Costa Smeralda Szardínia északi részén található üdülőhely, amely nem csak a turisták, de a tehetősebb emberek között is közkedvelt nyaralóhely. Ez a 55 km hosszú partszakasz rengeteg stranddal, kisebb szigettel és luxuslakásokkal rabolja el az idelátogatók szívét. Gyönyörű azúrkék vize és a csodás környezete miatt nagyon népszerű úti cél. Vitorlázás Costa Smeraldán

A cikkben az alábbi pontokban tekintjük át Costa Smeraldát:

Costa Smeralda időjárása

Costa Smeralda éghajlata mediterrán, forró, száraz nyarakkal és enyhe telekkel. Az év legmelegebb hónapja a július, amikor az átlaghőmérséklet akár a 34 °C-ot is elérheti. A leghűvösebb hónap a január. Ilyenkor a legalacsonyabb hőmérséklet 13 °C. Costa Smeralda meglátogatásához az áprilistól egészen októberig tartó időszakot ajánljuk. Ezeket a hónapokat rendkívül kellemes hőmérséklet és kevés csapadék jellemzi. Check the időjárási feltételek, széladatok Costa Smeraldán

Costa Smeralda környező szigetei

Északon található a La Maddalena-szigetcsoport. A szigetcsoport ad otthont a La Maddalenai Nemzeti Parknak.
A szigetcsoport egyik tagja Caprera névre hallgat, amelyen megtalálható az ország egyik legrégebbi vitorlázó központja. A körülbelül 16 négyzetkilométer területtel rendelkező sziget gránitsziklás és homokos partszakaszokkal van tarkítva. A szigetet Szardíniától a kristálytiszta vízű tenger választja el. Az egész szigeten szinte csak a természet az úr.Csak a kevesen lakott Stagnali településen találhatunk embert. A szomszédos Maddalena szigettel egy híd köti össze. Ezen a szigeten jóval többen laknak.

Kikötőhelyek a paradicsomban

Costa Smeraldán teljesen más a hangulat, mint a sziget többi részén. Ez annak köszönhető, hogy ez a partszakasz óriásit fejlődött az elmúlt évtizedekben. Ezen a helyen olyan érzésünk lehet, mintha a földi paradicsomban lennénk. Nem csak a parton vannak érdekes látnivalók, hanem a tengeren is!

La Maddalena-szigetcsoport kikötője

Az itt található marina 140 kikötőhellyel rendelkezik. Ezeket akár 50 méteres hosszúságú hajók és mega yachtok is igénybe vehetik. A kikötő maximális merülési mélysége 12 méter. A szigetcsoport 1-2 nap alatt bejárható.
A szigetek rózsaszínű homokkal megáldott tengerpartjai szinte érintetlenek. A strandolás és búvárkodás mellett lehetőségünk van régi, római romok és erődök felfedezésére. costa smeraldai vitorlázás

Porto Cervo kikötője

A Földközi-tenger az egyik legjobban felszerelt, 700 férőhelyes kikötője. Májustól szeptemberig nemzetközi vitorlásversenyeknek ad otthont. Északi, azaz régi és a déli új kikötőből áll, melynek Marina Village a neve. A szolgáltatások széles köre elérhető a hajósok számára. A javítás és karbantartás tekintetében nagy tapasztalattal rendelkeznek a kikötő szakemberei.

Olbia kikötője

Szardínia északkeleti irányában található Olbia kikötője, amely 2009 májusban nyitotta meg kapuit. A kikötő egész évben fogadja a hajósokat. Összesen 270 kikötőhellyel rendelkezik és akár 80 méter hosszú hajókat is képes befogadni. A korszerűen kialakított dokk direkt úgy lett létrehozva, hogy ez – az időjárástól függetlenül – a Földközi-tenger legbiztonságosabb kikötője legyen. Olbia csak néhány kilométer távolságban fekszik Costa Smeraldától. Kikötők Costa Smeraldán

Marina di Porto Rotondo

A gyönyörű Porto Rotondo kikötője 650 hellyel rendelkezik, legfeljebb 90 méter hosszú hajók számára. A mélység 5, 5 méter. A kikötő számos színvonalas szolgáltatást kínál. Van ivóvíz, villamos energia, Wi-Fi, lehetőség van tankolásra, valamint a hajó karbantartására. Sőt, akár orvosi ellátást is igénybe vehetsz.

