Fedezd fel az eldugott vakítóan fehér homokos tengerpartokat, vadregényes öblöket. Ne félj belevágni ebbe a felejthetetlen utazásba!

Keress több, mint 350 desztinációban világszerte!

Kattints a “Keresés” gombra. Új keresés elindításához kattintson az ”új keresés” gombra jobb oldalt fölül (jobb felső sarokban)

Nem találtad meg a számodra megfelelő hajót?

Szakértőink segítéségét kérnéd a megfelelő eredményhez? Küldd el nekünk igényeidet és mi megtaláljuk a számodra ideális yachtot!

  A mezők kitöltése kötelező

  FIGYELEM: Kérésed fontos számunkra. Amennyiben az űrlap beküldése után a weboldal nem kerül átirányításra és nem kapsz visszaigazoló e-mailt (ellenőrizd a spam mappát is), frissítsd az oldalt, töltsd ki ismét az űrlapot és küldd el megint! Abban az esetben, ha az újbóli próbálkozásod is sikertelen, vedd fel a kapcsolatot velünk e-mailen info@boattheglobe.hu keresztül, vagy hívd a (+36) 20 468 2804-es telefonszámot.

  Minőségi nyaralásra, lélegzetelállító, festői környezetre vágysz? Nem szereted a felkapott zsúfolt központokat? Antigua szigetvilága az ideális választás! Antiguát Kolumbusz Kristóf fedezte fel és nevezte el. Északi része erősen feldarabolt mészkőtábla, déli része egy lepusztult vulkán maradványa. Antigua és Barbuda a Brit Nemzetközösség, a Karib-tengeri Közösség és a Kelet-karibi Államok Szervezetének is tagja.

  Antigua elhelyezkedése

  Ez egy parányi, független közép-amerikai szigetország a Szélcsendes-szigetek középső részén, az Atlanti-óceán és a Karib-tenger találkozásánál fekszik. Az államot három sziget alkotja. Barbuda, amely Antiguától északra fekszik, sík felszínét korallmészkő alkotja. Redonda, amely lakatlan és legkisebb a három sziget közül és 300 méter magas sziklái vulkanikus eredetűek. Délre Guadeloupe, délnyugatra Montserrat, nyugatra Saint Kitts és Nevis, északnyugatra pedig Saint-Barthélemy határolják. A 442 km2 nagyságú szigeten kb. 100 963 fő él.

  Antigua története

  A térség első lakói indiánok voltak i. e. 2400 körül. Később arawak és karib indiánok népesítették be a szigeteket. Antigua szigetét Wadadli néven nevezték a bennszülöttek. A helybeliek még ma is így nevezik a szigetországot. Kolumbusz Kristóf második útján 1493-ban partra szállt itt és a szigetet Santa Maria de la Antigua-nak nevezte egy sevillai templom után. A spanyolok fennhatóságát angol uralom váltotta fel 1632-ben. Az Antigua cukornád-ültetvényein folyó rabszolgatartást 1834-ben tiltották be. 1940-ben Nagy-Britannia Antigua egy részét 99 évre bérbe adta az Amerikai Egyesült Államoknak, katonai támaszpont céljára. 1967-től Nagy-Britannia társult államává vált. A függetlenséget 1981. november 1-jén kiáltották ki és az állam ugyanekkor csatlakozott a Nemzetközösséghez.

  Antigua strandjai

  A szigetcsoport szebbnél szebb eldugott és nyílt strandokkal várja a tenger szerelmesit. Csodálatos öblöket és fehér homokos tengerpartokat találsz itt. Egyik legkedveltebb program a búvárkodás. A kristálytiszta víz ideális felfedezni a tenger élővilágát.

  Dickenson-öböl:

  Ez a strand egy tipikus karibi tengerpart a szigeten. A Dickenson-öböl egy mérföldre nyugatra található, aranyszínű homokos tengerparttal, amelyen hotelek magasodnak. Élénk strandnak számít a sportolási lehetőségek a strandbárok miatt. A helyi létesítmények lehetőséget kínálnak nyugágyak bérlésére és számos egyéb tevékenységgel is kecsegtetnek, beleértve az üveges fenekű hajókirándulást, a banánhajózást és a jet ski-t. Bérelj Te is egy hajót, és fedezd fel a gyönyörű tengert

  Pigeon Point strand:

  Falmouth kikötőjének homokfoltja a Pigeon Point, amely a déli parton található legfőbb nyilvános strand. Tengeri szőlőfákkal és sekély vízzel várja a gyermekes családokat. Kedvelt a helyiek körében is. A helyi kávézók, éttermek stílusos környezetet biztosítanak nyugágyakkal és homokos tengerre néző asztalokkal. A tengerpart eleganciáját és egy francia menü és borok kínálata teszik még kiemelkedőbbé. A strand másik végén megtalálható egy másik lokál, amely egyszerű nyugat indiai ételt és koktélokat szolgál fel. Minden nap nyitva tart reggeltől egészen a kora esti óráig, néha késő estig.

