Az Olasz Riviéra változatos, vad partszakasza élménydús kikapcsolódást kínál. Meredek sziklafalak, buja növényzet, szikrázóan kék víz bűvöli el az utazót. A hegyoldalakba épített ősi városok büszkén állják a tenger és az idő ostromát. Van itt valami, ami megragadja az ember lelkét. A Földközi-tenger legizgalmasabb részét fedezheted fel! A következőkben találsz néhány fontos információt arról, hogy miért érdemes az Olasz Riviérán vitorlázni!

Bővebb információt az Olasz Riviérai hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz: Információk az Olasz Riviéráról, Olasz Riviéra időjárása. Meríts ihletet az Olasz Riviérai hajózási útvonaltervekből és kezdd el következő útvonalad megtervezését, válassz az Olasz Riviérai vitorlás úti célokból, vagy olvasd el az Olasz Riviérai hajózás írásunkat.

Az Olasz Riviéra elhelyezkedése

Az Olasz Riviéra Franciaország és Toszkána között elterülő partszakaszt jelenti. Délről a Ligúr-tenger, a szárazföld felől pedig al Alpok déli vonulatai határolják. E két tényező miatt jellegzetesek a földrajzi adottságai és a klímája is. Négy megyéje van, Genova, Imperia, La Spezia és Savona. Közigazgatási központja Genova. Teljes népessége kb 1, 5 millió fő.

Az Olasz Riviéra történelme

A nép eredete ezredévekkel korábbra nyúlik vissza. Még a rómaiak előtt élt itt egy kelta eredetű nép, ők hívták magukat ligúroknak. Manapság is megfigyelhetők a nyelv különféle dialektusai, hiszen a hegyek által elzárt településeken élők sokszor nem értették a szomszéd falu nyelvjárását. A Római Birodalom összeomlása után majd 1000 évig önálló kis városállamok alkották. A középkorban a Genovai Köztársaság létrejöttével egyesültek ezek a területek. Később Garibaldi vezetésével alakultak ki a ma ismert területi egységek. Ligúria természeti kincsekben bővelkedik, összesen 9 nemzeti park található ezen a kis területen. Egyedi természeti adottságainak köszönhetően igen népszerű a turisták körében. Vannak nagyobb városok, mint pl Genova, vagy San Remo, de jellemzően kisebb települések, halászfalvak alkotnak láncot a sziklás partvidéken. A helyiek a turizmusból élnek, illetve az olajbogyó feldolgozás és a halászat is jelentős.

Időjárás az Olasz Riviérán

Az Olasz Riviéra időjárása tipikusan mediterrán. Forró, hosszú nyár, és enyhe hűvös, csapadékos tél jellemzi. A téli-tavaszi időszakban sokszor erős széllel kell számolni. Nyáron általában enyhe szél fúj, és a tenger a partok közelében akár 24-28 fokosra is melegedhet.

Strandok az Olasz Riviérán

Az Olasz Riviéra strandjai nagy változatosságot mutatnak. Vannak széles, sekély homokos strandok, ahol a gyermekkel utazók érzik jól magukat. Vannak sziklás, gyorsan mélyülő partok a búvárok nagy örömére. Ezen kívül számtalan olyan kicsi, szinte kert méretű öböl van, ahová hajóval juthatunk csak el. Lássunk egy pár példát, hogy hol is érdemes megmártózni az Olasz Riviérán!

Paraggi Beach

Az Olasz Riviéra leglátogatottabb települése. Strandja kristálytiszta vize igazi felfrissülést jelent a forró napokon. Szép természeti környezetben, egy kis öbölben fekszik.

Beach Levanto

Ha kedveled az aktív kikapcsolódást, keresd fel Levanto legnagyobb strandját! A vizisportok szerelmeseinek tökéletes hely. Ússz, búvárkodj, szörfözz, vagy bérelj motorcsónakot, és fedezd fel a partot!

Albenga Beach

Savona megyében található ez a strand. Hatalmas zenés bulikat szoktak rendezni a nyár folyamán. Ha szeretnél táncolni, és latin ritmusokra pörögni, köss ki Albengában és engedd ki a gőzt.

Le Rossa di Albana Beach

Cinque Terre mellett található ez a strand. Egy hajókirándulás alkalmával érdemes felkeresni. Rózsaszínű sziklái és a kék víz csodaszépek együtt. Rengeteg ritka madár fészkel arra. Szárazföldről csak kalandvágyó hegymászók jutnak oda, más nem. Ha csöndre vágysz, mindenképp nézd meg.

Érdekességek, látnivalók az Olasz Riviérán

Az Olasz Riviéra igazi kincseket rejt az oda látogatók számára. A következőkben kiemelünk neked egy pár érdekességet, amit mindenképp látnod kell.

