miatt tilos a belépés. Ha szeretnéd jobban megismerni Serifos történelmét, a fővárosban található népi és régészeti múzeumokat javasoljuk.

  Serifos gasztronómiája

  Mindenképpen érdemes kipróbálnod a helyi különlegességeket. Sok tradicionális éttermet találsz Serifos-on. Fesztiválokon gyakran kínálják a fava nevű, sárga babpürét. Érdemes megkóstolnod a helyben termesztett, napon szárított paradicsomot is. Ha szereted a halféléket, jó helyen jársz! Mivel halászattal is foglalkoznak a szigeten, sokféle helyi halat kóstolhatsz meg. Népszerűek a márna, a kardhal, valamint a tintahal is.

  Strandok Serifoson

  Agios Sostis beach

  Ez egy remek elhelyezkedésű homokos partszakasz. Mellette találod Agios Sostis kápolnáját egy szirten, ahonnan remek a kilátás. A tengerpart családbarát, mert lassan mélyül és egyáltalán nem kavicsos. A parton találsz néhány kellemes árnyékot nyújtó fát is.

  Livadakia beach

  Livadi falu kikötője mellett találod ezt a hosszú homokos partszakaszt. A turisták egyik kedvenc helye Livadi, ezért a strand is bővelkedik szolgáltatásokban. A parttól 20 méterre találsz bárokat és büféket. A parthoz közelebb pedig nyugágyak és székek várnak. Kissé zsúfolt is lehet a part Livadi-hoz közelebbi része. Ha nyugodtabb környezetben strandolnál, haladj a távolabbi vége felé!

  Sikamia beach

  Ha teljes nyugalomra vágysz, nem is találhatsz jobbat a Sikamia strandnál. A sziget északnyugati részén találod ezt a helyet, távol a települések nagyjától. Csak Galani van a közelben, de innen nem sokan jönnek át strandolni. Ezért szinte teljes elszigeteltségben fürdőzhetsz.

  Koutalas beach

  Ez egy lassan mélyülő, családbarát homokos-kavicsos strand. A sziget délnyugati oldalán találod meg. Nagy előnye, hogy szélvédett helyen van: a nyári meltemi szinte egyáltalán nem éri el. A part mellett találsz pár büfét és bárt.

  Hajóbérlés Serifoson

  Serifos elhelyezkedésének köszönhetően innen a Kükládok bármely részét felfedezheted! Sokkal jobb kiindulópontnak, mint például a kissé messze lévő athéni kikötők.

  Ayios Nikólaos Marina, Kea

  Kea szigetének fontos kikötője, közelében gyönyörű aranyszínű tengerpartok és kiváló horgászhelyek találhatók. 255 hajó egyidejű fogadására képes, ezek maximális hossza 50 méter. A kikötő vízmélysége legfeljebb 8 méter.

  Mérikha Marina, Kithnos

  Ez a picike kikötő nagyjából 30, legfeljebb 60 méteres hajó fogadására képes, vízmélysége pedig 8 méter. Közvetlen szomszédságában találhatók a helyi szállodák, éttermek, valamint az élénk éjszakai életet biztosító szórakozóhelyek.

  Ermoupolis Marina, Siros

  A picike Siros szigetének legfontosabb kikötőjében legfeljebb 60 méter hosszú hajók horgonyozhatnak le. A vízmélység itt 9 méter. Rengeteg szolgáltatás érhető el, köztük hajószerviz valamint tankolási lehetőség is.

  Naxos Marina, Naxos

  A 70 hajó fogadására képes kikötőben legfeljebb 20 méter hosszú vízi járművek köthetnek ki. A maximális merülés 5 méter. A hajószervizen túl a kikötőkben szokásos alapszolgáltatásokat találhatod meg itt.

  Paroikia Marina, Paros

  Paros legnépszerűbb kikötője. Legfeljebb 60 méteres hajók fogadására képes. Többek között tankolási lehetőséget, hajószervizt és áramellátást is kínálnak. A város nevezetességei, a legjobb hotelek és apartmanok, valamint remek tavernák és bárok várják a látogatókat a kikötő közvetlen szomszédságában. A kikötő mélysége 3.5 méter.

