Virgin Gorda a Brit Virgin-szigetek része, a szigetcsoport harmadik legnagyobb szigete. Csodálatosan hosszú partja van, ami telis-tele van jobbnál jobb kikötőhelyekkel. Virgin Gorda északi csücskénél találjuk a North Sound nevű területet. Ez a karibi térség egyik legkedveltebb hajós célpontja. Nagyon sok kicsi sziget van itt, mint például a Prickley Pear -sziget, a Moskito -sziget, vagy a Saba Rock Mindegyik egy külön világ, amit érdemes felfedezni. Ha egy igazán izgalmas és felemelő vakációra vágyunk, Virgin Gorda lesz a tökéletes bázis ahhoz, hogy bebarangoljuk ezt a csodás vidéket.

Bővebb információt a Virgin Gorda-i hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz : információk Virgin Gorda-ról, Virgin Gorda időjárása. Meríts ihletet a Virgin Gorda–i hajózási útvonalakból és kezdd el következő útvonalad megtervezését, olvasd el a Virgin Gorda-i hajózás írásunkat!

Úticél megváltoztatása

Távolság

Opció figyelmen kívül hagyása

Kezdődátum

Időtartam

Rugalmasság

Kabinok száma

Férőhelyek

to

Típus

Szolgáltatástípus

Hossz

to

Felszereltség

Air conditioner
Watermaker
Generator
Electric windlass
Outboard Motor
Autopilot
Bowthruster
Electric Toilettes
WiFi
Solar Panel
GPS
Electric Winch

Model

Keresés

Sort by:

A MEGADOTT PARAMÉTEREKKEL NINCSEN MEGJELENÍTHETŐ HAJÓ?

Jóval több hajóhoz van hozzáférésünk, mint ami az oldalunkon megjelenik.
Töltsd ki a formot és megkeressük a számodra megfelelő hajót.Csak hajóbérléssel foglalkozunk, 
1 napos hajóutak szervezésével NEM!

  A mezők kitöltése kötelező

  FIGYELEM: Kérésed fontos számunkra. Amennyiben az űrlap beküldése után a weboldal nem kerül átirányításra és nem kapsz visszaigazoló e-mailt (ellenőrizd a spam mappát is), frissítsd az oldalt, töltsd ki ismét az űrlapot és küldd el megint! Abban az esetben, ha az újbóli próbálkozásod is sikertelen, vedd fel a kapcsolatot velünk e-mailen info@boattheglobe.hu keresztül, vagy hívd a +36 30 311 3328-as telefonszámot.

  Virgin Gorda kikötői világszínvonalú jachtkluboknak, üdülőhelyeknek és strandoknak adnak otthont. A kilátás és a tájak mindenhol meseszépek. A sziget egy izgalmas keveréke az igazi karibi luxusnak, a régmúlt idők emlékeinek és a védve őrzött természeti kincseknek.

  Virgin Gorda elhelyezkedése

  Virgin Gorda a Brit Virgin-szigetek harmadik legnagyobb szigete, lakosságát tekintve a második legnépesebb. A térség legnagyobb szigetétől, Tortolától nyolc kilométerre találjuk, és területe körül-belül huszonegy négyzetkilométer. Fővárosa, Spanish Town, a sziget délnyugati partján van. A North Sound, Virgin Gorda északkeleti végétől húzódik. Ez a világ egyik legkiterjedtebb kikötője. Négy sziget határolja, és az összekötő zátonyoknak köszönhetően a területet körül ölelő közel háromezer hektárnyi víz, nagyon védett és nyugodt. A North Sound első rögzítőpontja keleten, a Biras Hill torkolatánál található. A Bitter End, a térség legnépszerűbb üdülőhelye és kikötője Virgin Gorda északkeleti partján fekszik.

