Ha szeretnéd felfedezni a Kükládok déli részét és Szantorini szigetét, nincs erre jobb mód egy Athénból induló hajóútnak. Cikkünkben megtalálod a látnivalókat, a jelentősebb kikötőket és minden fontos tudnivalót.
Vitorlázás Athénból Szantorinire
A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Fontos tudnivalók, ha Athénból Szantorinire vitorlázol

Az Égei-tenger időjárása

Görögország többi részéhez hasonlóan ezeken a területeken is mediterrán éghajlat uralkodik. Nyáron száraz és meleg időjárás jellemző, ennek csúcspontja július eleje és augusztus első 10 napja. Ilyenkor akár 33-35 fok között is lehet a hőmérséklet, hajózás közben az állandó tengeri szél mérsékli a hőérzetet. Télen 15 fokos az Égei-tenger hőmérséklete, nyáron viszont akár 25-26 fokos is lehet. A nyári hónapokban kevés a csapadék, az esetleges esőzések pedig mindössze néhány óráig tartanak. A széljárás viszonylag kiszámítható, a tengeren szinte állandóan fúj a szél. Júniustól nagyjából szeptember végéig tart az északi irányokból fújó meltemi, tavasszal és ősszel pedig déli irányokból fúj a sirokkó. Szantorini felé tehát nyáron érdemes vitorlázni, hogy a szél segítse utadat.

Plusz kiadások

Az ország hivatalos pénzneme az euró. Ha olyan országból érkezel, ahol nem az euró a hivatalos pénznem, akkor mindenképpen még indulás előtt látogass meg egy valutaváltót. Készülj fel arra is, hogy a jachtkikötők árazása nem egységes. Bizonyos helyeken ingyen is kiköthetsz, azonban jellemző módon kikötőnként 30-50 euró körüli árakra kell számítanod hajód hosszának függvényében. A kiklád szigeteken általában 1-2 euróval drágábbak az ételek, mint például az Attikai-félszigeten.

Mit érdemes hajózás előtt megnézned Athénban?

Ha kellően korán érkezel Athénba, mindenképp érdemes kicsit körülnézned a városban, akár még az Akropoliszt is megcsodálhatod, ha időd engedi. Ha pedig természetrajongó vagy, ki ne hagyd a Nemzeti Kertet! Programjaid megszervezése közben érdemes a kikötőbe való eljutás idejét is figyelembe venni. A repülőtérről taxival vagy közvetlen buszjárattal érheted el az Alimos Marinát, így nagyjából 1-másfél óra az út. Ha a Sounion fok vagy Lavrion kikötőjében veszed fel a hajót, akkor másfél-2 órás útra kell számítanod. Görögországban GMT +3 az időzóna, az EU többi országához hasonlóan itt is váltanak a téli és nyári időszámítás között.
Hajózás Athénból Szantorinire

Milyen útvonalat válasszak?

Athéntól elég messze van Szantorini. Nyáron érdemes menned, hogy az odafelé vezető utat megkönnyítse az északkeletről fújó meltemi. Ha az egyirányú útvonalat választod, hajós végállomásod Szantorini lesz. Innen repülővel vagy körülbelül 7-8 órás kompúttal juthatsz vissza Athénba.
Az oda-vissza út jóval nehezebb a visszaúton szüntelenül fújó szembeszél miatt. Akkor ajánljuk, ha hosszabb időt szánsz a Kükládok déli szigeteinek felfedezésére és Szantorini csak egyik állomásod.

Kikötők Athénban és a Kükládok szigetein

Kalamaki-Alimos Marina

A legtöbb bérhajó innen indul, ez a kikötő Athénon belül a Paleon Faliron negyedben található. Jól megközelíthető tömegközlekedéssel és taxival még akkor is, ha a reptérről érkezel. Hajód étel- és italkészletét előre feltöltetheted, ha már megérkezéskor egyből útra készen szeretnél lenni. Akár 1080 hajó horgonyozhat az öbölben, szárazdokkra pedig 600 hajó helyezhető. A kikötő legfeljebb 40 méter hosszú hajók fogadására képes. A víz mélysége 6.5 méter.

