Bimini vitorlázást tervezel? Tudj meg mindent a kikötőkről, utitervekről, hajóbérlési lehetőségekről – egyéb infók. Kérd a segítségünket! Bimini az Egyesült Államokhoz legközelebb fekvő bahamai sziget. Florida partjaitól mindössze nyolcvan kilométerre található. Három szigetből áll, North Biminből, South Biminiből és East Biminiből. Ezek közül North Bimini a legnagyobb, és turisztikai szempontból is a legjelentősebb. Bár a szigetcsoport elég kicsi, mégis van egy egyedülálló külön kis világa, ami arra vár, hogy felfedezzük. Bámulatosan tiszták a környék vizei, a hajó alja alatt látni lehet a homokos óceán fenekét. Lenyűgöző, ahogy a tengerpartok körüli víz, az óceán felé közeledve sötétkékből zöld színűre változik. A szigetlánc történelmileg is jelentős, Bimini volt Ernest Hemingway kedvenc menekülőhelye. Az itt töltött idő inspirálta a „Szigetek az áramlatban” című könyvének megírását. A világ minden tájáról érkeznek látogatók, hogy kiélvezzék a kilométeres strandokon töltött órákat, és megismerjék a hely izgalmas múltját.
Vitorlázás Biminin
A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Bimini időjárása

Biminin az éghajlat a szubtrópusi. Ez azt jelenti, hogy egész évben enyhe meleg van. Az évi középhőmérséklet 28 °C, ez télen körül-belül 21°C-t, nyáron 27 °C-t jelent. 16 °C alá általában nem esik a hőmérséklet és a maximum is nagyjából 32 °C körüli. Az uralkodó szél télen északkeletről, nyáron délkeletről fúj, és ez némileg hűti is a levegőt. Sebessége egész évben átlagosan 15 km/h. Csapadék leginkább a nyári hónapokra jellemző. Nyár végén, ősszel – a júniustól novemberig tartó időszakban – veszélyt jelenthetnek a trópusi ciklonok (hurrikánok). Az erős szél és az általa felduzzasztott tengervíz gyakran súlyos károkat okoz. Alapvetően Biminin az időjárás egész évben kellemes, így a hajózás is élvezetes mindegyik évszakban. Egyedül a hurrikánszezont kerüljük, ugyanis a viharok komoly kihívások elé állíthatják a tengerészeket.Több infó: időjárási feltételek, széladatok Biminin

Kikötők és szigetek Bimini környékén

A Bimini-körzet összes szigetén teljeskörű szolgáltatást nyújtó kikötők várják a hajósokat. A legtöbbjük hivatalos belépő kikötő (port of entry), így akárhova érkezünk, el tudjuk intézni a bejelentkezést. Szinte mindenhol biztosítanak üzemanyag hozzáférést, a kiszolgálás pedig százszázalékosan professzionális. A strandok meseszépek, és számtalan szabadidős víziprogram szerepel a vendéglátóhelyek kínálatában. A következőkben bemutatjuk a Bimini-lánc szigeteit, valamint a legjobb kikötőket és horgonyzóhelyeket.
Bimini partjai

Észak-Bimini

A szigetcsoport fő szigete, Észak-Bimini, ahogyan nevéből is kiderül, a terület északi végén fekszik. Itt vannak környék legfontosabb városai, Alice Town, Bailey Town és Paradise Point. A szigetlánc viszonylag ritkán lakott, North Bimini a legnépesebb, és a legnagyobb élet is itt van. A városokban jó pár étterem, bár és üzlet várja az utazókat, illetve Alice Townban kapott helyet a Hemingway Múzeum is. A sziget északi csücskénél találjuk a Bahamák egyik legizgalmasabb búvárhelyét, a Bimini Roadot. Úgy tartják, hogy ez a terület az elsüllyedt város, Atlantisz maradványa. A sziget számos jachtkikötő, horgonyzóhely és hosszú strandok otthona. A Blue Water Marina, a Browns Marina és a Resort Word Bimini egytől egyig kiváló, teljeskörű szolgáltatást nyújtó létesítmények. A Weech’s Bimini Dock, egy olcsóbb és kevésbé exkluzív kikötő, viszont az alapvető igényeknek teljes mértékben megfelel. A Biminire érkezők utazók kedvenc állomása a Bimini Big Club pedig egy elsőosztályú szórakoztató komplexum és jachtkikötő egyben.

Dél-Bimini

Dél-Bimini a szigetlánc második legnagyobb szigete. Több a magántulajdonban lévő ingatlan, így turisztikailag kevésbé jelentős, mint északi párja. Viszont a szigetcsoport elsőszámú nemzetközi reptere, a South Bimini Airport, itt található. Jachtkikötője a Bimini Sands Marina elnyerte a ’Blue Flag’ minősítést, kiváló vizeinek köszönhetően. Ezen felül a szolgáltatások minden, a jachtosok számára elengedhetetlen igényt kielégítenek. A bejáratnál van egy Vám- és Bevándorlási Hivatal, ahol szükség esetén a bejelentkezést (clearance) is el tudjuk intézni. Ideális központja lehet Bimini utunknak. A sziget déli csücskénél van a Nixon’s Harbour, ahol remek horgonyzó- és rögzítőhelyekre lelhetünk. Valamint a közelben találjuk a híres Sappona-roncsot, ami egy igen népszerű úti cél a búvárok és sznorkelezők körében.

