Fedezd fel a vadregényes öblöket, rejtett homokos tengerpartokat! Ne habozz, vágj bele egy felejthetetlen utazásba!

A Karib-tengerre látogatnál, de bizonytalan vagy, hogy melyik térség, sziget az ideális választás? Előnyben részesíted a gyönyörű strandokat, de a történelmi időutazás is fontos számodra? Kuba szigete mindezt tartogatja!

Elhelyezkedés

A Kubai Köztársaság, melyet a köznyelvben csak Kubának emlegetnek, egy karibi szigetország. A Nagy-Antillák legnagyobb szigete, amelyet keletről az Atlanti-óceán, nyugatról a Mexikói-öböl, délről pedig a Karib-tenger határol. Észak-Keleten a Bahama-szigetek, délkeleten Haiti, délen pedig a Kajmán-szigetek és Jamaica veszik körül. A sziget teljes felszíne 110 861 km², és 11 milliós lakossal rendelkezik, amiből háromnegyed rész városokban él. Kubában 7 kikötő és 78 repülőtér található.

Története

Kolombusz Kristóf fedezte fel Kubát, 1492-ben. 1526-tól a spanyolok afrikai rabszolgákat importáltak Kubába. A kubai függetlenségért folytatott harc 1868-ban kezdődött egészen 1878-ig. 1886-ban megszüntették a rabszolgaságot. A spanyol fennhatóságot, az USA fennhatósága követte, de 1902-ben az amerikaiak is távoztak, és Kuba névlegesen független volt, azonban a gyakorlatban az USA uralta. 1959-ben Fidel Castro forradalmat szervezett, majd a szigetország diktátora lett. Castro bevezette az elnyomó kommunista rezsimet. Kuba a Szovjetunió csatlósává vált, miközben az USA-val való kapcsolata megromlott. 1961-ben, 1, 400 amerikaiak által szervezett emigráns próbált partra szállni a Disznó-öbölben, de az invázió teljes kudarcba fulladt. 2008-ban Fidel Castro lemondott. Az egykori spanyol gyarmat, ma a legnépesebb karibi ország, egyben a világ egyik utolsó szocialista berendezkedésű állama. 2015 augusztusában az USA levette az országot a terrorizmust támogató államok listájáról.

Strandjai

A legnagyobb Karibi-sziget, Kuba, amely egy varázslatos ország. A város időtlen szépsége mellett, nem szabad elfelejtkezni a gyönyörű, szebbnél-szebb strandokról, melyek igazi minőségi kikapcsolódást garantálnak.

Playa Paraiso

A Playa Paraiso, egy gyönyörű, szinte érintetlen tengerpart, amely az ősi fehér homokos partjáról és a pezsgő türkiz színű vízről ismert. 2016-ban a világ harmadik legszebb strandjának választották. A strand híres a kubai szigetország legnyugodtabb vizeiről. A strandvonal nyugodt légkört kínál, és egy tökéletes menekülés a megszokott kubai nyüzsgéséből.

Varadero strand

Az egyik legnépszerűbb strand Kubában a Varadero strand, amely teljes szolgáltatást kínál a kubai tengerparti üdülés szempontjából. A gyönyörű, egyenes, 25 km hosszú, fehér, homokos strand a teljes félszigeten elterül. A kék és zöld vizek kombinációja remek határvonalat teremt a szárazföld és a floridai szoros között. Mindezek mellett, a félszigeten több mint harminc búvárkodási hely található, továbbá élvezheted az egyéb vízi sportokat. Ha kalandosabb programra vágysz, bérelj egy hajót, és fedezd fel a környéket egy hajóval. Playa Los Flamencos
A Cayo Coco strand néven ismert Playa Los Flamencos a legnépszerűbb, all-inclusive üdülőhelyeiről híres. Ez egy sziget, mely Kubához tartozik. A sziget 22 km hosszú fehér homokos strandja és zafírvize minden nyaraló álmát valóra váltja. A Cayo Coco a nyugati Cayo Guillermo-hoz és a kelet felé Cayo Romano-hoz kapcsolódik. Szállj vízre, és fedezd fel a sziget gyönyörű strandjait!

Főbb látnivalói:

A kubai gyarmati városok az idő múltával sem változtak, mégis csodálatosabbak, mint valaha. Kubába utazva gyakran úgy érezheted magad, mintha a macskaköves utcákon fogva tartana az idő, és minden arról mesél, amikor a kalózok a Karib-szigetekre szálltak. Érdemes egy éjszakát Maléconban eltölteni, és megízlelni az utcai ételeket, élvezni az élő kubai jazz-zene dallamait. Tedd tiszteletedet Ernest Hemingway-nek és látogass el egykori házába, a Finca Vigía-ba, amely ma múzeumként funkcionál! Cienfuegos városa híres a Plaza de Armas térről, amely neoklasszikus épületekkel van körülvéve. A város az UNESCO világörökségi címét is elnyerte. Cienfuegos városát érdemes mindenképpen megszemlélni az ide látogatóknak. Garantáltan megtalálsz itt mindent, amire szükséged lehet.

