Lavrioni vitorlázást tervezel? Tudj meg mindent a kikötőkről, utitervekről, hajóbérlési lehetőségekről – egyéb infók. Kérd a segítségünket! Lavrion város az ókori Görögország egyik legfontosabb kereskedelmi központja volt. Ezüstbányászat folyt a környező területeken, Athén gazdagsága e vidék földi kincseinek volt köszönhető. Az archaikus világ istenei rámosolyogtak erre a városra. Gazdag élővilága és természeti csodái messze földön híresek. Partvidéke könnyen hajózható és változatos a domborzata. Az Égei-tenger zöldeskék vize tele van élettel. Strandjain ragyog az aranyszínű homok és a langyos vízben élmény fürdeni. Letűnt világok építészeti remeki népesítik be a vidéket. A helyi lakosok pedig nagyon barátságosak, és élvezik az élet minden percét. Ha szeretnéd tudni, hogy miért érdemes Lavrionban vitorlázni, a következőkben megmutatjuk!
Vitorlázás Lavrionban

Ez a cikk az alábbiakról fog szólni:

Lavrion időjárása: mikor érdemes útra kelni

Az Égei-tenger ezen részén márciustól októberig érdemes tengerre szállni. Tavasszal és ősszel a csapadékos tél miatt a szigeteken és a partokon burjánzik a zöld növényzet. A tenger hullámai ilyenkor erősebbek egy kicsit, de tapasztalt hajósok számára ez az időszak is megfelelő. Ebben az időszakban a sirokkó hatása érvényesül. Délkeleti vagy délnyugati irányból érkezik, és meleg levegőt tol maga előtt. Nyáron alapvetően kánikula van, 33-35°C napközben. Júniustól kezdve elkezd fújni meltemi, egy északi, hűvös légtömeget hozó szél. Jellemzően északnyugat vagy északkelet felől érkezik, és a Beaufort skála szerinti 5-8 között van az erőssége. Egészen október elejéig fúj. Ez enyhülést hoz a fülledt melegbe, viszont kicsit nehezíti a vitorlázást. Ajánlott a kora délutáni órákig megérkezni a kikötőbe, mert ez a szél csak 2-3 óra felé erősödik fel. Kikötői kevésbé felszereltek, mint a Földközi-tenger más térségeiben, viszont kárpótol mindenért a környék! A kis öblökben éjszakázhatsz egészen nyugodtan! Több infó: időjárási feltételek, széladatok Lavrionban

Kikötők Lavrion környékén

Lavrion és környéke látványos és izgalmas hajótúrákat kínál mindenkinek. Változatos partvidéke számtalan apró öblöt és halászfalut rejt. Élménydús kirándulást tehetsz az Attikai-félsziget nyugati partjain. Az alábbi részben részletesen bemutatjuk neked a főbb kikötőket.

Lavrion Marina

A Lavrion Marina a város legnagyobb kikötője. Közel 300 hajót tudnak fogadni, maximum 30 méteres hosszal. A tengerfenék átlagos mélysége 3-5 méter között van. Teljes felszereltséggel rendelkezik. Van itt áram, vezetékes víz, javítóműhely, és tankolási lehetőség. A kikötőben több étterem és bár is helyet foglal. A közelben piac, boltok, orvosi rendelő, és hajós felszerelést árusító szaküzlet is van. Ha lehorgonyoztál, akkor pár méterrel odébb megtekintheted az ókori kikötőt. Ma már nem éri víz, mert változott a tengerszint. A mólók mellett találsz egy búvárközpontot is. Szakszerű irányításukkal lemerülhetsz a kikötő vizébe, és a gazdag élővilág mellett több száz éves hajóroncsokat is megcsodálhatsz. kikötők Lavrionban

Small Marina

A nagy kikötőtől délre fekszik egy kis öbölben. Itt inkább a helyiek halászcsónakjai, és sporthajói állnak. Kisebb hajóval szükség esetén itt is lehorgonyozhatsz.