  Virgin Gorda története

  Úgy tartják, hogy Virgin Gorda a nevét (kövér szűz) Kolumbusz Kristóftól kapta, amikor a felfedező másodszor utazott az „Új Világba”. Ugyanis a sziget formája távolról olyan, mintha egy kövér nő feküdne az oldalán. Első lakosai Ciboney, Arawak és karibi indiánok voltak, akik rájöttek, hogy a sziget rézforrásokban gazdag. Olyan régészeti leleteket találtak, amik arra utalnak, hogy már a nyugati civilizáció érkezése előtt folyt itt valamiféle primitív rézmegmunkálás. A sziget fontos iránymutatóként szolgált a Karib-térség tengerészeinek, azonban a hajózás nem volt errefelé veszélytelen. A terület több hírhedt kalóz bázisává vált, akik az itteni öblökben vadásztak az áthaladó gályákra. Virgin Gorda végül a tizenhetedik század második felében került brit fennhatóság alá. Ekkor indult meg a fejlődés, az ültetvényes cukoriparnak, majd a rézbányászatnak köszönhetően. Ez a fellendülés 1862-ben, a bánya bezárása után abbamaradt. Ezután csak a hatvanas években indult virágzásnak újból a sziget élete, miután egyre népszerűbb turista célponttá vált.

  Virgin Gorda éghajlata

  Virgin Gordán trópusi az időjárás.Egész évben meleg van, de az uralkodó passzátszelek némileg hűtik. Jellemzően a decembertől márciusig tartó időszak enyhébb, ekkor az átlaghőmérséklet 24-25 °C. Május és október között nagyobb a forróság, ilyenkor a napi átlag 28 °C körüli. A száraz évszak januártól áprilisig tart, azon belül is a legszárazabb a február és a március. Nagyobb esőzések májustól decemberig vannak. A hurrikánszezon júliustól októberig tart, ilyenkor előfordulhatnak erős szelek és heves esőzések is. A tenger egész évben meleg, átlagosan 27 °C. A vitorlásszezon a december és április közötti időszak. Ilyenkor nincs akkora forróság és kevesebb eső esik, valamint kisebb a trópusi viharok és hurrikánok kockázata is. A téli hónapokban a szél északkeleti irányú, februárban kelet felé halad és júniusra délkelet felé vált. Általában 28-38 km/h erősségű, kivéve a Karácsonyi szeleket, ezek akár 50 km/h-sak is lehetnek. Az tengerek viszonylag nyugodtak.

  Főbb látnivalók Virgin Gordán

  Virgin Gorda telis-tele van álomszép strandokkal. A sziget bármelyik részére mehetünk, biztosan találni fogunk egy félreeső, fehér homokos tengerpartot, amit színes zátonyok ölelnek körül.Mégis a lenagyobb figyelmet a félelmetes gránit sziklákból álló Baths kapja. Ez a geológiai csoda a sziget északi partján található. A strand szélén ezek a képződmények védett tengeri medencéket alkotnak. A terület magába foglalja a Devil’s Bayt és a tőle északra lévő Spring Bayt, ahova vezet külön szárazföldi út is, és rendelkezik fehér homokos tengerparttal. Virgin Gorda egyik legjelentősebb történelmi emlékei az Old Copper Mine romjai. A régi bánya komplexumból már csak az erőmű, a tartályok, a motorház és a kémény maradványai maradtak meg szétszórtan.

  Gasztronómia

  A Virigin Gorda-i az éttermek kínálatában a nyugat indián különlegességeken túl, nagyrészt nemzetközi ételek szerepelnek. Amit mindenhol kapunk az a hal és a homár. Ha ínyencek vagyunk, természetesen megvannak a hely saját specialitásai. Ilyenek a különböző tenger gyümölcsei ételek, mint például a különleges halleves, a chowder, az ehető kürtös csiga, a kagyló pite (mussel pie) vagy a kagyló pörkölt (conch stew). Egy másik különlegesség a Roti egy kelet indián péksütemény, amit különféle töltelékekkel készítenek. A környék legnépszerűbb itala – tengerészek lévén – természetesen a rum, és a rumalapú koktélok. A helyi rumok közül a Pusser’s a leghíresebb, amit eredetileg a Királyi Haditengerészetnek készítettek.

  Strandok és kikötők Virgin Gordán és környékén

  A Virgin Gorda-i partokban az a legjobb, hogy szinte minden strand közelében le tudunk horgonyozni és ez fordítva is igaz. Minden kijelölt horgonyzóhelynél fogunk találni egy strandot is, ahol eltölthetünk egy nyugodt, pihentető napot.

