Skopelosi vitorlázást tervezel? Tudj meg mindent a kikötőkről, utitervekről, hajóbérlési lehetőségekről – egyéb infók. Kérd a segítségünket! Skopelos csodás strandokkal, gyönyörű fenyőerdőkkel és egy bájos fővárossal várja a turistákat. A sajtjairól és halászatáról ismert szigeten számos helyi különlegességet kóstolhatunk meg. A természetrajongókat és kirándulni szeretőket is lenyűgözheti a sziget, mert sok kolostort és egyéb látnivalót találunk.

Hajóbérlés Skopelos-szigeten
Ezekről lesz szó a cikkben:

Skopelos időjárása

Skopelos-on mediterrán éghajlat uralkodik. A telek viszonylag hidegek, a januári átlaghőmérséklet 4-6°C körül van. Július-augusztus hónapokban van a legmelegebb, az átlaghőmérséklet ilyenkor 22-24°C, a csúcs pedig 30-33°C körüli. A tengervíz ilyenkor 23-24°C körüli hőmérsékletével kiválóan alkalmas úszásra és búvárkodásra. Október és április között számíthatsz hosszabb esőzésekre, de a nyarak szinte teljesen szárazok. Június-szeptember között szinte alig esik, az esetleges helyi záporok pedig csak egy-két órán át érik a szigetet. Az északi irányokból fújó meltemi ellen védettebbek a déli-délkeleti part strandjai. Időjárási feltételek, széladatok Skopeloson.

Kikötők Skopelos környékén

Loutraki Marina

Skopelos északnyugati részén, Loutraki városában találod ezt a kikötőt. Legfejlebb 60 méter hosszú, 4 méteres merülésű hajók kikötésére van lehetőség. Szolgáltatások terén nem igazán bővelkedik a kikötő, de vízkészlet-feltöltésre és bevásárlásra kapunk lehetőséget.

Limin Skopélou Marina

Ez az aprócska kikötő Skopelos keleti oldalán, a szigettel megegyező nevű városban van. A beérkező hajók hossza maximum 60 méter lehet, merülésük pedig 6 méter. Az alapszolgáltatásokat megtalálod itt, tehát vízvételezést, hajószervizt és tankolási lehetőséget, valamint éttermeket találsz a kikötőben. hajóbérlés Skopeloson

Skiathos Marina

A Skiathos fővárosa melletti kikötőben 350 hajó horgonyozhat egyszerre. Hosszuk legfeljebb 65 méter, merülésük pedig 10 méter lehet. A kikötő teljes körű felszereltséggel bír, minden megtalálható itt, amire csak szüksége lehet egy hajósnak. Többek között hajószervizt, tankolási lehetőséget, wifit, valamint víz- és élelemkészlet-feltöltést kínálnak itt. skiathosi vitorlázás, hajóbérlés Skiathoson

Limin Linaría Marina

Skyros szigetén, Linariá városában ez az apró kikötő várja a turistákat. 60 méter hosszú és legfeljebb 4 méter merülésű hajók számára biztosítanak kikötési lehetőséget. A szokásos alapvető szolgáltatásokat találod itt: hajószerviz, vízkészlet-feltöltés, piacok, bárok és éttermek vehetők igénybe.

Patitiri Marina, Alonnisos

Alonnisos déli kikötőjében legfeljebb 6 méter merülésű és 60 méter hosszú hajók horgonyozhatnak. Méretéhez képest jól felszerelt kikötőről van szó. Vízvételezési lehetőségeket, hajószervizt, valamint biztonsági szolgálatot is találsz itt. Ha megéhezel vagy szeretnéd feltölteni készleteidet, számos étteremből, bárból és boltból vásárolhatsz ellátmányt.
hajóbérlés a Szporádokon