  Főbb látnivalók Antiguán

  Antigua nem számít nagy szigetcsoportnak, de csónakon, vízen rengeteg lehetőség van, az elszigetelt öblök és a zátonyok felfedezésére.A karibi térség brit gyarmati területeinek Antigua is tagja volt, így jelentős történelemi maradványok is felfedezhetők. A legjobban ezeket a szigeteken lévő erődök sokasága szemlélteti. Ebbe a városba is beköszöntött a modern világ, de St. John’s, azaz a főváros megér egy pillantást. Az Antigua és Barbuda Múzeum katalógusokat tartalmaz a sziget történelméről, és megtalálhatóak az ősi leleteket, a gyarmati tárgyakat és a modern emlékek. Aki korszerűbb programokat szeretne kipróbálni itt, igazán népszerűek a off-road túrák és a zip-line kalandok.

  Antigua időjárása

  A Karibi térségre jellemző az egész évben meleg és párás, trópusi klíma. Január közepétől április közepéig viszonylag hűvös és száraz időjárás dominál, valamint június közepétől november közepéig forró, nedves és esős időjárás a jellemző

  Hajóbérlés Antiguán

  Antigua számos kikötővel várja látogatóit, itt ezekből sorolunk fel néhányat:

  Falmouth Harbour

  A kikötő Antigua déli partján található, pár perc sétára a híres Nelson’s Docyard tengerészeti múzeumtól.A remek kiépítettségű kikötőben megoldott a víz-, üzemanyag és áramellátás.Nagyméretű hajók befogadására is alkalmas, a maximális megengedett hajóméret 100 m.Az itt található AYC Marina ad otthont az áprilisban megrendezésre kerülő regattának, illetve az azt követő vitorlás hétnek.

  Catamaran Marina

  Falmouth Harbour-től északra helyezkedik el, éppen csak pár perce a nagy kikötő nyüzsgésétől, azonban elég távol ahhoz, hogy sokkal nyugodtabb légkörrel rendelkezzen.Több, mint 60 férőhellyelel rendelkezik, a legnagyobb megengedett hajóméret 60 m, maximális vízmélysége 4m.A kikötőben 24 órás biztonsági szolgálat, hotel és 2 étterem is felel a hajósok pihenéséért.

  Nelson’s Dockyard

  Mindössze 45 perces autóút vezet a fővárosból az egyikleghíresebb hajós úti célhoz, amely az UNESCO világörökség része is.A rendszeres karbantartásnak, restaurációnak köszönhetően a kikötő mai napig őrzi a XVIII. századi kinézetét, Egykor az angol hadiflotta állomása volt Antiguán, ma már egy komplexum része, amely múzeumokkal, parkokkal, éttermekkel és kávézókkal várja látogatóit.A kikötés saját hajóval engedélyhez kötött, azonban szervezett hajóút által könnyen lehorgonyozhatsz ebben a kikötőben.

  Jolly Harbour Marina

  Habár a Jolly Harbour Marina nem a legnagyobb kikötő a szigeten, mégis a legtöbb szolgáltatást nyújtó, legjobban felszerelt hely a szigeten, ahol lehorgonyozhatsz.Legyen szó szervízről, tárolási lehetőségről, kerékpár kölcsönzésről, vagy akár fodrászról, az itt kikötők semmiben nem szenvednek hiányt.155 férőhellyel rendelkezik, amelyeknél saját víz-és áramforrás található.

  Ha ide látogatsz családoddal, szerelmeddel, garantáltan minőségi utazás vár itt rád! A lélegzetelállító szigetvilág és a gyönyörű kristálytiszta tenger egy életre szóló élményt ad a látogatóknak. A napsütés, nyugalom és a hajós kalandok Téged is várnak, merj belevágni egy nagyszabású utazásba! Olvass tovább ha másik karibi hajós uticél, vagy hajóbérlés a Karib-szigeteken érdekel.

  Antigua időjárása

  Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Antigua maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

  szelrozsa Antigua
  szelerosseg Antigua

  Antigua szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Antigua esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

  Antigua, más karib szigetekhez hasonlóan trópusi klímával rendelkezik, egész évben sok a napsütés és kellemes a levegő hőfoka.A nappali hőmérséklet 20º C és 30º C között mozog. A száraz időszak decembertől márciusig tart, a napi középhőmérséklet 25 º C körül mozog.Áprilistól októberig a napi átlaghőmérséklet 28°C. A csapadékos időszak májusban kezdődik és eltarthat egészen novemberig.Szeptember várható a legtöbb csapadék.A hurrikánszezon júniustól novemberig tart, a legtöbb hurrikán szeptemberben várható.

  Bérelj hajót és fedezd fel Antiguat!