  Tinos Marina, Tinosz

  Ez a közepes méretű kikötő Tinoszban, a szigettel megegyező nevű városban található. Az 5.5 méteres mélységű kikötőben legfeljebb 60 méter hosszú hajók köthetnek ki, melyek számára számos szolgáltatást kínálnak. Innen könnyen elérheted a sziget összes nevezetességét és tengerpartját.

  Mikonos Marina, Mikonosz

  A Mikonosz szigetén, a szigettel egyazon nevű város kikötőjében legfeljebb 40 méter hosszú hajók köthetnek ki. Egyszerre 30 hajó horgonyozhat egyszerre. A vízmélység 4.5 méter. Éttermek, szállodák, autókölcsönzők és egyéb szolgáltatások mellett hajószerviz is található itt.

  Apollonia Marina, Naxos

  Ez egy nagyobb kikötő Naxos északkeleti partján, a vele megegyező nevű városban. A legfeljebb 60 méteres hajók fogadására alkalmas, 4 méteres merülésű kikötőben alapszintű hajózási szolgáltatásokat kínálnak. Találhatsz még itt néhány éttermet és bárt is.

  Karavostasi Marina, Ios

  Ez egy közepes méretű kikötő Ios szigetén. 4 méter mély vizében legfeljebb 60 méteres hajókat fogadnak. Számos hasznos szolgáltatással, vízkészlet-feltöltéssel és remek éttermekkel várják a hajósokat.

  Adhamas Marina, Milos

  Adhamas városának kikötőjében 50, legfeljebb 50 méteres hajó köthet ki. A kikötő 5 méter mély, szolgáltatásai között bárokat, éttermeket, hajószervizt és vízfeltöltési lehetőséget is találsz.

  Athinios Port

  Santorini legnagyobb kikötője az Athinios, mely a sziget nyugati oldalán található. „Új kikötő” vagy „Thira kikötő” néven is ismert, több száz jacht lehorgonyzására alkalmas. Kiválóan felszerelt, víz, villamos energia, étterem és üzemanyagtöltő állomás is a rendelkezésedre áll. A kikötő nagyon forgalmas, különösen a nyári főszezonban.

  Skala Port

  Ez a régi kikötő, mely a Santorini turisztikai központjának számító Fira nevű település alatt található. Legfőbb jellemzője, hogy kis méretű, így a nagyobb hajók itt nem horgonyozhatnak le. Utóbbiak utasait vízi taxival szállítják a szárazföldre. Innen a települést 600 lépcsőfokon keresztül érheted el, melyet gyalogosan, felvonóval, esetleg szamár- és öszvérháton tudsz megtenni. Ha megéheznél, a kikötőben vannak éttermek, tavernák, a kis üzletekben pedig ajándéktárgyakat vagy hagyományos helyi termékeket is vásárolhatsz.

  Ammoudi Port

  A festői Ammoudi Santorini északnyugati partján fekszik, Oia mellett, Firastól körülbelül 13 km-re. Kis kikötőjét akár 20 méter hosszú jachtok is igénybe vehetik. A vízparton hagyományos haltavernák közül választhatsz, ahol megkóstolhatod a friss halakat és a helyi receptek alapján készült ízletes fogásokat.

  Vlychada Port

  A közelmúltban átadott Vlychada Santorini legvédettebb kikötője. Akár 25 méter hosszú hajók lehorgonyzására is alkalmas. A mélység 4 méter. Van víz, villamos energia és benzinkút; a part mentén bárok, éttermek is várnak.

  Serifos számos érdekes látnivalóval, ízletes helyi finomságokkal és csodás természeti környezettel vár! Ha innen kezded hajóutadat, könnyen elérheted a Kükládok nagy részét!

  Serifos időjárása

  Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Serifos maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

  szelrozsa Serifos
  szelerosseg Serifos

  Serifos szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Serifos esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

  Bérelj hajót és fedezd fel Serifost!