  Strandok Virgin Gordán

  Stoney Bay

  Stoney Bay Virgin Gorda déli csücskében, a Devil’s Bay végénél fekszik. Egy csodás öböl, ahol az Atlanti-óceán a Karib-tengerrel találkozik. A látvány, ami itt vár ránk, festői és vad. A strandon belépőt kell fizetni, ami három dollár.

  Savannah Bay

  A Savannah Bay a sziget nyugati partjánál található. Félreeső és csendes. A víz sekély és kristálytiszta. Élővilága nagyon színes, találkozhatunk teknősökkel, tintahalakkal, egyéb karibi halakkal és természetesen meseszép korallokkal.

  Spring Bay

  A Spring Bay Virgin Gorda déli részén fekszik, a Bathstól északra. Álomszép a strand és tökéletes a pihenéshez. Van egy nagy külső grill, ahol szabadon tudunk sütögetni, csak az ételeket kell magunkkal vinni.

  Mahoe Bay

  A Mahoe Bay a sziget nyugati oldalán található. Ez egy távoleső, fehér homokos strand, amit színes zátonyok védenek. Ideális hely a búvárkodáshoz, és rengetegféle vízisportot is kipróbálhatunk.

  Kikötők Virgin Gordán

  Virgin Gordán nagyon sok a remek kikötő. Ideális kiindulópont, ha szeretnénk megismerni a környék kisebb szigeteit, vagy a Brit Virgin-szigeteket. Az alábbiakban bemutatunk néhányat ezek közül.

  Virgin Gorda Yacht Harbor és St. Thomas Bay

  A Virgin Gorda Yacht Harbor a St. Thomas öbölben fekszik, a sziget délnyugati partján. Megközelítése egyszerű, csupán a megjelölt csatornán kell végig haladnunk. A kikötő nagyon szép, és mindenféle szolgáltatást, valamint üzemanyag hozzáférést is biztosítanak. Majdnem száz rögzítőhely áll rendelkezésre, és van lehetőség, pár órás, napi és hosszútávú kikötésre is. Nincs messze Spanish Town belvárosától. Ez egy elég békés település, de találunk itt jó pár üzletet, éttermet és bárt is. További rögzítőhelyeket a St. Thomas Bayen találhatunk, közvetlenül a kompkikötő mellett.

  Biras Creek

  A Biras Creek Virgin Gorda keleti részén található. Ez egy nagyon népszerű jachtkikötő, és az egyik legjobb horgonyzóhely a sziget keleti partján. Tizennyolc hely áll rendelkezésre, de le tudunk horgonyozni kívül is. A rögzítő területet egy keskeny, de magas földszoros választja el a tengertől. Nem messze a kikötőtől van egy üzemanyag-dokkoló is.

  Deep Bay

  A Deep Bay Virgin Gorda északkeleti csücskében fekszik. Ez a gyönyörűszép tengerpart nagyon békés és nyugodt, tökéletes azok számára, akik magányra vágynak. Jelenleg tizennégy rögzítőhely áll rendelkezésre, de tervezik egy több mint nyolcvan férőhelyes kikötőfalu megépítését az öböl északi partján. A csatornát, amin be tudunk hajózni, egy kiépített bójarendszer jelöli. Az északi és déli parton a horgonyzáshoz megfelelő, homokos a tengerfenék. Üzemanyaghoz és vízhez a közelben lévő Oil Nut Bay Marinánál tudunk hozzájutni.

  Bitter End

  A Bitter End Virgin Gorda északi részén található, ott ahol a Karib-tenger és az Atlanti-óceán találkozik. Nevét a magányos és ezért idilli helyének köszönheti, ahonnan meseszép a kilátás a North Soundra. Védett kikötője és az állandó passzátszelek miatt a hajózás szerelmeseinek paradicsoma. Az itteni jachtklub egy teljes szolgáltatást nyújtó kikötő, energia ellátással, vízzel, jéggel és több mint huszonöt hajóhellyel.

  Long Bay

  A Long Bay egy meseszép, félhold alakú strand és kikötőhely Virgin Gorda északnyugati partján, a Mountain Point mögött. Ez a hely ritkán kapja meg a megérdemelt figyelmet. Viszont érdemes mindig csekkolni az időjárás előrejelzést, ugyanis néha a hullámok hajlamosak megduzzasztani a tengerfeneket. Fekvése miatt délelőtt kissé árnyékos, viszont a nap többi részében gyönyörű fényes.