Marina di Golfo Aranci

A privát móló a település központjától mindössze 20 méterre található. 30 kikötőhelyet kínál, 5-16 méter hosszú hajók számára. A tengerfenék mélysége 1, 5-5 méter között van. A 2017 telén épített hullámtörő gátnak köszönhetően a kikötő teljes védelmet nyújt az öbölben uralkodó északnyugati, valamint délnyugati szél ellen. A Marina di Golfo Aranci területén találsz bárt és éttermet, van villamos energia, Wi-Fi is

Polto Quato

Arzachena városához tartozó kikötő már az 1987-es évben megnyitotta kapuit és azóta is töretlen népszerűségnek örvend a vitorlás és jacht tulajok körében. A látvány magáért beszél : hogy megközelítjük a dokkot, láthatjuk, hogy az a sziget belsejébe hosszan nyúlik be. Polto Quato összesen 305 kikötőhellyel rendelkezik, amelyek 8-35 méter hosszú hajók kikötésére alkalmasak. A tengerfenék a bejárattól 3 méter mély, míg a belső dokkban 2 méter. kikötők Costa Smeraldan

Cannigione kikötője

Közepes kikötőnek számít, maximus 25 méteres hajókat tud befogadni. Különlegessége, hogy a turizmusra és rekreációs sportokra specializálódott a kikötő. Környezetvédelmi elismerést kapott a marina, a környezettudatos működési módjáért. Lu Canniscioni városa mellett található rév, amely reggel 9-től este 11-ig fogadja a hajósokat.

Portisco kikötője

Portisco városa, amely Szardínia keleti oldalán található, összesen két kikötővel rendelkezik: Cala dei Sardi és Portisco kikötője. Portisco városa mellett található dokk összesen 589 kikötőhellyel rendelkezik, amely a 4-90 méter hosszú hajók számára van fenntartva. A kiszolgálás gyors és professzionális, nem véletlenül a környék egyik legforgalmasabb és legnépszerűbb kikötője is egyben.

Cala dei Sardi

Golfo di Cugnanában találhatjuk meg Costa Smeralda legnagyobb környezetbarát kikötőjét. Ezen a helyen összesen 140 kikötőhely található, amelyek 6 és 60 méter hosszú hajók fogadására alkalmasak. A dokk jól felszerelt, a rakparton találhatunk villanyt, vizet, Wi-Fit és éttermeket.

Pozzo kikötő

1997-ben nyitotta meg kapuit Pozzo kikötője, amely egy természetes fjordban található. A Santa Teresa és Palau között fellelhető kikötő éjjel-nappal fogadja a tengerjárókat, hogy megpihenjenek, feltöltődjenek. A kikötő 80 hajó fogadására képes, amelyek 4-15 méter hosszúság közöttiek lehetnek.

Vitorlázz Costa Smeraldán!Costa Smeralda hajós útvonaltervek

Vitorlázás Costa Smeraldán: 1 hetes hajós útvonal Costa Smeraldán

Costa Smeralda lélegzetelállító látványt és felejthetetlen szórakozást nyújt a hajósoknak.
Costa Smeralda térségében csodálatos helyek találhatók, amelyek nemcsak homokos strandokat és gyönyörű partokat kínálnak, hanem lenyűgöző történelmi emlékeket is. Fedezd fel jachttal a félreeső helyeket, melyek csak jachttal közelíthetőek meg. Costa Smeraldai hajós útvonaltervező

1. nap : Olbia – Porto San Paolo

14, 94 km (9, 28 mi)

Először elhajózunk Porto San Paolo-ba, melyet Olbiától délkeletre találsz. A bájos település vendégszerető lakóiról híres, ráadásul kiváló elhelyezkedéssel rendelkezik. Olyan gyönyörű szigetek vannak a közelében, mint az Isola Tavolara, az Isola Molara, valamint az Isola Piana. Ha itt jársz, remek sportolási lehetőségek várnak, beleértve a lovaglást, a hegyi kerékpározást és a golfot.

2. nap : Porto San Paolo – Tavolara-sziget (Spalmatore di Terra)

4, 63 km (2, 88 mi)

Porto San Paolo után meglátogatjuk a csodálatos Tavolara-szigetet, mely főként arról nevezetes, hogy itt van a világ legkisebb királysága. Legmagasabb pontjáról, a Punta Cannone-ról pazar kilátás nyílik a közeli hegyekre, de a Bonifaciói-szorost és Korzikát is megpillanthatod. A sziget fantasztikus öblei kiválóan alkalmasak egy kellemes fürdőzéshez. Ha idelátogatsz, találsz bárt és éttermet, de a lélegzetelállító helyet leginkább az érintetlen természet uralja. Láthatsz különleges madárfajokat, muflonokat, valamint kecskéket is a gránithegyeken.