Időjárás

A Karibi térségre jellemző az egész évben meleg és párás, trópusi klíma. Január közepétől április közepéig viszonylag hűvös és száraz időjárás dominál, valamint június közepétől november közepéig forró, nedves és esős időjárás a jellemző.A szigeten gyakoriak a hurrikánok. Egy éven belül, akár több is végig söpör a régióban.

Hajózás

Havana kikötője

Kuba legnagyobb kikötőjecsupán pár kilométerrehelyezkedik ela városközponttól. Hajóval északról egy rövid, egyenes csatornán keresztül közelíthetik meg a hajósok . 3 fő részből áll :Marimelena, Atares és Guanabacoa.A vízmélység változó, 4, 6 és 11, 9 méter között mozog, nagyobb hajók befogadására is alkalmas .Méretéből, elhelyezkedéséből és infrastruktúrájábóladódóan számos kereskedelmi terminál helyezkedik el a kikötő területén. Fontos központja a helyi hal-, üzemanyag- és olajkereskedelemnek.

Mariel kikötője

A kikötő kiépítése 2009-ben kezdődött meg.A kiépítés soránmedrét a lehető legmélyebbre kotorták ki( még Havana kikötőjénél is mélyebbre), hogy nagyobb Super-Panamax hajókat is be tudjon fogadni. Hatalmas óceán járok kötnek itt ki, logisztikai központok helyezkednek el, bevásárlási- és kikapcsolódási lehetőségek várják a megérkező utasokat.

Baracoa kikötője

Kuba keleti végén található, időjárási viszonyokat tekintve jól védett kikötő. Csatornái22 m szélesek, a maximális vízmélység 7, 6 m .Lehetőség van tankolásra, megoldott a vízellátás is. A cukorexport egyik központi kikötője.

Cienfuegos kikötője

A sziget déli részének fő kikötője, ”La Perla del Sur’’-nak, azaz a ”Dél Gyöngyének” is nevezik.Cienfuegos kikötője nagynak számít Cubában. 150 méternél nagyobb hajók befogadására is alklamas, maximális vízmélysége 12 méter.Még Kolombusz Kristóf is kikötött itt 1494-ben, habárhivatalos alapítási éve 1819-re tehető.

Casilda kikötője

Az apró kikötő főleg helyi csónakok és kisebb méretű hajók befogadására alkalmas.Igazi vonzereje az, hogy rögtön a kikötő mellett a turisták által kevésbé ismertstrand várja az utasokat, ahol gyönyörű természeti környezetben pihenhetik ki magukat. Érdemes meglátogatni a kisebb helyi éttermeket, amelyekben autentikus módon készítik el a helyi különlegességeket.

Santiago de Cuba kikötője

Kuba 2. legnagyobb kikötővárosa a sziget délkeleti felén, Orient tartományban helyezkedik el.Import és export forgalma kiemelkedő a régióban. Az öböl csendes, széláramlatoktól jól védett.A kikötőtől pár perc sétára helyezkedik el a híres Casa de Habano, ahol a legjobb minőségű kubai szivart szerezheted be, pár perccel tovább sétálva pedig a Bacardi Múzeumhoz érkezünk.

Nuevitas kikötője

A Guincho-félszigeten található kikötő szintén a kisebbek közé tartozik. Fő szerepet a cukor kereskedelemben játszik. Vízmélysége 9 és 10 méter között mozog, csatornái 7-10 méter szélesek. Éjjel-nappal működő teherliftek, daruk várják a beérkező hajókat, megoldott a víz- és üzemanyagellátás, azonban hajójavíttatási szolgáltatás csak korlátozottan érhető el.
Sokak azt gondolják, hogy Kuba csak a nyüzsgésről, pezsgésről szól, és ezért csak a fiatalok számára nyújt tökéletes kikapcsolódást. A sziget azonban sokkal többet is tartogat. Az épületek némán mesélnek a múltról, melyet Te is megtapasztalhatsz, ha ide érkezel. Ne habozz, vágj bele az utazásba! Kattints ha másik kubaiai hajós úti cél, vagy karibi hajóbérlés érdekel

Cuba időjárása

Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Kuba maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

szelrozsa Cuba
szelerosseg Cuba

Kuba szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Cuba esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

