A vitorlázás Liguriában egy igazi kaland. Természeti és építészeti különlegességekben bővelkedő terület remek helyszíne lehet egy családi vitorlás nyaralásnak. A régi kezdő hajósoknak is jó választás, jól felszerelt kikötői pedig teljessé teszik a képet. Nézzük, mely helyeken köss ki mindenképp!Vitorlázás Liguria-ban

Liguria időjárása: mediterrán fuvallat

Liguria partjait az Appenninek védi, ennek köszönhetően tavasztól őszig enyhe fuvallatokkal lehet számolni ezeken a tájakon. A turista szempontból forgalmas nyári hónapokban gyenge szelek jellemzőek. A part felől pedig éjszaka és korán reggel számíthatsz északi szélre. A délnyugatról vagy nyugatról fújó fuvallat a Libeccio, az erős, olykor viharos intenzitású pedig a Tramontana.

A partszakasz nagyjából 315 kilométer hosszú, néhol siklás, néhol homokos területek tarkítják.
Klíma tekintetében Liguria egyértelműen mediterrán jegyeket visel. A tenger miatt a hőmérséklet ritkán kúszik extrém magasságokba, mégis, a páratartalom miatt meglehetősen fülledt időjárással is találkozhatunk a Liguriai hajózás alkalmával. Check the időjárási feltételek, széladatok Liguria-ban .

Kikötők Liguriában

A vitorlázás Liguria-ban ideális választás lehet azok számára, akik a városnézést szeretnék összehangolni a hajózás örömével. Olaszország e részén számos romantikus városka húzódik, melyek kikötői hívogatják a „megfáradt” hajósokat. Összegyűjtöttünk ezek közül kikötőt:

Portofino

Az Olasz Riviéra gyöngyszeme Portofino, mely kikötője egyesek szerint a kontinens legszebb kikötője. Ennek azonban ára van! Ugyan a kikötők remekül felszereltek, minden van, amire hajósként szüksége lehet az embernek, az árak azonban rendkívül magasak. A főszezon a május errefelé, így ebben az időszakban nagyobb tömegre kell számítani.

San Remo

A régi híres üdülővárosa San Remo, így mindenképp keresd fel, ha Liguria-ban vitorlázol. A virágairól és kaszinójáról ismertté vált települést egykor tipikus halászfalu volt. Mára azonban csak úgy mint a kikötőben, a parton is a luxus vette át a főszerepet. A kikötőt hangulatos éttermek, bárok veszik körül, így ha itt töltesz egy éjszakát, garantáltan nem fogsz majd unatkozni! Mielőtt érkezel mindenképp érdeklődj a szabad helyek felől, a kikötő ugyanis nem túl nagy és árnyékban sem bővelkedik. kikötők Liguria-ban

Genova

A Földközi-tenger második legnagyobb kikötője található Genovában. Régi kikötőjében eleinte csupán 10 móló volt, ezt azonban kinőtte a város, így szükségessé vált egy újabb építése. Az óriási forgalmat lebonyolító kikötőnek 4 bejárata is van és 22 kilométer hosszan terül el a part mentén. Több kisebb kikötő is tartozik hozzá, melyek több ezer kikötőhelyet kínálnak.
Genova egyébként jó választás kezdő hajósok számára is. Köszönhető ez annak, hogy nem találni errefelé sekély helyeket, part menti akadályokat, a hajózást segítő infrastruktúra pedig kiépített.

Bocca di Magra

A Magra folyó torkolatánál elhelyezkedő település, melynek kikötője 256 hajó számára kínál horgonyzási lehetőséget. A szakmai segítségen kívül wifi és biztonsági rendszer is a hajózók gondtalan kikapcsolódását szolgálja.