Olympic Marina, Sounion fok

A gyönyörű kilátással rendelkező Sounion foknál található Olympic Marina 680, legfeljebb 40 méter hosszú hajó fogadására képes. A maximális vízmélység itt 10 méter. Széleskörű szolgáltatásokkal várják a hajózókat, így például ingyenes wifit, áramellátást, hajószervizt és tankolási lehetőséget is kínálnak.

Lavrion Marina

Sok hajós az Attikai-félsziget keleti részén fekvő Lavrion kikötőjében kezd, itt 680 hajónak jut hely. Az öbölben épült kikötő maximális mélysége 7 méter, a beérkező hajók pedig legfeljebb 30 méter hosszúak lehetnek.

Ayios Nikólaos Marina, Kea

Kea szigetének fontos kikötője, közelében gyönyörű aranyszínű tengerpartok és kiváló horgászhelyek találhatók. 255 hajó egyidejű fogadására képes, ezek maximális hossza 50 méter. A kikötő vízmélysége legfeljebb 8 méter.

Mérikha Marina, Kithnosz

Ez a picike kikötő nagyjából 30, legfeljebb 60 méteres hajó fogadására képes, vízmélysége pedig 8 méter. Közvetlen szomszédságában találhatók a helyi szállodák, éttermek, valamint az élénk éjszakai életet biztosító szórakozóhelyek.

Ermoupolis Marina, Szírosz

A picike Szírosz szigetének legfontosabb kikötőjében legfeljebb 60 méter hosszú hajók horgonyozhatnak le. A vízmélység itt 9 méter. Rengeteg szolgáltatás érhető el, köztük hajószerviz valamint tankolási lehetőség is.

Naxosz Marina, Naxosz

A 70 hajó fogadására képes kikötőben legfeljebb 20 méter hosszú vízi járművek köthetnek ki. A maximális merülés 5 méter. A hajószervizen túl a kikötőkben szokásos alapszolgáltatásokat találhatod meg itt.
Kikötők Szantorini környékén

Paroikia Marina, Parosz

Paros legnépszerűbb kikötője. Legfeljebb 60 méteres hajók fogadására képes. Többek között tankolási lehetőséget, hajószervizt és áramellátást is kínálnak. A város nevezetességei, a legjobb hotelek és apartmanok, valamint remek tavernák és bárok várják a látogatókat a kikötő közvetlen szomszédságában. A kikötő mélysége 3.5 méter.

Karavostasi Marina, Iosz

Ez egy közepes méretű kikötő Iosz szigetén. 4 méter mély vizében legfeljebb 60 méteres hajókat fogadnak. Számos hasznos szolgáltatással, vízkészlet-feltöltéssel és remek éttermekkel várják a hajósokat.

Adhamas Marina, Milos

Adhamas városának kikötőjében 50, legfeljebb 50 méteres hajó köthet ki. A kikötő 5 méter mély, szolgáltatásai között bárokat, éttermeket, hajószervizt és vízfeltöltési lehetőséget is találsz.

Vlikhada Marina

Ez egy apró kikötő Szantorini szigetének délkeleti sarkában. Legfeljebb 25 méter hosszú, 1, 5 méter merülésű hajók számára alkalmas. Méretéhez képest meglepően sok szolgáltatást nyújtanak itt. Áramellátással, piaccal, éttermekkel és vízkészlet-feltöltéssel várják a hajósokat.

Athinios Port

Szantorini legnagyobb kikötője, több száz hajó fogadására alkalmas. A hajósok számára fontos szolgáltatások mindegyikét megtalálod itt. Kicsit messze van Fira városától, oda taxival, szamárháton, siklón vagy gyalog jutsz fel.

Vitorlázz Athénból Szantorinire!Hajós útvonalak kezdőknek és haladóknak

7 napos egyirányú útvonal Athénból Szantorinire

Ebben az 1 hetes útitervben Athén egyik keleti kikötőjéből indulsz délkeleti irányba, Szantorini felé. Út közben érintesz néhány nyugati és déli Küklád szigetet is. Azért a Lavrion-i Olympic Marináról indulsz, hogy az első délután ne kelljen túl sokat hajóznod.
Hajós útvonaltervező Athénból Szantorinire

1. nap: Athén (Lavrion-i Olympic Marina) – Kea

27, 68 km (17, 20 mi)
Lavrion kikötőjéből délkeletre haladsz, megkerülöd Makronisosz majd rövid hajózás után meg is érkezel Kea szigetére. Homokos tengerpartjai mellett számos látnivalóval szolgál Kea. Találsz itt középkori várat, templomokat és vízimalmokat is. A görög mitológiák és legendák rajongóit is ámulatba ejti ez a sziget. Athéné és Apolló ókori templomai, Demeter és Askiplios szent helyei, valamint a híres Szent Színház is itt találhatók.