18.4 m / 60 ft4 Kabin /10 Ágy
31.1 m / 102 ft6 Kabin /13 Ágy

Vitorlázz Skopeloson! Skopelosi hajós útvonaltervek

1 hetes skopelosi hajós útiterv

Körbehajózod a Szporádok kisebb-nagyobb szigeteit, beleértve a négy lakottat is. Nagyrészt rövid távolságokra kell számítanod, kivételt ez alól Skyros meglátogatása képezi.
Skopelos hajós útvonaltervező

1. nap: Skopelos (Skopelos) – Patitiri (Alonnisos)

13, 25 km (8, 24 mi)
Egy rövidke hajózás után megérkezel Alonissos déli kikötőjébe, Patitiri-be. A gyönyörű fenyőfák által övezett kis falu nyugodt környezettel várja a turistákat. Ha érdekel a hely történelme, látogass el a magánkézben lévő néprajzi múzeumba! Fürdőzésre alkalmas partokban is bővelkedik a falu környéke, ezeket se hagyd ki!

2. nap: Patitiri (Alonnisos) – Skatzoura – Linaria (Skyros)

69, 83 km (43, 39 mi)
Skatzoura-ban egy régi kolostort tekinthetsz meg kívülről. A turisták által ritkán látogatott sziget körül számos apró szigetecskét hajózhatsz körül. Mivel viszonylag hosszú utat kell megtenned, érdemes picit megpihenned ezen az amúgy is pontosan útbaeső szigeten.
Linaria kikötője körül pár kisebb, strandolásra kiváló szakaszon fürdőzhetsz. Ha szereted a pónilovakat, semmiképp ne hagyd ki a közeli pónitenyésztők farmjait! Náluk megtekintheted a Skyros-i pónikat, amelyekkel csak ezen a szigeten találkozhatsz.

3. nap: Linaria (Skyros) – Skyros (Skyros)

42, 07 km (26, 14 mi)
Az óramutató járásával ellentétes irányban haladj Skyros partja mentén, hogy megérkezz a sziget keleti oldalán lévő fővárosba! Skyros fővárosa körül számos látnivalót találsz a szigeten. Sétálj fel a város fölött álló bizánci erődhöz, ahonnan remek kilátás nyílik a partra! A sziget északkeleti partján találod a Palamari nevű ókori romvárost. Az innen kimentett leleteket a főváros régészeti múzeumában tekintheted meg. Ha a templomok érdekelnek, azokból sincs itt hiány.

4. nap: Skyros (Skyros) – Peristera

63, 33 km (39, 35 mi)
Hajózz vissza nyugati irányban, majd célozd meg az Alonnisos előtt lévő Peristera szigetét! Ez a sziget csak időszakosan lakott. Főleg juhászok és kecsketenyésztők járnak ide. Turistaként remek, strandolásra alkalmas szakaszokat fedezhetsz fel, de kirándulhatsz is a szinte érintetlen természetben.

5. nap: Peristera – Kalamakia (Alonnisos) – Kira Panagia

23, 84 km (14, 81 mi)
Hajózz el Alonnisos északi kikötőjébe, Kalamakia-ba! Ez a falu remek kiindulópont Alonissos északi felének felfedezéséhez. Számos eldugott templomot és kolostort látogathatsz meg a közelben.
Távozás előtt alaposan vásárolj be enni- és innivalóból, mert ahova most mész, ott magadnak kell mindenről gondoskodnod! Ha felkészültél, hajózz északkeleti irányba és köss ki Kira Panagia szigetén! Itt egyetlen épületet találsz csak, egy 2017-ben felújított 16. századi kolostort. Ettől eltekintve szinte teljesen érintetlen természeti környezetben kirándulhatsz és fürdőzhetsz.

6. nap: Kira Panagia – Skiathos

53, 90 km (33, 49 mi)
Délnyugati irányba hajózz, majd vedd célba Skiathos szigetét! Két gyönyörű várost fedezhetsz itt fel, ezek Skiathos és Kukunaries nevekre hallgatnak. Előbbi különlegessége, hogy a közeli strandszakasz fölött, a turisták feje fölött alig pár méterrel haladnak el a leszálló repülőgépek. Ezen kívül még igencsak változatos strandokat fedezhetsz fel, köztük a többször is Görögország legszebbjének kinevezett Koukounaries-t. Ha kirándulni szeretnél a sziget belsejében, számos remek túraútvonal vár! Ezeket bejárhatod gyalog, vagy akár helyben bérelhető quaddal vagy mountanbike-kal is.