3. nap : Tavolara-sziget (Spalmatore di Terra) – Golfo Aranci

13, 33 km (8, 29 mi)

Utazásunk következő állomása Golfo Aranci, ahol mindenképpen látogass el a város központjába. Sikkes üzleteivel és modern tengerparti sétányával ugyanis kicsit eltér a tipikus szardíniai településektől. Ha itt jársz, érdemes megcsodálni a korall ajándéktárgyakat, majd választani a számos tenger gyümölcseit kínáló kiváló étterem közül. Töltsd az éjszakát Golfo Aranci kikötőjében.

4. nap : Golfo Aranci – Porto Rotondo

17, 21 km (10, 69 mi)

Az üdülőhely a Cugnana- és a Marinella-öböl között helyezkedik el, Olbiától 13 km-re északra. Festői szépségű strandokkal rendelkezik, központjában a Piazzetta San Marco nevű teret találod. Történelmi nevezetességei közül különösen a San Lorenzo-templom számít kihagyhatatlan látnivalónak. Ha megéheznél, Porto Rotondo-ban számos kiváló éttermet és kávézót találsz, pezsgő éjszakai élet is jellemzi a települést.

5. nap : Porto Rotondo – Portisco

1, 84 km (1, 14 mi)

A bájos település strandjai homokos parttal és kristálytiszta, sekély vízzel rendelkeznek. A város nevével is megegyező Portisco, a Rena Bianca, valamint a Liscia Ruja rendkívül népszerű fürdőzőhelyek. Ha itt jársz, érdemes megkóstolni a szardíniai konyha legízletesebb fogásait. A kikötőre néző Ristorante Su Cubone és a Portisco Beach Music éttermeket különösen ajánljuk. Mindkét vendéglátóhelyet kiváló fogások és kellemes légkör jellemzi. Vitorlázás Costa Smeralda környékén

6. nap : Portisco – Porto Cervo

16, 49 km (10, 24 mi)

A Costa Smeralda központjának számít Porto Cervo, mely az évek alatt Európa egyik legnépszerűbb luxus nyaralóhelyévé vált. A város legszebb látnivalója a hófehér Stella Maris-templom. A 60-as években épült, a szárd és a modern építészeti elemek kombinációja jellemzi. Porto Cervo büszkesége 500 férőhellyel rendelkező kikötője, mely kiváló felszereltséggel rendelkezik. Májustól szeptemberig nemzetközi vitorlásversenyek otthonául is szolgál. Szórakozásra vágysz? A városban olyan hangulatos helyeket találsz, mint a Sottovento Club vagy az angol stílusú kocsma, a Lord Nelson Pub.

7. nap : Porto Cervo – Caprera (Pontile di Porto Palma) – Olbia

61, 99 km (38, 52 mi)

Korzika és Szardínia között félúton találod Caprerát, mely teljes egészében védett terület. A sziklás, fenyőerdőkkel borított sziget számos hangulatos, eldugott öblöt rejt. Ezek közül különösen ismert a Tahiti-öbölként is emlegetett Cala Coticcio. Caprera legismertebb látványossága Giuseppe Garibaldi egykori lakóháza, ahol az olasz szabadságharcos élete utolsó éveit töltötte. Az ország egyik legrégebbi, valamint a Földközi-tenger egyik legnagyobb vitorlázó központja, a Caprerai Vitorlás Központ szintén a szigeten található.

Miután leadtuk a hajónkat, és van még időnk, érdemes Olbiában körbenéznünk. A város olyan lélegzetelállító fürdőzőhelyekkel rendelkezik, mint a Le Saline, a Dottore vagy a Porto Istana nevű strandok. Olbia leghíresebb látnivalói közé tartozik a Nemzeti Régészeti Múzeum, a San Simplicio-székesegyház és a Szent Pál apostol-templom. Utóbbi ókori romokra épült, különlegessége színes kerámialapokkal borított csodálatos kupolája, valamint velencei stílusú, faragott szószéke. A városban olyan hangulatos éttermet találsz, mint a La Lanterna, ahol elsősorban a kiváló pizzákat ajánljuk. A vendéglátóhely a tenger gyümölcseiről, pecorinójáról, azaz juhsajtjáról és grillezett specialitásairól ugyancsak ismert. Amennyiben ezt az éttermet választod, hatalmas borválaszték is vár.

