A vitorlázás Liguriában egy igazi kaland. Természeti és építészeti különlegességekben bővelkedő terület remek helyszíne lehet egy családi vitorlás nyaralásnak. A régi kezdő hajósoknak is jó választás, jól felszerelt kikötői pedig teljessé teszik a képet. Nézzük, mely helyeken köss ki mindenképp!
Bővebb információt a liguriai hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz: Információk Liguriáról, Liguria időjárása. Meríts ihletet a Liguriai hajózási útvonaltervekből és kezdd el következő útvonalad megtervezését, válassz a liguriai vitorlás úti célokból, vagy olvasd el a liguriai hajózás írásunkat.

Liguria elhelyezkedése

Liguria Észak-Olaszország régiója. Nyugaton Franciaország, délen a Ligur-tenger, északon Piemont és Emilia-Romagna, keleten pedig Toszkána határolja. Központja a hajóforgalmáról is híressé vált Genova, minek köszönhetően kiváló úti cél ha Liguriában hajóznál.
Az ország legkisebb régiója, mindössze 5421 négyzetkilométer, viszont meglehetősen sűrűn lakott, több mint 1, 5 millió ember él itt.

Liguria története, kultúrája

Időszámításunk előtti hatodik században a ligur népcsoport élt itt, innen kapta a terület nevét. Őket aztán más népek, például a görögök és a föníciaiak északabbra kényszerítettek. A középkor idején tengerparti szakasza a Genovai Köztársaság része volt, az északi területek pedig Lombardiához és Piemonthoz tartoztak. A Ligur Köztársaság Napoleonnak köszönhetően jött létre a 18. század végén, amit aztán az Itáliai Királysághoz csatoltak. Alig 10 évvel később Genovai Hercegségkén a Szárd Királyság része lett, majd az Olasz Királyság egyik területe. Mai formáját a II. világháborút követően vette fel.

Liguria időjárás

A területet enyhe időjárás és gyenge szelek jellemzik, ezek az Appenninek magaslatainak köszönhetőek. Az északi szél leginkább csak éjszaka és kora reggel tipikus, így szerencsés Liguria-ban hajót bérelni és bejárni a környéket.

A partszakasz változatos, néhol sziklás, néhol homokos, így szemet gyönyörködtető látványt nyújt. Klímája mediterrán, így nyáron meleg, fülledt időjárásra lehet számítani.

Látnivalók Liguria-ban

Rengeteg látnivalóban bővelkedik Olaszország e része. Ha rent a boat Liguria, akkor nemcsak a tenger szépségeit fedezheted fel, de romantikus városkákat is felkeresheted.

Camogli például jó választás lehet azok számára, akik a nagy nyüzsgést szeretnék elkerülni. Csodálatos partja mentén 8 méter magas házfal húzódik végig, melyek a szivárvány színeiben pompáznak. Hangulatos sétányán pedig bárok és éttermek várják a pihenésre vágyókat.

Egészen más hangulatot áraszt La Spezia, ami a hadászatáról vált ismertté. Itt található az ország legjelentősebb hadikikötője is. Az utazóknak érdemes felkeresni a XIII. századi Santa Maria Assunta apátságot, melyben Andrea della Robbia művei is megcsodálhatók és a Cristo Re dei Secoli katedrálist is.

Egy másik gyöngyszem Albenga, ami a román stílusban pompázó épületeivel veszi le az embert a lábáról. Ilyen például a San Michele-katedrális és a XIII. századból megmaradt tornyok is, melyek igazi különlegességek. Egy római gálya süllyedt el itt a tengerben a Krisztus előtti időkben, amiket a Piazza San Michele palotában meg lehet tekinteni.

Strandok Liguria-ban

Mindenképp érdemes rent a boat Liguria és bejárni a legjobb strandokat, itt ugyanis van bőven miből válogatni! Hangulatos öblök, remek bárok, meseszép partok várják a hajósokat, fürdőzőket!

Boccadasse

Apró kavicsos strand, magasodó sziklák jellemzik a Genova szomszédságában elhelyezkedő Boccadasse partot. A turisták által kedvelt település strandja éttermekkel, kávézókkal van körül ölelve, ahol mindenki találhat kedvére való táplálékot.

Baia Blu

Lericiben található a fürdőzők paradicsoma a Baia Blu. A helyiek által is igen kedvelt fürdőhelynek fizetős és nem fizetős szakasza is van, főszezonban azonban előfordulhat, hogy eléggé zsúfolt.