  1.nap Serifos – Sifnos 22, 14 km (13, 76 mi), 2.nap Sifnos – Milos 42, 57 km (26, 45 mi), 3.nap Milos – Folegandros 61, 81 km (38, 41 mi), 4.nap Folegandros – Parikia (Paros) 57, 07 km (35, 46 mi), 5.nap Paros – Naxos 31, 22 km (19, 40 mi), 6.nap Naxos – Ios 49, 16 km (30, 54 mi), 7.nap Ios – Kamari (Santorini) – Thira (Santorini) 68, 56 km (42, 60 mi)

  hajóbérlés Serifoson

  1.nap Serifos – Sifnos 22, 14 km (13, 76 mi), 2.nap Sifnos – Milos 42, 57 km (26, 45 mi), 3.nap Milos – Folegandros 61, 81 km (38, 41 mi), 4.nap Folegandros – Paros 57, 07 km (35, 46 mi), 5.nap Paros – Siros 44, 17 km (27, 45 mi), 6.nap Siros – Kithnos 67, 88 km (42, 18 mi), 7.nap Kithnos – Serifopoula – Serifos 50, 29 km (31, 25 mi)

  Serifosi hajóbérlés

  Tekintsd meg bérelhető hajóinkat és kezdd meg álmaid nyaralásának tervezését. Foglalj előre, ezáltal biztosítva a keresett helyszínt és időpontot, vagy használd ki a last-minute vitorlás bérlés nyújtotta előnyök egyikét. Kínálatunk nagyságának és változatosságának köszönhetően, könnyen megtalálhatod a tökéletes hajót, legyél kezdő-, haladó-, vagy tapasztalt hajós. Fedezd fel a tökéletes úti célt, válassz egy hajót és oldalunkon azonnal ellenőrizheted annak elérhetőségét.
  Töltsd nyaralásodat egy olyan helyen, ahol összekötheted a strandolás élményét számos egyéb programlehetőséggel, mint például a közeli természeti látnivalók felfedezése, vagy a desztináció nyújtotta szórakozási lehetőségek.

  Hajóbérlés Serifoson, 4 egyszerű lépésben:

  1. Bővebb információt a serifosi hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz : információk Serifosról, Serifos időjárása. Meríts ihletet a serifosi hajózási útvonalakból és kezdd el következő útvonalad megtervezését, olvasd el a serifosi vitorlázás írásunkat!
  2. Hajóbérlés Serifoson: Keress hajót a Hajóbérlés Serifoson fülön. Válaszd ki a hajózási területet, a hajó típusát és paramétereit, és természetesen válassz időpontot. Kattints a “Keresés” gombra. Új keresés elindításához kattintson az ”új keresés” gombra jobb oldalt fölül (jobb felső sarokban)
  3. A „Tovább” gombra kattintva megtekintheted a választott hajó részletes adatait és az igényelhető extrákat. Az oldal alján lévő naptárban találod a hajó összes foglalható, még szabad időpontját. A naptár szabad időpontjára kattintva 3 lehetőséged van: Küldj ajánlatot (a rendszer ajánlatot küld neked emailben, amiből később opciót helyezhetsz el, vagy azonnal foglalhatsz), Opciót helyezek el (3-5 napra kötelezettség nélkül, lefoglalhatod magadnak a hajót), és a Azonnal foglalok megnyomásával azonnali foglalást tehetsz. Minden a keresőben megjelenő adat valós idejű!
  4. Amennyiben nem találtál az elvárásaidnak megfelelő hajót, keress bizalommal minket, mivel sokkal több hajóhoz van hozzáférésünk az oldalon listázottaknál.

  Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: SEGÍTS VÁLASZTANI

  A megkeresés elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Aktív-, vagy pihenéssel teli vakációt szeretnél? Természeti csodák felfedezésére , kulturális feltöltődésre szomjazol? A BoatTheGlobe a legjobb útvonalakat kínálja, egy kényelmes foglalási metódussal. Bármilyen kérdés felmerülése esetén, keress bennünket bizalommal. Amennyiben nem találod a megfelelő hajótípust, vedd fel velünk a kapcsolatot, segítünk megtalálni a legjobb megoldást.