7 napos costa smeraldai vitorlázás

.hajós útvonaltervező Costa Smeraldan
1.nap Cannigione – Porto Massimo (La Maddalena) 21, 27 km (13, 21 mi) 2.nap Porto Massimo (La Maddalena) – Cala Santa Maria 7, 15 km (4, 44 mile), 3.nap Cala Santa Maria – Porto Vecchio 43, 6 km (27, 09 mile), 4.nap Porto Vecchio – Bonifacio 46, 5 km (28, 92 mile) , 5.nap Bonifacio – Santa Teresa Gallura 16, 45 km (10, 22 mile) , 6.nap Santa Teresa Gallura – Porto Pozzo 15, 83 km (9, 83 mile), 7.nap Porto Pozzo – Palau – Cannigione 34, 95 km

Vitorlázás Costa Smeraldán: 1 hetes útiterv

Costa smeraldai útvonaltervező

1.nap Porto Pozzo – Palau 13, 57 km (8, 43 mi, 2.napPalau – Cannigione 11, 33 km (7, 04 mi), 3.nap Cannigione – Porto Cervo 13, 48 km (8, 37 mi), 4.nap Porto Cervo – Portisco 16, 49 km (10, 24 mi) 5.nap Portisco – Porto Rotondo 1, 84 km (1, 14 mi) 6.nap Porto Rotondo – Golfo Aranci 17, 21 km (10, 69 mi), 7.nap Golfo Aranci – Tavolara -sziget (Spalmatore di Terra) – Porto Pozzo 73, 1 km (45, 43 mi)

Hajó tankolási lehetőségek Costa Smeralda környékén

 • LA MADDALENA – Cala Gavetta: , Mélység: 5 m, Nyitvartás: 0-24, GPS Koordináták: 41.211471, 9.404426
 • LA MADDALENA – Cala Camiciotto: , Mélység: 3 m, Nyitvartás: 0-24, GPS Koordináták: 41.2147, 9.42679
 • CAPRERA – Porto Palma: , Mélység: 9 m, Nyitvartás: 0-24, GPS Koordináták: 41.191088, 9.449766
 • BONIFACIO: , Mélység: 3, 5 m, Nyitvartás: 0-24, GPS Koordináták: 41.387925, 9.163037
 • PORTO VECCHIO: , Mélység: 4 m, Nyitvartás: 0-24, GPS Koordináták: 41.59104, 9.28352
 • SANTA TERESA GALLURA: , Mélység: 5 m, Nyitvartás: 0-24, GPS Koordináták: 41.2448, 9.20658
 • PALAU: , Mélység: 4 m, VHF: 09, GPS Koordináták: 41.1811, 9.3852
 • ARZACHENA – Marina dell’Orso or Poltu Quatu Marina: , Mélység: 3 m, Nyitvartás: nyári időszakban nyitva/minden nap 8.30-20.30h-ig, GPS Koordináták: 41.139006, 9.495669
 • CANNIGIONE: , Mélység: 4, 5 m, Nyitvartás: 0-24, GPS Koordináták: 41.109322, 9.440733
 • PORTO CERVO: , Mélység: 7 m, Nyitvartás: 0-24, GPS Koordináták: 41.136078, 9.527144
 • PORTISCO: , Mélység: 12 m, Nyitvartás: 9-19.30, GPS Koordináták: 41.033888, 9.523888
 • PORTO ROTONDO: , Mélység: 5, 5 m, Nyitvartás: 0-24, GPS Koordináták: 41.029393, 9.543547
 • GOLFO ARANCI: , Mélység: 5 m, Nyitvartás: 8-20, GPS Koordináták: 40.996165, 9.622444
 • OLBIA: , Mélység: 5, 2 m, VHF: 09, GPS Koordináták: 40.916963, 9.524358
 • OLBIA – Circolo Nautico: , Mélység: 2, 5 m, VHF: 12, GPS Koordináták: 40.923281, 9.509794
 • ARBATAX: , Mélység: 10 m, Nyitvartás: 0-24, GPS Koordináták: 39.937412, 9.704896

Costa Smeralda az egyik leglátogatottabb hely Olaszországban. Köss ki bármelyik helyszínnél, biztosan találsz magadnak való helyet, látnivalót, programot! Ez a térség kitűnő választás, ha szeretnél gyönyörködni a természet szépségében, gyönyörű tengerparti strandokon hűsölnél és szeretnéd élvezni az olasz gasztronómia remekeit.
Köszönhetően a csodálatos természetnek, a strandoknak, a központi elhelyezkedésnek és a kiváló közúti közlekedésnek sokak által kedvelt célpont Costa Smeralda szigete. Find Több Sardinia sailing holidays or, vagy válassz másik Sardinia hajóbérlés.

SEGÍTS MEGTALÁLNI A TÖKÉLETES HAJÓT!

További információk innen: Costa Smeralda

5/5 - (377 votes)
Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.