A Garda-tó lélegzetelállító természeti környezetben helyezkedik el. A meredek dombok és hegyek, változatos tájak a vizek szerelmeseinek egyik kedvenc úti céljává teszik. Vitorláznál a Garda-tónál? Kiderül, mikor érdemes meglátogatnod, valamint hasznos tanácsokat adunk egy lehetséges egyhetes útiterv összeállításához is.

Bővebb információt a Garda-tavi hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz: Információk a Garda-tóról, Garda-tó időjárása. Meríts ihletet a Garda-tavi hajózási útvonaltervekből és kezdd el következő útvonalad megtervezését, válassz a Garda-tavi vitorlás úti célokból, vagy olvasd el a Garda-tavi hajózás írásunkat.

A Garda-tó Olaszország legnagyobb tava. Az Alpok és a Pó-síkság között, Trentino-Alto Adige, Lombardia és Veneto régiók határán helyezkedik el. Területe 369, 98 négyzetkilométer. Legnagyobb hosszúsága 51, 6 km, maximális szélessége 17, 5 km, partszakaszának hossza pedig 158, 4 km. A tó vize rendkívül mély. Átlagos mélysége 65 méter, míg legmélyebb pontja 346 méter.

A Garda-tó története

A tó az utolsó jégkorszakban keletkezett. Körülbelül 1, 5 millió évvel ezelőtt masszív jégdarab vált le egy gleccser tetejéről, és leereszkedett a hegy derekáig. Itt elkezdődött a kiolvadási folyamat, melynek eredményeként a felolvadt vízmennyiség egy medencében gyűlt össze. A Garda-tó lenyűgöző természeti adottságai ellenére viszonylag későn keltette fel a turisták érdeklődését. Az első üdülőhely Gardonénál jött létre, majd a fokozódó figyelemnek köszönhetően ezt továbbiak is követték.

A Garda-tó időjárása

A Garda-tónál a mediterrán és a hegyvidéki klíma keveredik. A déli részen a hőmérséklet és a víz is melegebb. Az állandó szelek kitűnő feltételeket biztosítanak ahhoz, hogy bármikor vitorlázhass a Garda-tavon. Az Ora délről északra fúj, késő reggeltől késő délutánig. A Pelér viszont északról délre, kora reggeltől délig. Helyi és keresztirányú szele a Ponal, mely az azonos nevű folyó mentén fúj a Ledro-völgyből.

A nyár meleg és elég napos, viszont gyakran lehet zivatarokra számítani. A kitörő viharokra jellemző, hogy igencsak erősek, heves széllökések, jégesők kísérik. Salóban különösen bőséges csapadék hull. A Garda-tó hőmérséklete júniustól augusztusig 20 °C körül van. Déli részénél a hőmérséklet és a víz is kellemesebb, mint az északinál. Ideális időszak a tó meglátogatására leginkább a tavasz és a nyár eleje, de ősszel a szeptember is jó választás.

Főbb látnivalók a Garda-tónál

A Varone vízesés a Garda-tó közelében, Riva del Gardától 5 km-re van. A hely sajátos mikroklímájának köszönhetően számos különleges növény virágzását figyelheted meg. A Felső-barlangot 115 lépcsőn érheted el. A Tenno-tóból eredő Magnone patak által táplált vízesés teljes magassága 98 méter.

Sirmione a Garda-tó déli részének egyik legszebb és legnépszerűbb helye. Nemcsak remek kavicsos-sziklás, lassan mélyülő strandja van, hanem kiváló gyógyító hatású termálvízforrásáról is nevezetes.

A Garda-tó gasztronómiája

Olaszország bármely részén is jársz, kóstold meg legnépszerűbb ételüket, a pizzát. Desszertre vágysz? Kérd hatalmas gombócokból álló fagylaltjukat. Az italok közül finom, erős presszó kávéjukat nem szabad kihagyni. Ha frissítőt szeretnél, fröccsüket, az aperol spritzet érdemes választani. A narancsos ízvilágú kevert ital olasz habzóborból, keserűlikőrből, valamint szódából áll.

Bardolino remek vörösboráról híres. A város környéki napsütötte dombokon kiváló szőlő terem. Egy közeli borospincében vagy a helyi éttermekben muszáj megkóstolnod az ebből készült italt.

Strandok a Garda-tónál

Val di Sogno Beach

A Val di Sogno szabadstrand Malcesine-tól délre helyezkedik el. Kavicsos partján napernyőket, nyugágyakat bérelhetsz. A strand a szörfösök és vitorlázók körében is rendkívül népszerű. Mindössze 20 méterre van az Isola del Sogno, mely kiválóan alkalmas búvárkodásra.

