Tudj meg mindent a Skiathosi vitorlázásról: utitervek, kikötők, hajóbérlési lehetőségek, egyéb hasznos infók. Kérd a segítségünket! A viszonylag nyugodt környezetet biztosító Skiathos népszerű a Szporádokat felfedezni vágyó hajósok körében. Számos szórakozási lehetőséggel, változatos strandokkal és gyönyörű fenyvesekkel várja látogatóit a sziget.

Port in Skiathos
Ezekről lesz szó a cikkben:

Skiathos időjárása

A Szporádok szigetein mediterrán éghajlat az uralkodó, azonban a mérsékelt éghajlat egyes jellemzői már megjelennek itt. A tél már elég hideg, a napi átlaghőmérséklet januárban 6 °C. A nyár július-augusztus hónapokban tetőzik napi 23-24°C-os átlaghőmérséklettel. A csúcshőmérséklet 30-32 °C körüli ilyenkor, a páratartalom igen magas. Októbertől áprilisig időnként hosszabb esőzésekre számíthatsz. Nyáron ritkán előfordulhatnak helyi záporok is, egyébként szinte egyáltalán nincs eső. A tenger december és február között mindössze 14 fokos, júliustól szeptember elejéig pedig 23 fokos. Több infó: időjárási feltételek, széladatok Skiathoson.

Kikötők Skiathos környékén

Skiathos Marina

A Skiathos fővárosa melletti kikötőben 350 hajó horgonyozhat egyszerre. Hosszuk legfeljebb 65 méter, merülésük pedig 10 méter lehet. A kikötő teljes körű felszereltséggel bír, minden megtalálható itt, amire csak szüksége lehet egy hajósnak. Többek között hajószervizt, tankolási lehetőséget, wifit, valamint víz- és élelemkészlet-feltöltést kínálnak itt. hajóbérlés Skiathoson

Loutraki Marina

Skopelos északnyugati részén, Loutraki városában találod ezt a kikötőt. Legfeljebb 60 méter hosszú, 4 méteres merülésű hajók kikötésére van lehetőség. Szolgáltatásokban nem igazán bővelkedik a kikötő, de vízkészlet-feltöltésre és bevásárlásra kapunk lehetőséget.

Limin Skopélou Marina

Ez az aprócska kikötő Skopelos keleti oldalán, a szigettel megegyező nevű városban található. A beérkező hajók hossza maximum 60 méter lehet, merülésük pedig 6 méter. Az alapszolgáltatások megtalálhatóak, tehát vízvételezést, hajószervizt és tankolási lehetőséget, valamint éttermeket találsz a kikötőben. skopelosi vitorlázás, hajóbérlés Skopeloson

Limin Linaría Marina

Skyros szigetén, Linariá városában ez az apró kikötő várja a turistákat. 60 méter hosszú és legfeljebb 4 méter merülésű hajók számára biztosítanak kikötési lehetőséget. A szokásos alapvető szolgáltatásokat találod itt: hajószerviz, vízkészlet-feltöltés, piacok, bárok és éttermek vehetők igénybe.
hajóbérlés a Szporádokon

18.4 m / 60 ft4 Kabin /10 Ágy
31.1 m / 102 ft6 Kabin /13 Ágy

Vitorlázz Skiathoson! Skiathosi hajós útvonaltervek

Vitorlázás Skiathoson: 1 hetes hajós útiterv

Az út során érinted a Szporádok négy lakott szigetét, valamint meglátogathatsz számos kisebb, részben vagy egészben lakatlant is. A távolságok viszonylag rövidek, egyedül az utolsó napi szakasz lehet feltűnően hosszú.

Skiathos hajós útvonaltervező

1. nap: Skiathos – Loutraki (Skopelos)

10, 68 km (6, 63 mi)
Első állomásod legyen Loutraki kis kikötője, amelyet majdnem nyílegyenesen vitorlázva érhetsz el. A kikötő mellett egyből találsz egy félig rendezett, kavicsos-homokos partot. Semmiképp ne hagyd ki a naplementét: gyönyörű látvány, ahogy a Nap eltűnik Skiathos szigete mögött! Ha van kedved felfedezni Glossa városkáját, sétálj fel a dombra! Ha időben érkezel, még nyitva találod a helyi kulturális örökségi múzeumot.

2. nap: Loutraki (Skopelos) – Skopelos (Skopelos)

22, 55 km (14, 01 mi)
Loutraki-ból haladj tovább északi irányba, majd Skopelos partvonalát követve megérkezel a sziget fővárosába. Útközben több szép strand kipróbálására nyílik lehetőséged. A főváros zeg-zugos utcákkal, szűk sikátorokkal és változatos építészeti stílusú házaival biztosan ámulatba ejt! Számos kolostort és templomot tekinthetsz meg a városban és körülötte. Ha izgalmasabb szórakozásra vágysz, a helyi vízisport-központot látogasd meg! Itt többek között búvárkodásra, wakeboard-ozásra és jetski-zésre van lehetőség. Ha kirándulni szeretnél a szigeten, ne hagyd ki a Karia-hegyen megtekinthető ősi kalóz-temetőt!

3. nap: Skopelos (Skopelos) – Patitiri (Alonissos)

13, 25 km (8, 24 mi)
Egy rövidke hajózás után megérkezel Alonissos déli kikötőjébe, Patitiri-be. A gyönyörű fenyőfák által övezett kis falu nyugodt környezettel várja a turistákat. Ha érdekel a hely történelme, látogass el a magánkézben lévő néprajzi múzeumba! Fürdőzésre alkalmas partokban is bővelkedik a falu környéke, ezeket se hagyd ki!