2. nap: Kea – Kithnosz

37, 99 km (23, 60 mi)
Kithnosz a rengeteg gyógyforrása miatt népszerű a turisták körében. Ha szeretsz barlangászkodni, az 1939-ig vasbányaként üzemeltetett Katafiki-t nézd meg. Itt csodás sztalaktitokat, sztalagmitokat és egyéb sziklaképződményeket találsz. Ha érdekel a sziget történelme, Dryopedia-ban két múzeumot is találsz. Egyik a helyi folklórt, másik a bizánci egyház múltját mutatja be. Számos kükladikus építészeti stílusú templomot is találsz Kithnosz-on, ezek közül a legfontosabb a Panagia Kanala.

3. nap: Kithnosz – Szifnosz

61, 77 km (38, 38 mi)
A meltemi segítségével viszonylag gyorsan lejuthatsz a délkeleti irányban fekvő Szifnosz-ra. Útközben elhaladsz a kevés látnivalóval rendelkező Szerifosz szigete mellett, mielőtt még Szifnosz-ba érkeznél. Itt gyönyörű olívafákat és mandulafa-mezőket csodálhatsz meg. A sziget jelképe a keleti partszakasz egy apró félszigetére épült Hét Mártír temploma. Gyönyörű fehérre meszelt falait, égkék kupoláját és kükladikus építészeti stílusát semmiképpen ne hagyd ki! A jellegzetes templomon túl számos kolostort és múzeumot találsz még a szigeten. Ezek közül Chrissopighi kolostora nagyon népszerű még.

4 nap: Szifnosz – Milosz

43, 65 km (27, 12 mi)
Délnyugati irányba hajózva elérsz Milosz szigetére, amely még nem annyira népszerű turistacélpont. Ezen a gyönyörű vulkanikus szigeten a tömegtől távol élvezheted a természet és az ókori műemlékek örömeit. Adamas városában az Agia Triada templom egyházi múzeumot nyújt. A Bányászati Múzeum ásványi anyagokat és a sziget bányászati múltját mutatja be. A sziget legfontosabb műemléki a Római Birodalom korából fennmaradt ókeresztény katakombák. Közelükben találod az ókori színházat is, ahol még napjainkban is tartanak rendezvényeket és előadásokat a helyiek.
Vitorlás útvonaltervező Athénból Szantorinire

5. nap: Milosz – Iosz

86, 09 km (53, 49 mi)
Milosz-t északról megkerülve, majd végig kelet felé haladva megérkezel Iosz-ba. Ez egy nyüzsgő sziget tele élettel, nyáron a fővárosban egymást érik a bulik és fesztiválok. Ha elszakadnál a fővárostól, keresd fel Homérosz sírját! Ha frissen feltárt régészeti ásatást szeretnél megtekinteni, ki ne hagyd Skarkos romvárosát!

6. nap: Iosz– Anafi

62, 31 km (38, 72 mi)
Ios-t délkeleti irányban elhagyva megérkezel a Szantorini-től keletre fekvő Anafi szigetére. Ez egy csodálatos tengerpartokban gazdag kis sziget. Ha kedved tartja, pár óra alatt körül is hajózhatod és meglátogathatod strandjait. Nyáron rendezvények és fesztiválok érik egymást Anafi fővárosában, ilyenkor sokan átjönnek Szantorini-ről.