Spiaggia Sabbioni Beach

Riva del Garda kristálytiszta vizű kiváló helye egy strand és park egyben. Kisgyermekes családok számára is megfelelő. Sok fájának köszönhetően számos árnyékot adó hellyel rendelkezik. A strand hosszú, rendkívül jól felszerelt. Kavicsos és füves részek egyaránt vannak. Vízi sportokat is kipróbálhatsz.

La Cavalla Beach

A kavicsos szabadstrandot Garda központjától pár méterre találod. Nagyon könnyen meg lehet közelíteni. Bérelhetsz nyugágyakat, remek bárok és éttermek vannak. A strand különösen tiszta vizének köszönhetően rendkívül népszerű.

Hajóbérlés a Garda-tónál

Moniga del Garda kikötője

A Moniga del Garda a Garda-tó egyik legmodernebb és remekül felszerelt kikötője. Szolgáltatásának minőségéről híres. A hely 2005-ben épült a legmagasabb építészeti szabványoknak megfelelően. 280 kikötőhelyet biztosít. A hajók mérete a 18 métert is elérheti. A kikötő rakpartjának mélysége 3, 20 méter. Rendelkezésedre áll friss víz, villamos energia, Wi-Fi és TV.

Navene di Malcesine kikötőjje

A Navene di Malcesine több mint 200 kikötőhellyel rendelkezik, például motorcsónakok számára. Szabad hozzáférés biztosított a folyó vízhez és a villamos energiához. A klubházban zuhanyzót is találsz. A Marina Navene két darut bocsát rendelkezésre a hajók elindításához és szállításához. A kikötő területén találsz éttermet, bárt, kis edzőtermet, valamint privát strandot is.
Kattints ha másik vitorlás úti cél a Garda-tónál, vagy másik olasz hajóbérlés érdekel

Garda időjárása

Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Garda maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

szelrozsa Garda
szelerosseg Garda

Garda szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Garda esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

Bérelj hajót és fedezd fel a Garda-tavat

1.nap Moniga del Garda – Padenghe 2.35 km (1.46 mi), 2.nap Padenghe – Desenzano del Garda 4.93 km (3.06 mi), 3.nap Desenzano del Garda – Sirmione 6.74 km (4.19 mi), 4.nap Sirmione – Lazise 13.93 km (8.66 mi), 5.nap Lazise – Bardolino 4.98 km (3.09 mi), 6.nap Lazise – Torri del Benaco 9.11 km (5.66 mi), 7.nap Torri del Benaco – Maderno – Moniga del Garda 21.04 km (13.07 mi).

Garda-tavi hajós útvonaltervező

Olvass tovább ha Moniga del gardai vitorlázás érdekel

1.nap Moniga del Garda – Maderno 14.48 km (9.00 mi), 2.nap Maderno – Limone Sul Garda 25.85 km (16.06 mi), 3.nap Limone Sul Garda – Riva del Garda 9.32 km (5.79 mi), 4.nap Riva del Garda – Val di Sogno 17.68 km (10.98 mi), 5.nap Val di Sogno – Torri del Benaco 18.67 km (11.60 mi), 6.nap Torri del Benaco – Sirmione 14.07 km (8.75 mi), 7.nap Sirmione – Desenzano del Garda – Moniga del Garda 13.17 km (8.18 mi)

Vitorlás útvonaltervező a Garda-tavon

1.nap Navene di Malcesine – Torbole 8.54 km (5.31 mi), 2.nap Torbole – Riva del Garda 3.21 km (2.00 mi) 3.nap Riva del Garda – Limone sul Garda 9.36 km (5.81 mi) 4.nap Limone sul Garda – Gardone Riviera 29.33 km (18.22 mi) 5.nap Gardone Riviera – Moniga del Garda 12.20 km (7.58 mi) 6.nap Moniga del Garda – Sirmione – Lazise 16.56 km (10.29 mi) 7.nap Lazise – Torri del Benaco – Navene di Malcesine 37.45 km (23.27 mi).

Hajóbérlés Garda tó

Olvass tovább ha Navene di malcesinei vitorlázás érdekel

1.nap Navene di Malcesine – Val di Sogno 2.40 km (1.49 mi), 2.nap Val di Sogno – Castelletto 7.91 km (4.91 mi), 3.nap Castelletto – Torri del Benaco 10.82 km (6.72 mi), 4.nap Torri del Benaco – Peschiera del Garda 20.14 km (12.52 mi), 5.nap Peschiera del Garda – Sirmione – Moniga del Garda 15.07 km (9.37 mi), 6.nap Moniga del Garda – Salo 14.12 km (8.77 mi), 7.nap Salo – Campinone -Navene di Malcesine 33.36 km (20.73 mi)

Hajóbérlés a Garda-tavon

Több Garda-tavi hajós útvonaltervező.

Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: ELKÜLDÖM, HOGY MILYEN HAJÓT KERESEK Az adatlap elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Mi segítünk megtalálni a legjobb megoldást!

BoatTheGlobe