Folegandros egy kevésbé ismert sziget a Kükládok csoport délnyugati részén. A városnézők és műemlék-rajongók számára viszonylag kevés látnivalóval szolgál. Cserébe viszont remek, strandolásra alkalmas partszakaszokkal vár! Még főszezonban sincs itt tömeg, ezért bármikor nyugodt környezetben strandolhatsz Folegandroson! Hajós nyaralás kiindulópontjának is jó választás a sziget. Innen könnyen eléred a Kükládok délnyugati és középső részeit!
Bővebb információt a folegrandosi hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz : információk Folegandrosról, Folegandros időjárása. Meríts ihletet a folegandrosi hajózási útvonalakból és kezdd el következő útvonalad megtervezését, olvasd el a folegandrosi hajózás írásunkat!

Úticél megváltoztatása

Távolság

Opció figyelmen kívül hagyása

Kezdődátum

Időtartam

Rugalmasság

Kabinok száma

Férőhelyek

to

Típus

Szolgáltatástípus

Hossz

to

Felszereltség

Air conditioner
Watermaker
Generator
Electric windlass
Outboard Motor
Autopilot
Bowthruster
Electric Toilettes
WiFi
Solar Panel
GPS
Electric Winch

Model

Keresés

Sort by:

A MEGADOTT PARAMÉTEREKKEL NINCSEN MEGJELENÍTHETŐ HAJÓ?

Jóval több hajóhoz van hozzáférésünk, mint ami az oldalunkon megjelenik.
Töltsd ki a formot és megkeressük a számodra megfelelő hajót.Csak hajóbérléssel foglalkozunk, 
1 napos hajóutak szervezésével NEM!

  A mezők kitöltése kötelező

  FIGYELEM: Kérésed fontos számunkra. Amennyiben az űrlap beküldése után a weboldal nem kerül átirányításra és nem kapsz visszaigazoló e-mailt (ellenőrizd a spam mappát is), frissítsd az oldalt, töltsd ki ismét az űrlapot és küldd el megint! Abban az esetben, ha az újbóli próbálkozásod is sikertelen, vedd fel a kapcsolatot velünk e-mailen info@boattheglobe.hu keresztül, vagy hívd a +36 30 311 3328-as telefonszámot.

  Folegandros elhelyezkedése

  A Kükládok szigetcsoport déli részén, Milos és Sikinos szigetek között található Folegandros.

  Folegandros története

  Sok más küklád szigethez hasonlóan Folegandros már ókor óta lakott. Először a kis-ázsiai Kária tartományából jöttek ide telepesek, majd a krétaiak és a dórok is megtelepedtek itt. A Római Birodalom korszakában Folegandros-ra száműztek sok bűnöst. Az ezt követő nagyjából 800 éves bizánci uralomról szinte semmit sem tudunk. A középkorban a franciák, majd egy egyezséget követően a törökök vették birtokba Folegandros-t. A sziget lakói 1828-ban fellázadtak a török uralom ellen, és csatlakoztak Görögországhoz. 1900 és 1970 között politikai foglyok fogva tartására használták a szigetet. Napjainkban nyugalomra vágyó turisták és a Kükládok szigetvilág rajongói látogatják a szigetet.

  Folegandros éghajlata

  A mediterrán Folegandros-on a többi küklád szigethez hasonló időjárási körülmények uralkodnak. Csapadék szinte csak ősszel és télen esik, akkor is kevés. Július-augusztus hónapokban van a legmelegebb, ilyenkor 24 fokos napi átlaghőmérsékletre számíthatsz. A tengervíz 24 fokos, vagyis búvárkodásra és úszásra kiváló. A térségben uralkodó nyári meltemi, illetve őszi-téli sirokkó szelek teljes erővel érik a sziget egészét.

  Főbb látnivalók Folegandros szigetén

  Folegandros-on viszonylag kevés látnivalót találunk. Ez a sziget inkább nyugodt strandjairól és remek búvárkodási lehetőségeiről ismert. Ha nézelődni szeretnél, a kükladikus stílusban épült fővárost ne hagyd ki! A szokásos boltokon és tavernákon kívül túraútvonalak kiindulópontjait is megtalálhatod itt. Ezek leginkább strandokhoz vezetik a túrázókat. Menj fel a fővárostól 10 perc sétára lévő Szűz Mária-templomhoz, innen remek kilátás nyílik a sziget egészére! Mivel hajóval érkezel a szigetre, ne hagyd ki a Chryssospilia nevű tengeri barlangot! Ezt a sziget északkeleti oldalán találod.

  Folegandros gasztronómiája

  A szigeten két remek helyi ételkülönlegességet érdemes megkóstolnod. Egyikük a Souroto, ez egy finom fehér sajtféle. Friss kecske- vagy birkatejből, esetleg a kettő keverékéből készül. A sajtok felülete krémes jellegű, ízük pedig sós vagy borsos lehet. A másik helyi érdekességet matsata-nak hívják. Ez egy házilag készített tésztaféleség. Liszt, olívaolaj, só és víz felhasználásával készül. Általában csíkokra vágják, majd húsfélékkel és reszelt sajttal együtt tálalják.