7. nap: Anafi – Kamari – Vlichada

41, 77 km (25, 95 mi)
Anafi-ből nyugatra hajózva meg is érkezel a Szantorini keleti partján fekvő Kamari-ba. A partszakaszhoz legközelebbi utcákon számos boltot, kocsmát és éttermet találsz. A szigeten csak itt találhatók mozik, egyikük fák által körülvett szabadtéri. A Kék Zászló minősítést kiérdemlő partot mindenképpen járd végig! Búvárkodhatsz is és különféle vízisportokba is belekóstolhatsz. Ha érdekel a sziget ókori történelme, a délre lévő Mesa Vouno hegyen lévő Thera romjait nézd meg.
Kamari-ból déli irányban követve Szantorini partját megérkezel Vlichada kikötőjébe. Innen kiindulva felfedezheted Szantorini jó részét. Erre remek alkalmat nyújtanak a néhány órás lovas túrák, melyek során felfedezheted Vlichada környékét. Ha jut időd rá, akár az Akrotiri régészeti ásatását bemutató vezetett túrára is befizethetsz. Ennek részeként meglátogatod az ókori Akrotiki romjait, borkóstoláson veszel részt és megtekinted Illés próféta kolostorát.

1 hetes katamarán túra Athénból Szantorinire

Hosszú útra kell készülnöd, ezért az egyirányúhoz képest kevesebb szigetet látogatsz meg. Visszafelé haladva nyáron kisebb nehézségeket okozhat az ellenszél.

Katamarános út Athénból Szantorinire
1. nap Athén (Lavrion Olympic Marina) – Kea 27, 68 km (17, 20 mi), 2. nap Kea – Minosz 111, 18 km (69, 08 mi), 3. nap Minos – Szantorini (Thira Port) 110, 81 km (68, 85 mi), 4. nap Thira Port – Vlichada – Kamari 23, 68 km (14, 71 mi), 5. nap Kamari – Iosz 45, 28 km (28, 13 mi), 6. nap Ios – Szifnosz 68, 44 km (42, 53 mi), 7. nap Szifnosz – Athén (Lavrion Olympic Marina) 99, 53 km (61, 85 mi)

Hajó tankolási lehetőségek Athén környékén, hajós benzinkutak az Athénból-Szantorinire vezető úton

 • Olympic Marina, Athén: , Mélység: 10m, Nyitvatartés: 0-24, GPS Koordináták: 37.6958441, 24.0583429
 • Merihas, Kithnosz: , Mélység: 8m, Nyitvatartés: 0-24, GPS Koordináták: 37.389860, 24.397059
 • Mikonosz Marina, Mikonosz: , Mélység: 4.5m, Nyitvatartés: 0-24, GPS Koordináták: 37.4475266, 25.3275272
 • Tinosz, Tinosz: , Mélység: 5.5m, Nyitvatartés: 0-24, GPS Koordináták: 37.537555, 25.161119
 • Parikia, Parosz: , Mélység: 3.5m, Nyitvatartés: 0-24, GPS Koordináták: 37.087424, 25.151587
 • Naxosz, Naxosz: , Mélység: 5m, Nyitvatartés: 0-24, GPS Koordináták: 37.106213, 25.372575
 • Riva Tirasia, Szantorini: , Mélység: 5m, Nyitvatartés: 0-24, GPS Koordináták: 36.452705, 25.344247
 • Thira New Port, Szantorini: , Mélység: 4.5m, Nyitvatartés: 0-24, GPS Koordináták: 36.386354, 25.428268
 • Rethymno Marina, Kréta: , Mélység: 4m, Nyitvatartés: 0-24, GPS Koordináták: 35.367884, 24.481550
 • Heraklion Marina, Kréta: , Mélység: 3.5m, Nyitvatartés: 0-24, GPS Koordináták: 35.346677, 25.151282

Szantorini gyönyörű vulkanikus szigetét ki ne hagyd, ha egyedi és felejthetetlen nyaralásra vágysz! Athéntól messze van, de útközben páratlan alkalom nyílik a Kükládok nyugati és déli szigeteinek meglátogatására is. Miután megérkeztél Szantorinire, élvezd ki a csodálatos naplementét Oia vagy Fira városaiban! Több Szaronik-öbölbeli hajós úti cél vagy több hajós úti cél a Kükládokon

5/5 - (409 votes)