  1.nap English Harbour – Nonsuch Bay 18, 24 km (11, 33 mi), 2.nap Nonsuch Bay – Low Bay (Barbuda) 55, 26 km (34, 34 mi), 3.nap Low Bay – Coco Point (Barbuda)18, 41 km (11, 44 mi), 4.nap Coco Point – Dickenson Bay 52, 91 km (32, 88 mi), 5.nap Dickenson Bay – St.John’s 6, 34 km (3, 94 mi), 6.nap St.John’s – Jolly Harbour 13, 56 km (8, 42 mi), 7.nap Jolly Harbour – Carlisle Bay – English Harbour 20, 13 km (12, 51 mi).
  hajoberles antiguaban

  1.nap English Harbour – Jolly Harbour 20, 13 km (12, 51 mi), 2.nap Jolly Harbour – Little Bay 48, 05 km (29, 86 mi), 3.nap Little Bay – Marigot (Guadalope) 98, 36 km (61, 12 mi), 4.nap Marigot – Pointe-à-Pitre 61, 30 km (38, 09 mi), 5.nap Pointe-à-Pitre – La Désirade 54, 55 km (33, 90 mi), 6.nap La Désirade – Port Louis (Guadalope) 66, 03 km (41, 03 mi), 7.nap Port Louis – Nonsuch Bay – English Harbour 94, 26 km (58, 57 mi).
  hajoberles antiguaban

  1.nap St. John’s – Long -sziget 16, 99 km (10, 56 mi), 2.nap Long -sziget – Barbuda 54, 97 km (34, 16 mi), 3.nap Barbuda – Gustavia 109, 89 km (68, 29 mi), 4.nap Gustavia – Anguilla 40, 58 km (25, 21 mi), 5.nap Anguilla – Saint Kitts and Navis 94, 84 km (58, 93 mi), 6.nap Basseterre (St.Kitts & Nv.) – Redonda 58, 53 km (36, 37 mi), 7.nap Redonda – Montserrat – St. John’s 71, 55 km (44, 46 mi)

  antiguai hajoberles

  Olvass tovább ha antiguai vitorlázás érdekel, vagy válassz másik karibi hajós uticélok közül

  Tekintsd meg bérelhető hajóinkat és kezdd meg álmaid nyaralásának tervezését. Foglalj előre, ezáltal biztosítva a keresett helyszínt és időpontot, vagy használd ki a last-minute vitorlás bérlés nyújtotta előnyök egyikét. Kínálatunk nagyságának és változatosságának köszönhetően, könnyen megtalálhatod a tökéletes hajót, legyél kezdő-, haladó-, vagy tapasztalt hajós. Fedezd fel a tökéletes úti célt, válassz egy hajót és oldalunkon azonnal ellenőrizheted annak elérhetőségét. Töltsd nyaralásodat egy olyan helyen, ahol összekötheted a strandolás élményét számos egyéb programlehetőséggel, mint például a közeli természeti látnivalók felfedezése, vagy a desztináció nyújtotta szórakozási lehetőségek.

  Hajóbérlés Antiguában, 4 egyszerű lépésben:

  1. Bővebb információt az antiguai hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz : információk Antiguaról, Antigua időjárása. Meríts ihletet az antiguai hajózási útvonalakból és kezdd el következő útvonalad megtervezését, olvasd el az antiguai vitorlázás írásunkat!
  2. Hajóbérlés Antiguában: Keress hajót a Hajóbérlés Antiguában fülön. Válaszd ki a hajózási területet, a hajó típusát és paramétereit, és természetesen válassz időpontot. Kattints a “Keresés” gombra. Új keresés elindításához kattintson az ”új keresés” gombra jobb oldalt fölül (jobb felső sarokban)
  3. A „Tovább” gombra kattintva megtekintheted a választott hajó részletes adatait és az igényelhető extrákat. Az oldal alján lévő naptárban találod a hajó összes foglalható, még szabad időpontját. A naptár szabad időpontjára kattintva 3 lehetőséged van: Küldj ajánlatot (a rendszer ajánlatot küld neked emailben, amiből később opciót helyezhetsz el, vagy azonnal foglalhatsz), Opciót helyezek el (3-5 napra kötelezettség nélkül, lefoglalhatod magadnak a hajót), és a Azonnal foglalok megnyomásával azonnali foglalást tehetsz. Minden a keresőben megjelenő adat valós idejű!
  4. Amennyiben nem találtál az elvárásaidnak megfelelő hajót, keress bizalommal minket, mivel sokkal több hajóhoz van hozzáférésünk az oldalon listázottaknál.

  Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: SEGÍTS VÁLASZTANI

  A megkeresés elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Aktív-, vagy pihenéssel teli vakációt szeretnél? Természeti csodák felfedezésére , kulturális feltöltődésre szomjazol? A BoatTheGlobe a legjobb útvonalakat kínálja, egy kényelmes foglalási metódussal. Bármilyen kérdés felmerülése esetén, keress bennünket bizalommal. Amennyiben nem találod a megfelelő hajótípust, vedd fel velünk a kapcsolatot, segítünk megtalálni a legjobb megoldást.