  Strandok Folegandroson

  Agali beach

  A sziget egyik legnépszerűbb partszakasza az Agali. Két oldalról kövek ölelik körül, így egyértelműen láthatod a strand két végét. Nyáron néhány tavernát is találsz a parton, ezek ízletes enni- és innivalókat kínálnak. Úszásra remek választás ez a viszonylag lassan mélyülő, homokos strand!

  Karavostasi beach

  A sziget kikötője mellett találod ezt a strandot. Kristálytiszta vizében jókat úszkálhatsz. Ha már nehezen bírod a tűző napot, akkor behúzódhatsz a part menti fák árnyékába. A lassan mélyülő, családbarát strand közelében számos gyönyörű, kükladikus stílusú házikót, apartmant és tavernát találsz.

  Agios Georgios beach

  Folegandros északi részén találod ezt a nyugodt, viszonylag elszigetelt strandot. Ideális választás, ha csendben szeretnél fürdőzni. A finom homokos parton árnyat adó fákat is találsz. Egyetlen hátránya, hogy elhelyezkedéséből adódóan nagyon erősen fújhat nyáron a meltemi. Ezért érdemes tájékozódni a várható időjárásról, mielőtt meglátogatnád.

  Ambeli beach

  Ezt az apró strandot az Agios Panteleimonas templomtól induló túraútvonalon fél óra alatt érheted el. Vagy hajóddal is kiköthetsz itt. Ha szereted a gyönyörű naplementéket, mindenképp látogass el ide! Arra számíts, hogy itt nincsenek szolgáltatások, ezért ételről és italról magadnak kell gondoskodnod.

  Hajóbérlés Folegandroson

  Folegandros-ról indulva könnyen elérheted a legtöbb küklád szigetet. Nincs messze Milos, Paros, Naxos, de még akár Santorini-ra is gyorsan eljuthatsz innen.

  Karavotsai Marina, Folegandros

  Folegandros egyetlen jelentős kikötője elég kicsi. Legfeljebb 4 méteres merülésű, 60 méter hosszú hajók fogadására képes. A gyönyörű természeti környezet által övezett kikötőben vízfeltöltési lehetőséget, bárokat, éttermeket és piacot találsz.

  Ayios Nikólaos Marina, Kea

  Kea szigetének fontos kikötője, közelében gyönyörű aranyszínű tengerpartok és kiváló horgászhelyek találhatók. 255 hajó egyidejű fogadására képes, ezek maximális hossza 50 méter. A kikötő vízmélysége legfeljebb 8 méter.

  Mérikha Marina, Kithnos

  Ez a picike kikötő nagyjából 30, legfeljebb 60 méteres hajó fogadására képes, vízmélysége pedig 8 méter. Közvetlen szomszédságában találhatók a helyi szállodák, éttermek, valamint az élénk éjszakai életet biztosító szórakozóhelyek.

  Ermoupolis Marina, Siros

  A picike Siros szigetének legfontosabb kikötőjében legfeljebb 60 méter hosszú hajók horgonyozhatnak le. A vízmélység itt 9 méter. Rengeteg szolgáltatás érhető el, köztük hajószerviz valamint tankolási lehetőség is.

  Naxos Marina, Naxos

  A 70 hajó fogadására képes kikötőben legfeljebb 20 méter hosszú vízi járművek köthetnek ki. A maximális merülés 5 méter. A hajószervizen túl a kikötőkben szokásos alapszolgáltatásokat találhatod meg itt.

  Paroikia Marina, Paros

  Paros legnépszerűbb kikötője. Legfeljebb 60 méteres hajók fogadására képes. Többek között tankolási lehetőséget, hajószervizt és áramellátást is kínálnak. A város nevezetességei, a legjobb hotelek és apartmanok, valamint remek tavernák és bárok várják a látogatókat a kikötő közvetlen szomszédságában. A kikötő mélysége 3.5 méter.

  Tinos Marina, Tinosz

  Ez a közepes méretű kikötő Tinoszban, a szigettel megegyező nevű városban található. Az 5.5 méteres mélységű kikötőben legfeljebb 60 méter hosszú hajók köthetnek ki, melyek számára számos szolgáltatást kínálnak. Innen könnyen elérheted a sziget összes nevezetességét és tengerpartját.

  Mikonos Marina, Mikonosz

  A Mikonosz szigetén, a szigettel egyazon nevű város kikötőjében legfeljebb 40 méter hosszú hajók köthetnek ki. Egyszerre 30 hajó horgonyozhat egyszerre. A vízmélység 4.5 méter. Éttermek, szállodák, autókölcsönzők és egyéb szolgáltatások mellett hajószerviz is található itt.