Gun Cay

Biminitől délre néhány kisebb sziget fekszik. Az első ezek közül a Gun Cay, ami körül-belül tíz kilométerre van South Bimini déli csücskétől. A sziget északi végén van a környék egyik legszeretettebb horgonyzóhelye a Honeymoon Harbour, ami a bahamai hajósok kihagyhatatlan megállója. A terület káprázatos, tengerpartja a Bimini környéki strandok egyik legszebbike. A sziget egyik jellegzetes szimbóluma a déli részen található világítótorony, amely 1836 óta áll itt.

Cat Cays

A Cat Cays a másik sziget Bimintől délre. Valójában két szigetet foglal magába, North Cat Cayt és South Cat Cayt. A North Cat Cay magántulajdonban áll, melyet a Cat Cay Yacht Club üzemeltet. Miután egy privát szigetről van szó, a hozzáférés is korlátozott, és csak a kikötőben van lehetőség átmeneti dokkolásra. Van viszont étterem, üzlet és bár is, ami kellemessé teszik az átutazók itt töltött idejét. A kikötő környéke gyönyörű, érdemes ellátogatni ide. A South Cat Cay még nem annyira fejlett, viszont a Moxom Rocksnál igazán jó horgonyzóhelyeket találhatunk. A part közelében található egy pazar búvárhely a „Tuna Alley”. Itt kihelyezett kikötőbóják teszik lehetővé a hajó rögzítését azok számára, aki szeretnének merülni egyet.

Vitorlázz Biminin! Bimini-i hajós útvonalak

Vitorlázás Biminin: 1 hetes hajós útiterv

Ezen a körúton áthajózunk Nassauba, Androson át, majd vissza Biminire, a North Cat Cayt érintve. Ez egy kedvelt útvonal a bahamai hajósok körében. Mindenképp nagyobb tapasztalatot igényel az út, ugyanis egyes napokon igen hosszú távokat kell majd megtenni. Ez alapos előkészületet igényel, viszont megéri bevállalni, mert a nyílt óceánon való hajózás örök emlék fog maradni.
Bimini-i hajós útvonaltervező

1. nap Észak-Bimini, Bimini Big Game Club – Dél-Bimini, Bimini Sands Marina

2, 00 km (1, 24 mi)

A South Bimini-kikötő egy remekül védett, mélytengeri horgonyzóhely, amely csupán pár kilométerre van az óceántól. A strand lehengerlő, mindemellett pompás sznorkelező hely is. A jachtkikötő hetvenöt jármű befogadására képes, a mélység két és fél méter. Van étterem, bár, és a közelben élelmiszerbolt. A homokos tengerparton töltött este méltó felütése lesz Bimini-vakációnknak.

2. nap South Bimini – Gun Cay

14, 15 km (8, 79 mi)

Érdemes a Bimini-utazásunk során egy napot eltölteni a Gun Cayen is. Ennek a kicsiny szigetnek híresen szép a strandja, és ellátogathatunk a világítótoronyhoz is. Ha jó időt és szeleket fogunk ki, a sziget bármelyik oldalán és a Honeymoon Harbourban is biztonságosan lehorgonyozhatunk. A tengerfenék jól megtartja a hajót, de biztos, ami biztos mindenképpen ellenőrizzük a rögzítést.

3. nap Gun Cay – Lighthouse Yacht Club and Marina, Andros

196, 10 km (121, 85 mi)

A harmadik napon vesszük az irányt Nassau felé, és Androson tartunk egy pihenőt. Ez a Bahamák legnagyobb szigete, és egy jó része még felderítetlen. A Lighthouse Yacht Club a legjobb jachtkikötő a szigeten, és kihagyhatatlan megállója azoknak, akik a Bahamákra látogatnak. A Fresh Creek és az Atlanti-óceán találkozásánál fekszik. Nevét a sziget attribútumává vált százhét éves világítótorony után kapta. Harmincegy hajóhely áll rendelkezésre, szolgáltatásaik között szerepel az üzemanyag, az elektromos áram és az ivóvíz hozzáférés. Használhatjuk a mosodát és a zuhanyzókat, valamint a klub éttermében eltölthetünk egy kellemes vacsorát.

