Tudj meg mindent a La Maddalenai vitorlázásról: utitervek, kikötők, hajóbérlési lehetőségek, egyéb hasznos infók. Kérd a segítségünket! La Maddalena tökéletes kiindulópont a közeli Costa Smeralda, vagyis a lenyűgöző Smaragd-part felfedezéséhez. Ha idelátogatsz, kiköthetsz a szomszédos szigeteknél is, melyeket szintén lélegzetelállító természeti környezet jellemez. Cikkünkből megtudhatod, mikor érdemes La Maddalena-ban vitorlázni, és egy egyhetes útiterv összeállításához is hasznos tippeket adunk.
Vitorlázás La Maddalena-ban

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

La Maddalena időjárása

Az üdülőhely éghajlata mediterrán, forró, száraz nyarakkal és enyhe telekkel. A legmelegebb hónap a július, amikor az átlaghőmérséklet akár a 30 °C-ot is elérheti. La Maddalena meglátogatásához a kellemes időjárásnak köszönhetően a májustól egészen októberig tartó időszakot ajánljuk. Szeretsz úszni? A víz átlaghőmérséklete augusztusban akár 24, 3 °C is lehet. Több infó: időjárási feltételek, széladatok La Maddalenaban.

Kikötők La Maddalena környékén

Cala Gavetta (La Maddalena)

La Maddalena kikötőjét Cala Gavetta vagy Porto Turistico Comunale di Cala Gavetta néven is emlegetik. 140 hajó számára alkalmas, ezek legfeljebb 50 méter hosszúak lehetnek. A tengerfenék maximális mélysége 5 méter. Van étterem, Wi-Fi, és a tankolás is biztosított.

Porto di Santa Teresa Gallura

A kikötő a Santa Teresa Gallura nevű üdülőhelyen van. 700 hellyel rendelkezik olyan hajók számára, melyek legfeljebb 45 méter hosszúak. A mélység 5 méter. A kikötő védett, számos remek szolgáltatást kínál, bárt és éttermet is találsz.

Marina di Porto Rafael

A Szardínia északi részén található kikötő 80 helyet biztosít, legfeljebb 30 méter hosszú hajók számára. A tengerfenék mélysége 2-5 méter között van. A biztonságos kikötő kis mérete ellenére jól felszerelt, nagyon kedvelt a hajósok körében. Tökéletes kiindulópont a La Maddalena-szigetcsoport apróbb szigeteinek felfedezéséhez.

Marina di Cannigione

Az Arzachena-öböl természetes kikötője 400 hajó számára alkalmas, ezek maximum 25 méter hosszúak lehetnek. A tengerfenék mélysége 4, 5 méter. A kikötő rendelkezik ivóvízzel, villamos energiával, továbbá bárt és éttermet is találsz. A mosoda vagy a hajó karbantartása szintén megtalálható a kiváló szolgáltatások között. Kikötő La Maddalena-ban

Poltu Quatu

A Cannigione-hoz közeli Arzachena kikötője a vitorlás- és jachttulajdonosok körében a mai napig nagy népszerűségnek örvend. Az 1987-ben megnyílt Poltu Quato összesen 305 helyet biztosít, melyek 8-35 méter hosszú hajók kikötésére alkalmasak. A tengerfenék mélysége a bejáratnál 3 méter, míg a belső dokkolóban 2 méter.

Porto Cervo Marina

A gyönyörű, kiválóan védett kikötő a Földközi-tenger egyik legjobban felszerelt és leginkább vendégszerető kikötője. Összesen 700 horgonyzóhelyet kínál, melyek közül 100 az áthaladó hajók számára van fenntartva. A tengerfenék mélysége 1, 7-7 méter között változik. Minden kikötőhely rendelkezik vízzel és villamos energiával.

Marina di Portisco

A város kikötője 589 helyet biztosít, 4-90 méter hosszú hajók számára. Kiválóan védett, az összes olyan szolgáltatással rendelkezik, melyre egy hajósnak szüksége lehet. Van víz, villamos energia, Wi-Fi, üzemanyagtöltő állomás is rendelkezésre áll.
 Kikötő La Maddalena környékén

Marina di Porto Rotondo

A gyönyörű Porto Rotondo kikötője 650 hellyel rendelkezik, legfeljebb 90 méter hosszú hajók számára. A mélység 5, 5 méter. A kikötő számos színvonalas szolgáltatást kínál. Van ivóvíz, villamos energia, Wi-Fi, lehetőség van tankolásra, valamint a hajó karbantartására. Sőt, akár orvosi ellátást is igénybe vehetsz.

Marina di Golfo Aranci

A privát móló a település központjától mindössze 20 méterre található. 30 kikötőhelyet kínál, 5-16 méter hosszú hajók számára. A tengerfenék mélysége 1, 5-5 méter között van. A 2017 telén épített hullámtörő gátnak köszönhetően a kikötő teljes védelmet nyújt az öbölben uralkodó északnyugati, valamint délnyugati szél ellen. A Marina di Golfo Aranci területén találsz bárt és éttermet, van villamos energia, Wi-Fi is.