  Leverick Bay

  A Leverick Bay egy csodálatos üdülőhely és strand a North Sound déli részén. Az öbölben többféle kikötésre van lehetőség (slip, anchoring, night mooring). Közel negyven rögzítőhely áll rendelkezésre és huszonöt olyan kikötőhely, ahol biztosítják a hozzáférést vízhez, jéghez, üzemanyaghoz és elektromos áramhoz is. A vízmélység négy és hét méter közötti.

  Prickley Pear

  A Prickley Pear, Virgin Gordával szemben a North Soundon fekszik. A terület egyik legszebb strandja, a Vixen Point, a sziget délnyugati csúcsánál van. Felette húzódik egy rész, ahol korallokba ütközhetünk, ezekkel legyünk óvatosak. Remek hely, ha egy kis magányra vágyunk. A közelben tíz, karbantartott kikötőbója található. Picit arrébb pedig van egy csónak kikötő is. A sziget délkeleti sarka ritkán látogatott, itt néhány kijelölt dokkolóhelyre bukkanhatunk. Egy másik kiváló rögzítési pont a sziget északnyugati sarkában, a Cactus Reef alatt található. Ezt kevesebben ismerik és használják, pedig nagyon jól védett hely, meseszép panorámával.

  Necker -sziget

  Necker -sziget Virgin Gorda északi csücskétől nagyjából három kilométerre található. A szigetet szinte teljes egészében korall veszi körül, leszámítva egy keskeny átjárót a déli részeken. Ezen a nagyjából négy kilométeres területen tudunk lehorgonyozni.
  Virgin Gorda érintetlen tájainak, pazar tengereinek és a magasszínvonalú vendéglátásnak köszönhetően egy fantasztikus hely az elmeneküléshez. Minden lehetőség adott, hogy hajóra szálljunk és kizárjuk a zajos külvilágot és csupán az adott pillanatra koncentráljunk. Több BVI sailing routes, vagy válassz másik British Virgin -szigetek hajóbérlés

  Virgin Gorda időjárása

  Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Virgin Gorda maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

  szelrozsa Virgin Gorda
  szelerosseg Virgin Gorda

  Virgin Gorda szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Virgin Gorda esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

  Bérelj hajót és fedezd fel Virgin Gorda-t!

  1.nap Bitter End – Necker -sziget 3, 00 km (1, 86 mi), 2.nap Necker -sziget – Long Bay 8, 00 km (4, 97 mi), 3.nap Long Bay – George Dog – St. Thomas Bay 8, 95 km (5, 56 mi), 4.nap St. Thomas Bay – Fallen Jerusalem – Cooper -sziget, Manchioneel Bay 11, 40 km (7, 09 mi), 5.nap Cooper -sziget – Biras Creek Marina 20, 50 km (12, 74 mi), 6.nap Biras Creek – Eustatia 8, 55 km (5, 32 mi), 7.nap Eustatia – Saba Rock – Bitter End 1, 05 km (0, 7 mi)

  hajoberles virgin gordan

  1.nap Bitter End – Prickly Pear 1, 55 km (1 mi) 2.nap Prickly Pear – Anegada, Setting Point 23, 65 km (14, 69 mi) 3.nap Setting Point – Trellis Bay, Beef -sziget 35, 30 km (21, 93 mi) 4.nap Trellis Bay – Great Harbor, Jost van Dyke 23, 90 km (14, 85 mi) 5.nap Great Harbor – Scrub -sziget 25, 60 km (15, 91 mi) 6.nap Scrub -sziget – Virgin Gorda Yacht Harbor 8, 40 km (5, 22 mi) 7.nap Virgin Gorda Yacht Harbor – Leverick Bay – Bitter End 27, 70 km (17, 21 mi)

  virgin gordai hajoberles

  Olvass tovább ha Virgin gordai hajós túrák érdekelnek

  Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: ELKÜLDÖM, HOGY MILYEN HAJÓT KERESEK Az adatlap elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Mi segítünk megtalálni a legjobb megoldást!

  BoatTheGlobe