1. Bővebb információt az Franciaországi csatornahajózásról az alábbi oldalakon találsz: Információk Franciaországról, Franciaország időjárása. Meríts ihletet az Franciaországi csatornahajózási útvonaltervekből és kezdd el következő útvonalad megtervezését, válassz az Franciaországi csatornahajózási úti célokból, vagy olvasd el az Franciaországi csatornahajózás írásunkat.
  2. Csatornahajózás Franciaországban: Kattints a kiválasztott úti célra a Csatornahajózás Franciaországban fülön és keress hajót a kiválasztott desztináción. Válaszd ki a hajózási területet, a hajó típusát és paramétereit, és természetesen válassz időpontot. Kattints a „Keresés” gombra. Új keresés elindításához kattintson az „új keresés” gombra jobb oldalt fölül (jobb felső sarokban).

Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: ELKÜLDÖM, HOGY MILYEN HAJÓT KERESEK Az adatlap elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Mi segítünk megtalálni a legjobb megoldást!

Olvass tovább ha csatornahajós úti cél Franciaországban, vagy csatornahajó bérlés Európában érdekel.

Franciaország nagyobb része a mérsékelt övben található, az ország déli része a szubtrópusi zónához tartozik. 3 különböző éghajlati részre osztható az ország területe: óceáni-, kontinentális- és mediterrán éghajlat.Természetesen akadnak hűvösebb éghajlattal rendelkező, hegyvidéki régiók.Az északkeleti síkságon kontinentális éghajlat uralkodik.Délkeleten, egészen a partvidékektől a Rajna völgyéig mediterrán éghajlat jellemző.A tiszta óceáni éghajlat főként északnyugaton jellemző, főként Bryttany-ban.
A Földközi-tenger régiói mediterrán klímával rendelkeznek, enyhe, esős telekkel és forró, száraz nyarakkal.A Földközi-tenger hőmérséklete magasabb, mint az Atlanti-óceáné, főleg a Francia Riviérán érezhető ez a különbség, ahol a vízhőmérséklet elérheti a 25 °C-t augusztusban.Ez valamennyivel alacsonyabb, mint a többi mediterrán térségben.A csapadék mennyisége ősszel és tavasszal jelentős, hirtelen felhőszakadások jellemzik ezeket az évszakokat, míg a nyáron elvétve esik az eső.A Földközi-tenger vidékén és Korzikán a napsütéses órák száma még télen is magas, nyáron az égbolt jellemzően tiszta, felhőktől mentes.
Korzika szigetén mediterrán éghajlat uralkodik, enyhe, esős telek és forró, napos nyarak jellemzőek.Az uralkodó széljárás a Mistal, amely erősebb széllökéseket okozhat, főleg a sziget nyugati és déli részein.
A kontinentális területekre a nyaranta az Azori-Anticyclone hozza el a forróságot, a napi átlaghőmérséklet elérheti a 32/33 °C-t is, míg télen a területekre Kelet-Európából érkezik a hideg, fagy és havazás is jellemző, -6°C éjszakai átlag hőmérséklettel.
Amennyiben pontosabb információt szeretnél az időjárási viszonyokról és széladatokról, kérlek válassz egy régiót a Csatornahajózás Franciaországban fülön. Régión belül keress tovább a kívánt úti célod után, amelynek időjárásáról a város fülön belül találsz bővebb információt.

Bérelj hajót és fedezd fel Franciaországot

BoatTheGlobe