Marina di Olbia

Olbia kikötője 270 hajó számára nyújt helyet. Ezek maximális hossza akár 80 méter is lehet. A tengerfenék mélysége 5, 2 méter. A védett kikötő számos remek szolgáltatást kínál. Ha megéheznél, a területén van bár és étterem is.

1232.5 EURbali-4-1-4-cab-2019-7Olbia
12.4 m / 41 ft4 Kabin /12 Ágy
1110 EURfountaine-pajot-lucia-40-2019-15Olbia
11.7 m / 38 ft4 Kabin /10 Ágy

Vitorlázz La Maddalena-ban! La Maddalena-i hajós útvonalak

Vitorlázás La Maddalena-ban! 1 hetes hajós útiterv

Utazásunk La Maddalenából indul, és a környék fantasztikus városainak, szigeteinek felfedezése után ide is térünk majd vissza. La Maddalena-i hajós útvonaltervező

1. nap La Maddalena (Cala Gavetta) – Palau (Porto Turistico)

4, 17 km (2, 59 mi)

Először elhajózunk Palau-hoz, mely fontos kikötő- és üdülőváros. Gyönyörű, fürdőzésre kiválóan alkalmas strandja sok turistát vonz. Ha idelátogatsz, feltétlenül nézd meg a sziklás hegycsúcsokat, egyedülállóan szép völgyeket, valamint a hatalmas gránittömböket. Ilyen Szardínia egyik kötelező látnivalója a Capo d’Orso, vagyis a Medveszikla, mely egy medvét formázó gránitszikláról kapta a nevét. A fő üdülési szezonban látogass el a kézműves vásárba, vagy vegyél részt a kulturális programokon.

2. nap Palau (Porto Turistico) – Porto Pozzo (Pontile Angelo)

13, 57 km (8, 43 mi)

A bájos faluban kellemes körülmények között, érintetlen természeti környezetben pihenhetsz. Ha itt jársz, a L’Osteria di Porto Pozzo étteremben kóstold meg a klasszikus receptek alapján készült helyi tengeri ételeket. Ezek alapjául a kiváló minőségű, friss halak szolgálnak. Töltsd az éjszakát Porto Pozzo kikötőjében.

3. nap Porto Pozzo (Pontile Angelo) – Santa Teresa Gallura

15, 83 km (9, 83 mi)

Következő úti célunk Santa Teresa Gallura, azaz Szardínia legészakibb városa. Az egykori halászfalu napjainkban közkedvelt nyaralóhely, egy gyönyörű stranddal is rendelkezik. Innen 4 km-re találod Észak-Szardínia legszebb természeti csodáját, a Capo Testa-t, ahol különleges formájú gránitsziklákban gyönyörködhetsz. Sajátossága, hogy ilyen sok és érdekes sziklát egy helyen csak itt láthatsz. Töltsd az éjszakát Santa Teresa Gallura kikötőjében.
Vitorlázás La Maddalena-ban

4. nap Santa Teresa Gallura – Bonifacio

16, 45 km (10, 22mi)

A Costa Smeraldához közeli Korzika legszebb városa Bonifacio, mely kivételes fekvéssel rendelkezik. A 65 méter magas mészkőfennsíkra épült óvárost a tengerpartról az Aragon-lépcső 187 fokán közelítheted meg. Innen fantasztikus kilátás nyílik, tiszta időben Szardínia északi partja is jól kivehető. A város legfontosabb műemléke a 13. század elején román stílusban épült Szűz Mária-templom.

5. nap Bonifacio – Lavezzi (Plage de la Cala Sderenaia)

12, 88 km (8, 00 mi)

Korzikától néhány km-re délre, a Bonifaciói-szorosban helyezkednek el a tíz szigetből álló Lavezzi-szigetek. Lakatlan, ezért ha csendre és nyugalomra vágysz, a legjobb helyen jársz. A kristálytiszta. áttetsző víz és a hófehér kövek lenyűgöző látványt nyújtanak. Töltsd az éjszakát a Plage de la Cala Sderenaia nevű öbölben.

6. nap Lavezzi (Plage de la Cala Sderenaia) – Cala Santa Maria

15, 05 km (9, 35 mi)

A Szent Mária-szigetnél két helyen is lehorgonyozhatsz. Északkeleti részén találod a Cala Muro nevű öblöt, míg délkeleti részén a Cala Santa Maria-t. Utóbbi a sziget egyik legfontosabb tengerparti látványossága, ahol gyönyörű környezetben élvezheted a békét és a nyugalmat. Az öböl ugyanis kristálytiszta, türkizkék színű vízéről ismert. A szigeten felfedezhetsz néhány érdekes helyet, például egy középkori kolostor romjait is. Úgy tartják, hogy egykor néhány bencés szerzetes keresett itt menedéket.