4. nap: Patitiri (Alonissos) – Kalamakia (Alonissos)

9, 29 km (5, 77 mi)
Északkeleti irányban kövesd a partot, hogy rövid hajózás után kiköthess Kalamakia-ban! Ez a falu remek kiindulópont Alonissos északi felének felfedezéséhez. Számos eldugott templomot és kolostort látogathatsz meg a közelben. Hajóddal látogasd meg a közeli apró szigetecskéket is! Különösen ajánljuk Peristera szigetét, ahol majdnem teljesen érintetlen természeti környezetet csodálhatsz meg.

5. nap: Kalamakia (Alonissos) – Kira Panagia

17, 50 km (10, 87 mi)
Kalamakia-ban alaposan vásárolj be enni- és innivalóból, mert ahova most mész, ott magadnak kell mindenről gondoskodnod! Ha felkészültél, hajózz északkeleti irányba és köss ki Kira Panagia szigetén! Itt egyetlen épületet találsz csak, egy 2017-ben felújított 16. századi kolostort. Ettől eltekintve szinte teljesen érintetlen természeti környezetben kirándulhatsz és fürdőzhetsz.

6. nap: Kira Panagia – Skatzoura

28, 28 km (17, 57 mi)
Hajózz déli irányba, majd vedd célba Skatzoura apró szigetét! Ha kezdenek kifogyni a készleteid, útközben tegyél egy kis kitérőt Kalamakia-ba, ahonnan két napja hajóztál ki. Skatzoura-ban egy régi kolostort tekinthetsz meg kívülről. A turisták által ritkán látogatott sziget körül számos apró szigetecskét hajózhatsz körül.

7. nap: Skatzoura – Skyros (Skyros) – Linaria (Skyros)

91, 35 km (56, 76 mi)
Készülj fel egy hosszú hajóútra. Elvitorlázol délkelet felé, meglátogatod Skyros fővárosát a sziget északkeleti partján, majd az óramutatóval megegyező irányban követed tovább a partot. Végül Linaria kikötőjében adod le hajódat. Ha nyáron hajózol, az észak-északnyugat felől fújó szél megkönnyítheti utadat.
Skyros fővárosa körül számos látnivalót találsz a szigeten. Sétálj fel a város fölött álló bizánci erődhöz, ahonnan remek kilátás nyílik a partra! A sziget északkeleti partján találod a Palamari nevű ókori romvárost. Az innen kimentett leleteket a főváros régészeti múzeumában tekintheted meg. Ha a templomok érdekelnek, azokból sincs itt hiány.
A fővárost elhagyva, majd a partot követve megérkezel a végállomáshoz. Linaria kikötője körül pár kisebb, strandolásra kiváló szakaszon fürdőzhetsz. Ha szereted a pónilovakat, semmiképp ne hagyd ki a közeli pónitenyésztők farmjait! Náluk megtekintheted a Skyros-i pónikat, amelyekkel csak ezen a szigeten találkozhatsz.

7 napos skiathosi vitorlás útvonalterv

Körülhajózod a Szporádok lakott szigeteit, egyik nap a lakatlan Kira Panagia szigetén töltöd. Az egyirányú úthoz képest itt hosszabb és kicsit nehezebb szakaszok vannak.
1. nap Skiathos – Loutraki (Skopelos) 10, 68 km (6, 63 mi), 2. nap Loutraki (Skopelos) – Patitiri (Alonissos) 31, 79 km (19, 75 mi), 3. nap Patitiri (Alonissos) – Linaria (Skyros) 67, 36 km (41, 85 mi), 4. nap Linaria (Skyros) – Skyros (Skyros) 41, 63 km (25, 87 mi), 5. nap Skyros (Skyros) – Kira Panagia 67, 67 km (42, 05 mi), 6. nap Kira Panagia – Kalamakia (Alonissos) 17, 54 km (10, 90 mi), 7. nap Kalamakia (Alonissos) – Skopelos (Skopelos) – Skiathos 48, 90 km (30, 38 mi)
Hajós útvonaltervező Skiathos

Hajó tankolási lehetőségek Skiathos közelében

  • Skiathos, Skiathos: , Mélység: 10m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 39.162061, 23.491586
  • Skopelos Town, Skopelos: , Mélység: 6m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 39.122113, 23.732775
  • Patitiri, Alonnisos: , Mélység: 6m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 39.143342, 23.865167
  • Linaria, Skyros: , Mélység: 4m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 38.842463, 24.536683

A Szporádok szigetein számos csodás tengerpartot fedezhetsz fel, ráadásul Skiathos kevésbé népszerű a turisták körében. Ezért még főszezonban is viszonylag nyugodt környezetben nyaralhatsz itt. Elhelyezkedésének köszönhetően remek kiindulópont a Szporádok felfedezéséhez.

További vitorlás uticélok a Szporádokon

SEGÍTS MEGTALÁLNI A TÖKÉLETES HAJÓT!

További információk innen: Skiathos

4.5/5 - (401 votes)
Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.

Nem szabad kihagyni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a kedvezményes hajóbérlési lehetőségekről!

Hírlevelet csak havonta 1-2 alkalommal küldünk

Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.