Baia del Silenzio

Liguria egyik legjobb strandjaként tartják számon a Baia del Silenziot. A homokos part, a part mentén húzódó színes házsor remek háttér a hatalmas csobbanáshoz.

Hajóbérlés Liguriában

Liguriában hajót bérelni meglehetősen okos döntés. Rengeteg jól felszerelt kikötőt találni ugyanis errefelé. Tény azonban, hogy némelyik ára meglehetősen borsos is lehet, főleg főszezonban. Néhány kikötő, ahol érdemes hajót bérelni Liguriában és bejárni a környéket!

Portofino

Egyesek szerint a kontinens egyik legszebb kikötője Portofinoban található. A település mindössze 36 km-re van Genovától, így könnyű megközelíteni, ráadásul hajózási szempontból is ideális. Ugyan magasabb árakra kell számítani, a hajós élmények mellett azonban, kulturális élményekkel is gazdagodhatunk itt. Például itt található a Brown-kastély, a San Martin templom és a San Giorgio templom is.

San Remo

Ha egy kis luxusra vágysz, akkor San Remot érdemes választani. A virágok városaként számon tartott település kikötője ugyan kicsit, de annál hangulatosabb maga a környezet. Különösen kedvelt azok körében, akik az éjszakai életbe is szeretnék belevetni magukat.

Genova

Hajósok számára igazi paradicsom Genova, ami a Földközi-tenger második legnagyobb kikötője. Eredetileg csak a régi kikötő volt, amit aztán kinőtt a város, így építettek egy 22 km-en keresztül húzódó újat. Itt található egy Tengerészeti Múzeum is, ahova mindenképp látogass el.

A remek klíma, a csoda szép tenger, a kulturális és kulináris sokszínűség minden embert levesz a lábáról. Ha igazi testi-lelki feltöltődésre vágysz, akkor fel kell keresned Olaszországnak ezt a kis ékszerdobozát! Kattints ha másik Ligúr vitorlás úti cél, vagy válassz másik hajóbérlés Olaszországban érdekel.

Liguria időjárása

Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Liguria maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

szelrozsa Liguria
szelerosseg Liguria

Liguria szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Liguria esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

Bérelj hajót és fedezd fel Liguriát

1.nap San Remo – Bordighera 10.37 km (6.44 mi), 2.nap Bordighera – Mortola Inferiore 10.24 km (6.36 mi), 3.napMortola Inferiore – Monte Carlo 13.88 km (8.63 mi), 4.nap Monte Carlo – Villefranche-sur-Mer 18.82 km (11.69 mi), 5.nap Villefranche-sur-Mer – St-Laurent-du-Var 16.17 km (10.05 mi), 6.nap St-Laurent-du-Var – Antibes 9.19 km (5.71 mi), 7.nap Antibes – Nice – San Remo 66.61 km (41.39 mi)

Liguriai hajós útvonaltervező

Olvass tovább ha San Remoi vitorlázás érdekel

1.nap Genova – Arenzano 21.39 km (13.29 mi), 2.nap Arenzano – Varazze 11.54 km (7.17 mi), 3.nap Varazze – Savona 9.61 km (5.97 mi), 4.nap Savona – Albenga 34.69 km (21.55 mi), 5.nap Albenga – Imperia 25.67 km (15.95 mi), 6.napImperia – Vado Ligure 60.45 km (37.56 mi), 7.nap Vado Ligure – Cogoleto – Genova 46.87 km (29.12 mi)

Genovai hajós útvonalterv

1.nap La Spezia – Portovenere 7, 16 km (4, 45 mi), 2.nap Portovenere – Palmaria 1, 00 km (3, 28 mi), 3.nap Palmaria – Tino and Tinetto 4, 32 km (2, 68 mi), 4.nap Tino and Tinetto – Riomaggiore 12, 57 km (7, 81 mi), 5.nap Riomaggiore – Monterosso 8, 46 km (5, 26 mi), 6.nap Monterosso – Levanto 7, 31 km (4, 54 mi), 7.nap Levanto – La Grazie – La Spezia 32, 14 km (19, 97 mi)

Liguriai vitorlás útvonaltervező

Olvass tovább ha genovai vitorlázás, vagy másik olasz rivérai hajós úti cél érdekel

Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: ELKÜLDÖM, HOGY MILYEN HAJÓT KERESEK Az adatlap elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Mi segítünk megtalálni a legjobb megoldást!

BoatTheGlobe