  Apollonia Marina, Naxos

  Ez egy nagyobb kikötő Naxos északkeleti partján, a vele megegyező nevű városban. A legfeljebb 60 méteres hajók fogadására alkalmas, 4 méteres merülésű kikötőben alapszintű hajózási szolgáltatásokat kínálnak. Találhatsz még itt néhány éttermet és bárt is.

  Karavostasi Marina, Ios

  Ez egy közepes méretű kikötő Ios szigetén. 4 méter mély vizében legfeljebb 60 méteres hajókat fogadnak. Számos hasznos szolgáltatással, vízkészlet-feltöltéssel és remek éttermekkel várják a hajósokat.

  Adhamas Marina, Milos

  Adhamas városának kikötőjében 50, legfeljebb 50 méteres hajó köthet ki. A kikötő 5 méter mély, szolgáltatásai között bárokat, éttermeket, hajószervizt és vízfeltöltési lehetőséget is találsz.

  Athinios Port

  Santorini legnagyobb kikötője az Athinios, mely a sziget nyugati oldalán található. „Új kikötő” vagy „Thira kikötő” néven is ismert, több száz jacht lehorgonyzására alkalmas. Kiválóan felszerelt, víz, villamos energia, étterem és üzemanyagtöltő állomás is a rendelkezésedre áll. A kikötő nagyon forgalmas, különösen a nyári főszezonban.

  Skala Port

  Ez a régi kikötő, mely a Santorini turisztikai központjának számító Fira nevű település alatt található. Legfőbb jellemzője, hogy kis méretű, így a nagyobb hajók itt nem horgonyozhatnak le. Utóbbiak utasait vízi taxival szállítják a szárazföldre. Innen a települést 600 lépcsőfokon keresztül érheted el, melyet gyalogosan, felvonóval, esetleg szamár- és öszvérháton tudsz megtenni. Ha megéheznél, a kikötőben vannak éttermek, tavernák, a kis üzletekben pedig ajándéktárgyakat vagy hagyományos helyi termékeket is vásárolhatsz.

  Ammoudi Port

  A festői Ammoudi Santorini északnyugati partján fekszik, Oia mellett, Firastól körülbelül 13 km-re. Kis kikötőjét akár 20 méter hosszú jachtok is igénybe vehetik. A vízparton hagyományos haltavernák közül választhatsz, ahol megkóstolhatod a friss halakat és a helyi receptek alapján készült ízletes fogásokat.

  Vlychada Port

  A közelmúltban átadott Vlychada Santorini legvédettebb kikötője. Akár 25 méter hosszú hajók lehorgonyzására is alkalmas. A mélység 4 méter. Van víz, villamos energia és benzinkút; a part mentén bárok, éttermek is várnak.

  Nyugodt nyaralásra vágysz, ahol zavartalanul úszkálhatsz és búvárkodhatsz egy csodás szigeten? Látogasd meg Folegandros-t!

  Kattints ha másik vitorlás úti cél a Kükládokon, vagy egy másik hajóbérlés a Kükládokon érdekel

  Folegandros időjárása

  Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Folegandros maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

  szelrozsa Folegandros
  szelerosseg Folegandros

  Folegandros szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Folegandros esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

  Bérelj hajót és fedezd fel Folegandrost!

  1.nap Folegandros – Sikinos 19, 19 km (11, 93 mi), 2.nap Sikinos – Ios 12, 95 km (8, 05 mi), 3.nap Ios – Antiparos 41, 64 km (25, 87 mi), 4.nap Antiparos – Serifos 53, 86 km (33, 46 mi), 5.nap Serifos – Sifnos 21, 90 km (13, 61 mi), 6.nap Sifnos – Milos 42, 57 km (26, 45 mi), 7.nap Milos – Kimolos – Folegandros 68, 56 km 64, 19 km (39, 89 mi)

  Hajóbérlés Folegandroson

  1.nap Folegandros – Sikinos 19, 19 km (11, 93 mi), 2.nap Sikinos – Ios 12, 95 km (8, 05 mi), 3.nap Ios – Thira (Santorini) 40, 96 km (25, 45 mi), 4.nap Thira (Santorini) – Kamari (Santorini) 23, 65 km (14, 70 mi), 5.nap Kamari (Santorini) – Iraklia 55, 91 km (34, 74 mi), 6.nap Iraklia – Naxos 32, 75 km (20, 35 mi), 7.nap Naxos – Paros – Antiparos 38, 08 km (23, 66 mi)

  Folegandrosi hajóbérlés

  Olvass tovább ha folegrandosi vitorlázás érdekel.

  Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: ELKÜLDÖM, HOGY MILYEN HAJÓT KERESEK Az adatlap elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Mi segítünk megtalálni a legjobb megoldást!

  BoatTheGlobe