7. nap: Skiathos – Loutraki (Skopelos) – Skopelos (Skopelos)

41, 94 km (26, 06 mi)
Az utolsó napon visszatérsz Skopelos-ba, de előbb még kikötsz a Skiathos-szal szemben lévő Loutraki-ban. A kikötő mellett egyből találsz egy félig rendezett, kavicsos-homokos partot. Semmiképp ne hagyd ki a naplementét: gyönyörű látvány, ahogy a Nap eltűnik Skiathos szigete mögött! Ha van kedved felfedezni Glossa városkáját, sétálj fel a dombra! Ha időben érkezel, még nyitva találod a helyi kulturális örökségi múzeumot.
Végül hajózd körül óramutatóval ellentétes irányban a szigetet, hogy visszatérj a fővárosba. Útközben több szép strand kipróbálására nyílik lehetőséged. A főváros zeg-zugos utcákkal, szűk sikátorokkal és változatos építészeti stílusú házaival biztosan ámulatba ejt! Számos kolostort és templomot tekinthetsz meg a városban és körülötte. Ha izgalmasabb szórakozásra vágysz, a helyi vízisport-központot látogasd meg! Itt többek között búvárkodásra, wakeboard-ozásra és jetski-zésre van lehetőség. Ha kirándulni szeretnél a szigeten, ne hagyd ki a Karia-hegyen megtekinthető ősi kalóz-temetőt!

7 napos vitorlás útvonalterv Skopeloson

Hajós útvonaltervező Skopelos
Körülhajózod a Szporádok nyugati szigeteit, egy napot eltöltesz közben a lakatlan Kira Panagia szigetén is. Végső úti célod Volos kikötője lesz a Pagaszitikósz-öbölben.
1. nap Skopelos (Skopelos) – Patitiri (Alonnisos) 13, 25 km (8, 24 mi), 2. nap Patitiri (Alonnisos) – Peristera – Kalamakia (Alonnisos) 16, 02 km (9, 95 mi), 3. nap Kalamakia (Alonnisos) – Kira Panagia 17, 50 km (10, 87 mi), 4. nap Kira Panagia – Skiathos 53, 90 km (33, 49 mi), 5. nap Skiathos – Ag. Kiriaki (Trikeri) 39, 71 km (24, 68 mi), 6. nap Ag. Kiriaki (Trikeri) – Palaio Trikeri – Chorto 21, 37 km (13, 28 mi), 7. nap Chorto – Kato Gatzea– Volos 32, 18 km (20, 00 mi)

Hajó tankolási lehetőségek Skopelos közelében, hajós benzinkutak a Szporádokon

  • Skiathos, Skiathos: , Mélység: 10m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 39.162061, 23.491586
  • Skopelos Town, Skopelos: , Mélység: 6m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 39.122113, 23.732775

Skopelos szigete elhelyezkedésének köszönhetően nagyszerű kiindulópont a Szporádok felfedezéséhez. Ha a messzi Skyros szigetét nem számoljuk bele, akkor szinte pontosan a fennmaradó szigetek középpontjában helyezkedik el. Számos csodás tengerpartot, remek kirándulási és vízisportolási lehetőségeket, valamint gazdag helytörténelmet kínál Skopelos.
vitorlás uticélok a Szporádokon

SEGÍTS MEGTALÁLNI A TÖKÉLETES HAJÓT!

További információk innen: Skopelos

4.4/5 - (262 votes)
Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.

Nem szabad kihagyni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a kedvezményes hajóbérlési lehetőségekről!

Hírlevelet csak havonta 1-2 alkalommal küldünk

Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.