Kuba éghajlata viszonylag egységesnek mondható, van azonban pár különbség területenként, amikről indulás előtt mindenképpen érdemes tájékozódni.A part menti területeken kellemes a meleg egész évben, pár hónap azonban esősebb a többinél.Kuba klímájára nyáron nagy hatással van az északkeleti Passzát-szél, míg télen a keleti-északkeleti szélnek van fontos szerepe.Az éves középhőmérséklet 26°C.
A napsütéses órák száma tavasszal éri el a csúcsot, miután a téli viharok száma csökken, és mielőtt megérkeznének a nyári esők felhői.Az esős időszak alatt a levegő hőmérséklete kiemelkedően meleg.A legmelegebb hónapok július és augusztus.Nappal alig csökken 34 °C alá a hőmérséklet.Télen kellemesen meleg van északon, délen jelentős különbségek adódnak a hegyvidéki területek, a síkságok és a partmenti szakaszok között, azonban a legtöbb területen szinte forróság uralkodik.A hurrikán szezon májustól októberig tart. Novemberben megérkezik a csapadékmentes időszak, ami egészen április végéig kitart.
Amennyiben pontosabb információt szeretnél az időjárási viszonyokról és széladatokról, kérlek válassz egy régiót a Hajóbérlés Kubában fülön.Régión belül keress tovább a vágyott úti célod után, amelynek időjárásáról a város fülön belül találsz bővebb információt.

Bérelj hajót és fedezd fel Kubát!

1.nap Baracoa – Moa 62, 00 km (38, 53 mi), 2.nap Moa – Tanamo 47, 17 km (29, 31 mi), 3.nap Tanamo – Nicaro 29, 92 km (18, 59 mi), 4.nap Nicaro – Antilla 43, 58 km (27, 08 mi), 5.nap Antilla – Banes 49, 26 km (30, 61 mi), 6.nap Banes – Punta Gorda 96, 39 km (59, 89 mi), 7.nap Punta Gorda – Cayo Güín – Baracoa 54, 26 km (33, 71 mi).

hajoberles kubaban

Olvass tovább ha kubai vitorlázás érdekel, vagy másik karibi hajós úti cél.

Tekintsd meg bérelhető hajóinkat és kezdd meg álmaid nyaralásának tervezését. Foglalj előre, ezáltal biztosítva a keresett helyszínt és időpontot, vagy használd ki a last-minute vitorlás bérlés nyújtotta előnyök egyikét. Kínálatunk nagyságának és változatosságának köszönhetően, könnyen megtalálhatod a tökéletes hajót, legyél kezdő-, haladó-, vagy tapasztalt hajós. Fedezd fel a tökéletes úti célt, válassz egy hajót és oldalunkon azonnal ellenőrizheted annak elérhetőségét.
Töltsd nyaralásodat egy olyan helyen, ahol összekötheted a strandolás élményét számos egyéb programlehetőséggel, mint például a közeli természeti látnivalók felfedezése, vagy a desztináció nyújtotta szórakozási lehetőségek.

Hajóbérlés Kubában, 4 egyszerű lépésben:

  1. Bővebb információt a kubai hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz: információk Kubáról, Kuba időjárása. Meríts ihletet a kubai hajózási útvonaltervekből és kezdd el következő útvonalad megtervezését, válassz a kubai vitorlás úti célokból, vagy olvasd el a kubai hajózás írásunkat
  2. Hajóbérlés Kubában: Kattints a kiválasztott úti célra a Hajóbérlés Kubában fülön és keress hajót a kiválasztott desztináción. Válaszd ki a keresett hajózási területet, a hajó típusát és paramétereit, és természetesen válassz időpontot. Kattints a “Keresés” gombra. Új keresés elindításához kattintson az ”új keresés” gombra jobb oldalt fölül (jobb felső sarokban)
  3. A „Tovább” gombra kattintva megtekintheted a választott hajó részletes adatait és az igényelhető extrákat. Az oldal alján lévő naptárban találod a hajó összes foglalható, még szabad időpontját. A naptár szabad időpontjára kattintva 3 lehetőséged van: Küldj ajánlatot (a rendszer ajánlatot küld neked emailben, amiből később opciót helyezhetsz el, vagy azonnal foglalhatsz), Opciót helyezek el (3-5 napra kötelezettség nélkül, lefoglalhatod magadnak a hajót), és a Azonnal foglalok megnyomásával azonnali foglalást tehetsz. Minden a keresőben megjelenő adat valós idejű!
  4. Amennyiben nem találtál az elvárásaidnak megfelelő hajót, keress bizalommal minket, mivel sokkal több hajóhoz van hozzáférésünk az oldalon listázottaknál.

Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: SEGÍTS VÁLASZTANI

A megkeresés elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Aktív-, vagy pihenéssel teli vakációt szeretnél? Természeti csodák felfedezésére , kulturális feltöltődésre szomjazol? A BoatTheGlobe a legjobb útvonalakat kínálja, egy kényelmes foglalási metódussal. Bármilyen kérdés felmerülése esetén, keress bennünket bizalommal. Amennyiben nem találod a megfelelő hajótípust, vedd fel velünk a kapcsolatot, segítünk megtalálni a legjobb megoldást.