Santorini az Égei-tenger igazi gyöngyszeme. A Kükládok szigetcsoport legdélibb vulkanikus eredetű tagja. Egy több ezer évvel ezelőtti vulkánkitörés miatt a sziget közepe berobbant, és egy 400 méter mély kaldera alakult ki. A kaldera egy hatalmas mélyedés, mely az önnmagába roskadó vulkán helyén alakul ki. Ezt ma víz borítja. Santorini szigete alkotja a keleti körívét, és a régió központja is. Történelem előtti időkből fennmaradt romok és mesés természeti környezete miatt nagy népszerűségnek örvend. Évről-évre többen keresik fel a világ minden tájáról. A tipikus görög táj romantikája minden idelátogatót elbűvöl. Ha egy felejthetetlen nyaralásra vágysz, akkor feltétlenül vitorlázz Santorinin!
Vitorlázás Santorinin

Ez a cikk az alábbiakról fog szólni:

Mikor érdemes Santorinin vitorlázni?

Santorinin a mediterrán éghajlat az uralkodó. Enyhék a telek, körülbelül 10-15°C a hőmérséklet. Az éves csapadékmennyiség jelentős része ilyenkor hullik. A vitrolázóknak márciustól kedvez az időjárás, bár ekkor még a tenger elég hideg. A nyári meleg májustól köszönt be, amikor már 30°C felett jár napközben a hőmérséklet. Májusban még viszonylagos szélcsend van. Júniustól érkezik meg a meltemi nevű északi légáramlat, ami szeptemberig kitartóan fúj. A nyár nagyon forró, sokszor 35°C feletti kánikulával. A meltemi a délutáni órákban enyhíti a fülledt meleget. Általában a Beaufort skála szerinti 5-8-as erősségű a szél. A jellemző széljárás miatt a nyári hónapokban északról délre érdemes vitorlázni, de a keruzolás kedvelői természetesen ellenkezű útirányt is választhatnak. Csapadék júniustól-augusztusig csak elvétve fordul elő, egész nyáron süt a nap.
Check the időjárási feltételek, széladatok Santorinin

Santorini kikötői

A szigeten több kikötő is található. Ezekből négy fontos turisztikai szempontból. Az alábbiakban bemutatjuk ezeket.

Athinios

Athinios Santorini legnagyobb kikötője. A sziget nyugati oldalán a kaldera felől érhető el. Óriási frogalmat bonyolít, az óceánjáróktól kezdve a kisebb yachtokig minden hajótípust fogadnak. Itt nincs település a parton, ha itt kötsz ki, akkor bérelt autóval, vagy szamárháton juthatsz el Fíra településére. Teljes felszereltséggel rendelkezik. Víz, áram, tankolási lehetőség, szállás és vendéglátóhelyek várják a megfáradt hajósokat. Több száza hajó befogadására lakalmas. kikötők Santorinin

Skala kikötője

A Skala Fíra városának régi kikötője. Kisméretű horgonyzóhely, így nagyobb hajókat nem engednek beállni. Az óriásyachtok és óceánjárók utasait vizitaxival szállítják a partra. Hangulatos az egész hely, hiszen több száz éve van használatban. A városba egy 600 fokos lépcsőn lehet feljutni. Ha nem szeretnél lépcsőzni, akkor felvonóval, vagy szamárháton érkezhetsz a szirt tetején tündöklő városba.

Ammoudi kikötője

Oia mellett fekszik az Ammoudi-öböl. Kisméretű kikötővel rendelkezik, 20 méterig fogadnak hajókat. Tavernák és apartmanok vannak a parton, de egyéb felszereltséggel nem rendelkezik. Az öböl és a városka gyönyörű, ez Santorini egyik leglátogatottabb helye.

Vlychada kikötője

Ez a sziget legvédettebb kikötője. Vlychada öblét félköríves hullámtörő gát védi. A mólók is ebben az ívben helyezkednek el. Víz, áram és üzemanyag vételezési lehetőség van. Éttermeket és bárokat is találsz a parton. Ez a környék a szörfösök egyik kedvenc helye. Maximum 25 méteres hajókat tudnak fogadni.