7. nap Cala Santa Maria – Caprera – La Maddalena (Cala Gavetta)

31, 29 km, (19, 44 mi)

A La Maddalena-szigetcsoport tagja a Caprera-sziget, ahol az olasz szabadsághős, Giuseppe Garibaldi egykori lakóházát találod. A már múzeumként működő épületben egyszerű bútorokat, családi képeket, valamint személyes használati tárgyakat láthatsz.

Miután leadtuk a hajónkat, és van még időnk, érdemes La Maddalenában körbenéznünk. A várost a 18. századi palotáknak, szűk utcácskáknak és lenyűgöző lépcsősoroknak köszönhetően „Szardínia Párizsának” is hívják. Ha egy finom ebédre vagy vacsorára vágysz, éttermei közül a Ristorante Il Gotto, a Sottovento, valamint a Ristorante Pizzeria Roby’s nevű helyeket különösen ajánljuk.
Partok és szigetek La Maddalena környékén

7 napos la maddalena-i vitorlás útvonal

1. nap La Maddalena (Cala Gavetta) – Baja Sardinia (Porto di Cala Bitta) 11, 59 km (7, 20 mi), 2. nap Baja Sardinia (Porto di Cala Bitta) – Porto Cervo 12, 93 km (8, 04 mi), 3. nap Porto Cervo – Golfo Aranci 27, 02 km (16, 79 mi), 4. nap Golfo Aranci – Budoni 35, 31 km (21, 94 mi), 5. nap Budoni – Cala Gonone 58, 08 km (36, 09 mi), 6. nap Cala Gonone – Arbatax 40, 06 km (24, 89 mi), 7. nap Arbatax – La Maddalena (Cala Gavetta) 162, 62 km (101, 05 mi)

Hajós útvonaltervező La Maddalena-ban

Hajó tankolási lehetőségek La Maddalena környékén, hajós benzinkutak Costa-Smeraldán

 • Gas station LA MADDALENA – Cala Gavetta: , Mélység: 5 m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 41.211471, 9.404426
 • Gas station LA MADDALENA – Cala Camiciotto: , Mélység: 3 m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 41.2147, 9.42679
 • Gas station CAPRERA – Porto Palma: , Mélység: 9 m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 41.191088, 9.449766
 • Gas station BONIFACIO: , Mélység: 3, 5 m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 41.387925, 9.163037
 • Gas station PORTO VECCHIO: , Mélység: 4 m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 41.59104, 9.28352
 • Gas station SANTA TERESA GALLURA: , Mélység: 5 m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 41.2448, 9.20658
 • Gas station PALAU: , Mélység: 4 m, VHF: 09, GPS Koordináták: 41.1811, 9.3852
 • Gas station ARZACHENA – Marina dell’Orso or Poltu Quatu Marina: , Mélység: 3 m, Nyitvatartás: nyáron minden nap nyitva 8.30-20.30, GPS Koordináták: 41.139006, 9.495669
 • Gas station CANNIGIONE: , Mélység: 4, 5 m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 41.109322, 9.440733
 • Gas station PORTO CERVO: , Mélység: 7 m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 41.136078, 9.527144
 • Gas station PORTISCO: , Mélység: 12 m, Nyitvatartás: 9-19.30, GPS Koordináták: 41.033888, 9.523888
 • Gas station PORTO ROTONDO: , Mélység: 5, 5 m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 41.029393, 9.543547
 • Gas station GOLFO ARANCI: , Mélység: 5 m, Nyitvatartás: 8-20, GPS Koordináták: 40.996165, 9.622444
 • Gas station OLBIA: , Mélység: 5, 2 m, VHF: 09, GPS Koordináták: 40.916963, 9.524358
 • Gas station OLBIA – Circolo Nautico: , Mélység: 2, 5 m, VHF: 12, GPS Koordináták: 40.923281, 9.509794
 • Gas station ARBATAX: , Mélység: 10 m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 39.937412, 9.704896

Ha hajózni szeretnél, a kellemes időjárásnak és a kristálytiszta vizeknek köszönhetően La Maddalena kiváló úti cél. Látogass el a környező üdülőhelyekre és a szomszédos szigetekre is, melyek szintén számos látnivalót rejtenek. Több Costa smeraldai hajós úti cél, vagy hajóbérlés Costa Smeraldán.

SEGÍTS MEGTALÁLNI A TÖKÉLETES HAJÓT!

További információk innen: La Maddalena

4.3/5 - (471 votes)
Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.

Nem szabad kihagyni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a kedvezményes hajóbérlési lehetőségekről!

Hírlevelet csak havonta 1-2 alkalommal küldünk

Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.