4. nap Andros – Nassau Yacht Haven

67, 15 km (41, 73 mi)

A hét közepén érkezünk Nassauba. Izgalmas út vár majd ránk, ugyanis Andros és Nassau között húzódik a TOTO, azaz a The Tongue of the Ocean. A TOTO egy olyan U-alakú árok, ahol az óceán mélysége több mint ezer méter. Miután Nassau partjaihoz érünk, sziget legnagyobb és legrégebb óta üzemelő jachtkikötőjébe megyünk, a Nassau Yacht Havenbe. A kikötő összesen százharmincöt férőhelyes, a dokkok szélesek és tágasak. Minden mólónál van elektromos áram és ivóvíz. A vendégek rendelkezésére áll egy mosoda és több zuhanyzó. Továbbá a kikötő otthont ad egy híres étteremnek is. Központi elhelyezkedésének köszönhetően sétatávolságon belül rengetegféle üzletet találunk, beleértve a hajózáshoz szükséges kellékes boltot, élelmiszer- és italboltot, bankot.
Hajózás Biminin

5. nap Nassau – Chub Cay, Berry-szigetek

64, 60 km (40, 14 mi)

A visszaúton a Berry-szigetekhez tartozó Chub Cay-en iktatunk be egy pihenőt. A jachtkikötőjében száztíz hajó fér el, a dokkok mélysége három és fél méter. Szolgáltatásaik között mindent megtalálunk, kezdve az üzemanyag-dokkolóval, a zuhanyzókon át az étteremig. Van több horgonyzóterület is a sziget körül. A keleti részeken biztonságosan lehet rögzíteni a hajót és a közelben van egy kellemes, homokos strand is.

6. nap Chub Cay – North Cat Cay

137, 05 km (85, 16 mi)

A hatodik napon térünk vissza Bimini közelébe, North Cat Cay-re. Itt kizárólag a Cat Cay Marinában van lehetőség arra, hogy olyanok is eltölthessenek pár estét, akiknek nincs saját ingatlana. A kikötő az egyik legvédettebb és legjobban felszerelt létesítmény a környéken. Száznyolc férőhelyes és van üzemanyag-dokkoló is. Nagyon nyugodt és magával ragadó a part, a környéken pedig remek búvár- és horgászhelyek vannak.

7. nap North Cat Cay – Blue Water Marina, Alice Town – Bimini Big Game Club

19, 60 km (12, 18 mi)

A Blue Water Marina egy kiváló jachtkikötő. Százszázalékos kényelmet nyújt minden vendégének. Beszerezhetünk üzemanyagot, vizet és jeget is, illetve vannak zuhanyzók, mosoda és egy szuper étterem is. Harminchat férőhelyes, a mélység négy méter körüli. Kikapcsolódásként számos búvár, horgász és egyéb vízi program közül választhatunk.

7 napos vitorlás útvonal a Grand Bahamákra

Ezen az útvonalon Grand Bahamára hajózunk. Ezért a hét első felében hosszabb távokkal, és áthajózott napokkal kell számolnunk. Ez szintén egy kedvelt útvonal Biminiről, hiszen a kicsi szigetláncon túl a Bahama-szigetek egy újabb szeletét meg fogjuk ismerni. A hét második fele pihentető lesz, amikor is bebarangolhatjuk és felfedezhetjük Bimini rejtett kincseit is.
1. nap Dél-Bimini, Bimini Sands Marina – Észak Bimini, Bimini Big Game Club 2, 00 km (1, 24 mi), 2. nap Észak-Bimini – Port Lucaya, Grand Bahama 112, 90 km (70, 16 mi), 3. nap Port Lucaya – Old Bahama Bay 47, 80 km (29, 70 mi), 4. nap Old Bahama Bay – Blue Water Marina, North Bimini 115, 20 km (71, 58 mi), 5. nap Dél-Bimini – North Cat Cay 20, 40 km (12, 68 mi), 6. nap North Cat Cay – Gun Cay 4, 00 km (2, 49 mi), 7. nap Gun Cay –Dél-Bimini 13, 80 km (8, 57 mi)
Hajós útvonaltervező Biminin

Hajó tankolási lehetőségek Biminin, hajós benzinkutak a Bahamákon

  • BIMINI SANDS MARINA: Mélység: 2, 5 m , GPS Koordináták: 25.709361, -79.299608
  • BLUE WATER MARINA: Mélység: 3 m, Working time: 10-15, GPS Koordináták : 25.724865, -79.298217
  • CAT CAY MARINA: Mélység: 3 m, GPS Koordináták: 25.554400, -79.275003
  • LIGHTHOUSE YACHT CLUB AND MARINA: GPS Koordináták: 24.725000, -77.805000
  • CHUB CAY MARINA: Mélység: 3, 5 m, GPS Koordináták: 25.410965, -77.902506
  • PORT LUCAYA MARINA: Mélység: 3 m, GPS Koordináták: 26.513939, -78.642033
  • OLD BAHAMA BAY: GPS Koordináták: 26.703150, -78.997867

Bimini talán az Egyesült Államokhoz való közelségének köszönheti nagy népszerűségét. Maga a sziget kisebb, mint a Bahamák legtöbbje, azonban van olyan színes, mint bármelyik testvére. Megannyi mesés strand és vízi program vár ránk, amelyek biztosítják, hogy Bimini utunk egy életre szóló élmény legyen. Több Bahamas sailing tours or choose an another hajóbérlés in the Bahamas.

SEGÍTS MEGTALÁLNI A TÖKÉLETES HAJÓT

További információk innen: Bimini

4.5/5 - (299 votes)
Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.

Nem szabad kihagyni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a kedvezményes hajóbérlési lehetőségekről!

Hírlevelet csak havonta 1-2 alkalommal küldünk

Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.