Vitorlázz Santorinin!Santorini-i vitorlás és katamarán útvonalak

Vitorlázás Santorinin: 7 napos hajós útiterv

Santorini a vitorlások paradicsoma! Nyaranta több ezer hófehér hajó lepi el a sziget környéki vizeket. Ez a vidék élménydús felfedezések lehetőségét tárja eléd. A következőkben mutatunk egy 7 napos tervet, ha idén nyáron úgy döntenél, hogy Santorinin vitorlázol! Santorini-i hajós útvonaltervező

1. nap : (Santorini) – Oia

9.53 km (5.92 mi)

Indulj el Fíra kikötőjéből északnak, Oia felé. A szikafalakkal szegélyezett part mentén haladva hamar eléred Ammoudi kikötőjét. A kikötő melletti öbölben megmártózhatsz, majd keresd fel a várost a magas szirt tetején! Oia híres csodálatos naplementéiről. Alkonyatkor megtelnek emberekkel a teraszok és az utcák .Mindenki nyugat felé fordulva várja a varázslatot. Nézd meg ezt a lenyűgöző természeti jelenséget, majd vacsorázz meg egy helyi tavernában.

2. nap : Oia –Ormos Korfu

3.92 km (2.44 mi)

Oiát elhagyva keresd fel a szomszédos Thirasia szigetet. Ormos kikötőjéből indulva hódítsd meg a hegyet, és mássz fel Manolasba! Gyönyörködj a település fehérre meszelt, kék ablakos házikóiban. Mindenütt virágzó leanderek szegélyezik az utcákat. Ne lepődj meg, ha lépten-nyomon szamarakkal találkozol. Tradicionálisan szamárháton utaznak a helyi lakosok ezen a nehéz terepen. Vacsorázz meg a faluban, majd pihenj egyet, mert a következő nap eseménydús lesz!

3. nap : Ormos – Nea Kameni – Akrotiri

18.61 km (11.56 mi)

Ormosból indulva keresd fel Nea Kameni szigetét. A kaldera közepén magasodik, ez a valamikori vulkán csúcsa. A sziget északi oldalán van egy öböl, mely természetes kikötőként funkcionál. Itt van egy kénes forrás is, amely közvetlenül a tengerbe ömlik. Érdemes megmártózni benne, mert számos gyógyhatása van. Mászd meg a vulkánt! Holdbéli tájon fogsz sétálni, szürke és fekete kövek között. A kráterhez érve egy kis büfé és helyi kézműves termékek várnak rád. Délután szállj hajóra, és térj vissza Santorini nyugati részére. Akrotiri partjainál köss ki, a városnézést hagyd másnapra!

4. nap : Akrotiri – Pachia-sziget

39.29 km (24.41 mi)

Az első három nap nyüzsgése után, negyedik napodon hajózz Görögország egyik lakatlan szigetére, Pachiára.Mivel itt kiépített kikötőt nem találsz, érdemes távolabb lehorgonyozni és csónakkal megközelíteni a partot.Naptej és egész napra elegendő élelem legyen nálad, ugyanis se étterem, se bolt nincs a szigeten, cserébe az egész part tiéd lehet 1 napra.
hajózás Santorinin

5. Nap : Pachia – Anafi-sziget

10.04 km (6.24 mi)
Következő állomásod a Santorini-től keletre fekvő Anafi szigete. Valóban nyugodt, csendes sziget ez gyönyörű homokos tengerpartokkal. Kevés itt a turista, ezért igen szívélyesek a helyiek. A szigeten pár keresztény templomot és kolostort is találsz, érdemes őket megnézned. Nyáron különféle kulturális fesztiválok és rendezvénysorozatok zajlanak a sziget fővárosában, ilyenkor sokan átjönnek Santorini-ről is.

6 Nap : Anafi – Vlychada

30.37 km (18.87 mi)
Haladj tovább a sziget déli partja mentén, és úti célod legyen Vlychada! A kikötő egy hullámtörő gát mögött két félkörívben helyezkedik el. Ha parta szálltál, mindenképp próbáld ki a parti éttermek valamelyikét. A közelben fekszik Exomitis települése. Ókori temetkezési helyet, barlangokat rejtenek a város környéki sziklák.

7. Nap : Vlychada – Kamari (Santorini) – Fíra

37.89 km (23.54 mi)

A Mesa Vouno hegy árnyékában fekszik Kamari városa. Ez már a sziget keleti oldala. Kamari strandja a legnagyobb Santorinin. Több kilométer hosszan nyúlik el a kényelmes homokos part. Élvezd egy kényelmes napozóágyból a ragyogó napsütést! Ha kedved támad egy kis sétára, akkor felkeresheted az ősi Thera városát is. Este sem áll meg az élet, Kamarin szinte minden éjjel party van.
Térj vissza a kiindulási pontra, Fírába. Ha teheted, szánj még egy-két napot a város felfedezésére.