Vitorlázz Liguriában! Liguriai hajós útvonalak

Liguriai vitorlázás: 1 hetes hajós útiterv

Liguriai hajózásod alkalmával érdekes úti cél La Spezia is, mely a költők öblében fekszik. Több érdekes helyszín is bejárható innen, íme egy lehetséges útiterv! Liguria-i hajós útvonaltervező

1. nap: La Spezia – Portovenere

7, 16 km (4, 45 mi)

Liguriai vitorlázásod első napját töltsd Portovenre településen. Ez ideális hely arra, hogy felszereld a hajódat mindennel, amire a tengeren szükség lehet. Ha minden készen áll, akkor nézz körül a romantikus városkában is! Keresd fel a Szent Péter templomot és fogyassz el egy kellemes vacsorát a kikötő egyik éttermében. Az első estét töltsd a kikötőben, így ráhangolódhatsz az előtted álló napokra!

2. nap: Portovenere – Palmaria

1, 00 km (3, 28 mi)
A második napon bonts vitorlát és vedd célban a Portovenre mellett található szigetet, Palmaria-t. Csobbanj egyet a sziget csodás strandján és keresd fel a hangulatos Kék barlangot is. Ha még bírod szusszal, tégy egy túrát a szigetet körbefutó ösvényen is! hajózás Liguriaban

3. nap: Palmaria – Tino and Tinetto

4, 32 km (2, 68 mi)
A harmadik napon Tino és Tinetto szigeteihez látogass el. Mindkét sziget meglehetősen kicsit, ráadásul előbbi csak az év egy bizonyos napján látogatható. Mindenesetre érdemes elkerülni erre hajóval és a vízről megcsodálni a San Verino apátság, illetve egy 6. századi monostor romjait.

4. nap: Tino and Tinetto – Riomaggiore

12, 57 km (7, 81 mi)
Riomaggire felfedezésével telik majd a negyedik nap. Ez a sailing in Liguria pihenőnapja. Itt nincs más dolgod, mint befogadni a látványt! Gyönyörködj a színes házsorokban, a parton sorakozó hajókban és egyél egy jót az egyik parti étteremben!

5. nap: Riomaggiore – Monterosso

8, 46 km (5, 26 mi)
Reggel Monterosso városát vedd célba. A teleülés igen népszerű üdülőhely. Ennek köszönhetően meglehetősen nagy a tömeg, de legalább infrastruktúrája is fejlett. Szóval, ha a Portovenre-ben feltankolt elemózsia fogyóban van itt könnyedén feltankolhatsz. Érdemes felkeresni a gótikus stílusú San Giovanni Battista-templomot, a Torra Aurora-t és az egykori erőd romjait is.

6.nap: Monterosso – Levanto

7, 31 km (4, 54 mi)
Az utolsó városnézős napon Levantot keresd fel. A házfalakra festett ablakokról híressé vált település igazi különlegesség. Semmi esetre se hagyd ki a városi piacot, ha pedig vásárolgatni szeretnél, akkor rengeteg jó boltot találhatsz itt. Keresd fel a legszebb villákat is, például a Fiat gyáros Angelli család villáját is. Partok és kikötők Liguria-ban

7.nap: Levanto – La Grazie – La Spezia

32, 14 km (19, 97 mi)
Reggel korán kelj útra! Ezt a napot nagyrészt a tengeren fogod tölteni, az úti cél pedig nem más, mint a kiindulópont, La Spezia!

Hajózás Liguriában: 7 napos genovai körút

1. nap Genova – Arenzano 21.39 km (13.29 mi), 2. nap Arenzano – Varazze 11.54 km (7.17 mi), 3. nap Varazze – Savona 9.61 km (5.97 mi), 4. nap Savona – Albenga 34.69 km (21.55 mi), 5. nap Albenga – Imperia 25.67 km (15.95 mi), 6. nap Imperia – Vado Ligure 60.45 km (37.56 mi), 7. nap Vado Ligure – Cogoleto – Genova 46.87 km (29.12 mi)

Genovai hajós útvonaltervező

Olaszország igazi hajós paradicsom azok számára, akik kedvelik a romantikus városkákat, a finom tengeri ételeket és a kellemes hajós utazásokat. A vitorlázás Liguriában remek választás lehet családok számára, de a nyüzsgésre vágyók célba érhetnek. A lényeg, hogy légy nyitott és fogadd be a sok-sok rád váró élményt! More Italy sailing tours.

SEGÍTS MEGTALÁLNI A TÖKÉLETES HAJÓT!

További információk innen: Liguria

5/5 - (325 votes)
Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.