San Remo

A francia határtól 20 kilométerre fekvő üdülőváros közkedvelt úti cél. Itt a luxus és az elegancia mindennapos. A Virágok Városa néven is ismert település méltó a nevére. Part menti sétányát rózsák, szegfűk, mirtuszok és mediterrán virágok szegélyezik. Itt rendezik meg évente híres dalfesztivált.

Genova

A tartomány központja. Nyüzsgő, élettel teli latin város. Rengeteg látnivaló akad, csak válogatnod kell! Ha teheted nézd meg a La Biosfera-t és a világítótornyot a Régi Kikötőben, vagy járd körbe az óvárost. Ott 15-16. századi palotákat csodálhatsz meg, melyeknek jó része múzeumként is szolgál. A belváros és 42 palotája az UNESCO Világörökség listáján is szerepel.

Cinque Terre

A Riviéra keleti részén találod az „Öt Föld” vidékét. Öt falu alkotja ezt a méltán híres bortermő vidéket. Az alpesi lankákról a tengerig futó szőlősorok igazi ritkaságnak számítnak. Itt tökéletes kikötési lehetőségek várnak rád, és részt vehetsz egy bortúrán.

Hajóbérlés az Olasz Riviérán

Ha úgy érzed, hogy mindenképp el kell jutnod az Olasz Riviérára, itt a lehetőség! Szállj tengerre Genovában, a tartomány központjában. A Porto Antico, avagy a régi kikötő ad helyet a yachtoknak és vitorlásoknak. Innen az óváros csupán 15 perc sétára van. Napközbeni kikötésre nem igen van lehetőség. A legjobb, ha az indulás előtt, vagy az utazás végén tekinted meg a város látnivalóit.

Lavagna

Lavagnaban is érdemes megállni. A kikötő 1400 hajó befogadására alkalmas. 2, 30 és 5, 90 méter között van az átlag mélysége. Gyalog szinte pár perc alatt elérhetők a legjobb hotelek, éttermek. Innen remek hajókirándulások tehetők Portofinoba.

La Spezia

La Spezia környékén több helyen is vízre/partra szállhatsz. Marina del Fezzano-ba maximum 25 méteres hajók állhatnak be. Minden hely vezetékes vízzel és árammal felszerelt. Porto Mirabello egy viszonylag új, innovatív kikötő. La Speziát egy gyalogoshídon keresztül érheted el. A 24 méteresnél nagyobb yachtok számára is 100 férőhely van. Hatalmas parkoló, biztonsági szolgálat és teljes infrastruktúra áll rendelkezésedre.

Porto Lotti is remek kikötési pont La Spezia mellett. Előnye, ha légi úton érkeznél , akkor helikopter leszálló pálya is van a területen. A kikötőből teljes egészében belátható a La Spezia öböl.Az Olasz Riviéra nem egy nagy terület, de igen részletgazdag. Ez a nyaralás lehet életed nagy lehetősége! Ne késlekedj hát, indulj, és fedezd fel az Olasz Riviéra egyedülálló világát!
Kattints ha másik vitorlás úti cél az Olasz Riviérán, vagy válassz másik ligúr hajóbérlés érdekel.

Olasz Riviera időjárása

Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Olasz Riviera maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

szelrozsa Olasz Riviera
szelerosseg Olasz Riviera

Olasz Riviera szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Olasz Riviera esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

Bérelj hajót és fedezd fel az Olasz Riviérát

1.nap San Remo – Bordighera 10.37 km (6.44 mi), 2.nap Bordighera – Mortola Inferiore 10.24 km (6.36 mi), 3.napMortola Inferiore – Monte Carlo 13.88 km (8.63 mi), 4.nap Monte Carlo – Villefranche-sur-Mer 18.82 km (11.69 mi), 5.nap Villefranche-sur-Mer – St-Laurent-du-Var 16.17 km (10.05 mi), 6.nap St-Laurent-du-Var – Antibes 9.19 km (5.71 mi), 7.nap Antibes – Nice – San Remo 66.61 km (41.39 mi)

Olasz Riviérai hajós útvonalterv

Olvass tovább ha San Remoi vitorlázás érdekel

1.nap Genova – Arenzano 21.39 km (13.29 mi), 2.nap Arenzano – Varazze 11.54 km (7.17 mi), 3.nap Varazze – Savona 9.61 km (5.97 mi), 4.nap Savona – Albenga 34.69 km (21.55 mi), 5.nap Albenga – Imperia 25.67 km (15.95 mi), 6.napImperia – Vado Ligure 60.45 km (37.56 mi), 7.nap Vado Ligure – Cogoleto – Genova 46.87 km (29.12 mi)

Vitorlás útvonalterv az Olasz Riviérán

Olvass tovább ha genovai vitorlázás, vagy másik olasz rivérai hajós úti cél érdekel

Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: ELKÜLDÖM, HOGY MILYEN HAJÓT KERESEK Az adatlap elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Mi segítünk megtalálni a legjobb megoldást!

BoatTheGlobe