7 napos katamarán útvonal Santorini-ről

1.nap Fira (Santorini) – Oia 9.53 km (5.92 mi), 2. nap Oia – Karavostasis (Folegandros) 42.34 km (26.31 mi), 3. nap Folegandros – Alopronia (Sikinos-sziget) 19.87 km (12.35 mi), 4. nap Sikinos – Chora (Ios-sziget) 12.80 km (7.95 mi), 5. nap Chora – Ag. Georgios (Iraklia-sziget) 38.18 km (23.72 mi), 6. nap Iraklia – Keros-sziget 16.29 km (10.12 mi), 7. nap Keros – Vlychada – Santorini 82.37 km (51.18 mi)

Santorini-i vitorlázás

Vitorlázás Athénból Santorini-re: 14 napos útiterv

1. nap Athén – Selinia Salamis (Salamina-sziget) 9.42 km (5.85 mi), 2. nap Salamina – Aegina 26.25 km (16.31 mi), 3. nap Aegina – Lavrion ( Olympic Marine) 68, 02 km (42, 26 mi), 4. nap Lavrion – Merihas (Kythnos Sziget) 45, 95 km (28, 55 mi), 5.nap Merihas – Livadi (Serifos Sziget) 47, 76 km (29, 68 mi), 6. nap Livadi – Milos-sziget (Adamantas) 51, 33 km (31, 90 mi), 7. nap Milos – Folgerandos (Karavostasis) 67, 01 km (41, 64 mi), 8. nap Folgerandos – Santorini (Thira) 50, 25 km (31, 22 mi), 9. nap Thira – Vlychada (Santorini) 15, 83 km (9, 83 mi), 10. nap Vlychada – Ios 52, 81 km (32, 81 mi), 11. nap Ios – Sifnos sziget (Kamares)67, 61 km (42, 01 mi), 12. nap Kamares – Siros 88, 45 km (54, 96 mi), 13. nap Siros – Kea 69, 63 km (43, 27 mi), 14. nap Kea – Glifada – Athén75, 68 km (47, 02 mi).

 Vitorlázás Athénból Santorini-re

Katamarán útvonal Krétáról Santorini-re

1. nap Heraklion – Agia Pelagia 16, 30 km (10, 13 mi), 2. nap Agia Pelagia – Vlychada 110, 01 km (68, 36 mi), 3. nap Vlychada – Anafi 30.37 km (18.87 mi), 4. nap Anafi – Monolitos 26, 60 km (16, 53 mi), 5. nap Monilitos – Oia 17, 10 km (10, 63 mi), 6. nap Oia – Fira 9, 36 km (5, 82 mi), 7. nap Fira – Black Beach – Heraklion 121, 75 km (75, 65 mi).

 Katamarán útvonal Krétáról Santorini-re

Hajó tankolási lehetőségek Santorini közelében

 • Riva Tirasia, Santorini: , Mélység: 5m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 36.452705, 25.344247
 • Thira New Port, Santorini: , Mélység: 4.5m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 36.386354, 25.428268
 • Adamantas Milos, Milos: , Mélység: 5m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 36.721797, 24.444774
 • Riva Tirasia, Santorini: , Mélység: 5m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 36.452705, 25.344247
 • Thira New Port, Santorini: , Mélység: 4.5m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 36.386354, 25.428268

A fenti cikkben bemutattuk, hogy miért a legjobb választás Santorinin vitorlázni. Egyesek szerint ezen a szigeten állt a legendákból ismert Atlantisz. Annyi bizonyos, hogy Európa egyik legkülönlegesebb helyéről van szó. Itt átélheted a görög életérzést, a történelem mélységét, és a nyár vérpezsdítő hangulatát is. Bérelj hajót már most, hogy le ne maradj! Több hajós úti cél a Kükládokon

SEGÍTS MEGTALÁLNI A TÖKÉLETES HAJÓT!

További információk innen: Santorini

5/5 - (232 votes)
Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.