Olympic Marina

Ez a környék, és talán Görögország egyik legmodernebb kikötője. Közel 700 férőhelyes, minden mai igényt kielégít. Az alapfelszereltségen kívül itt van ATM, biztonsági szolgálat, autóbérlési lehetőség, mosoda, zuhanyzók és még ellenőrzött beléptetőrendszer is. 700 férőhelyes a szárazdokk is, teljes körű javítást is vállalnak.

Coressia kikötője

Lavriontól nyugatra 20 kilométerre fekszik Kéosz szigete. Kikötője Coressia várokájában van. Ez egy közkedvelt úti cél, így általában jelentős a hajóforgalom. Még 50 méteresnél nagyobb yachtokat is fogadnak. A sziget strandjai gyönyörűek, homokos partjaik sok nyaralót csalogatnak. Kéoszon sok túralehetőség is van, és ókori romok is az utadba akadhatnak!

Vitorlázz Lavrionban! Lavrioni hajós útvonalak

Vitorlázás Lavrionban: 1 hetes vitorlás útiterv

Lavrionban és környékén annyi látnivaló akad, hogy egy hónap is kevés lenne a felfedezésükhöz. Mi most megpróbáljuk a legfontosabbakat egy hét napos körutazás keretében bemutatni neked!
Vitorlázás Lavrionban? Olvass tovább és segítünk!
Lavrioni vitorlás útvonaltervező

1. nap Lavrion – Sounion-fok

28, 91 km (17, 97 mi)

Szállj hajóra Lavrion kikötőjében, és indulj el délre! A part mentén haladva elhagyod majd Passalimanit, Kato Souniot és ha megpillantod a Poseidon templom márványoszlopait, akkor jó helyen jársz! Kerüld meg a fokot, és horgonyozz le az öbölben. Itt nincs kiépített kikötő, szabadon állhatsz meg éjszakára. Sétálj fel a templomhoz, és csodáld meg az ókori építészet csodáját. A parton homokos strand, és szuper vendéglők várnak!

2. nap Sounion fok- Coressia

16, 89 km (10, 49 mi)

Reggel még csodáld meg ahogy a felkelő nap átvilágít Poseidon-templom oszlopai között, majd indulj nyugatra, a Kéosz-sziget irányába. 18 kilométer után eléred Coressia kikötőjét. A sziget jellemzően erdőkkel borított, homokos strandjain is lombos fák, és fenyők árnyékába húzódva pihenhetsz. A kis városban mindent találsz, amire szükséged van. A Papa Doble étterem kínálata a tenger adta ajándékokra épül, mindenképp próbáld ki! Közeli természetes strandja a Gialiskari, ahol garantált a felfrissülés.

3. nap Coressia – Otzias

6, 71 km (4, 17 mi)

Tölts el még egy napot a szigeten, keresd fel Otziast! A kis halászfalu a zegzugos partok mentén kicsit északabbra fekszik. Szinte kör alakú strandját aranyló homok borítja. Pálmalevélből készült napernyők alatt hűsölhetsz koktéllal a kezedben. A part menti úton több tavernát is találsz, ahol végigkóstolhatod az aznapi friss fogást! Kóstold meg az Attikai-félsziget legjobb borait a vacsora mellé. Általában helyi zenészek is szórakoztatják a nagyérdeműt.

4. nap Otzias – Porto Rafti

42, 32 km (26, 30 mi)

Porto Rafti egy nagyobb kikötőváros az Attikai-félsziget keleti partvidékén, körülbelül 20 kilométerre Lavriontól. Nagyon híres borászatairól, pisztácia-ültetvényéről és a fügetermesztésről. E három tulajdonképpen elég is egy vidám estéhez. A kikötőben egymást követik a vendéglők és kávézók. Strandjai híresen tiszták és világos homokkal borítottak. A város mellett egy ókori Artemisz templom állja még az idők sarát. Sétálj egyet az oszlopok között, majd a strandolás után vacsorázz meg a kikötőben! Hajózás Lavrionban

5. nap Porto Rafti – Kakis Thalassis

9, 11 km (5, 66 mi)

Haladj tovább délnek, és keresd fel Khakis Thalassis városát. Négy kilométerre a hegyekben van egy 16. századi kolostor, mely nyitva áll a látogatók előtt. Járd végig az épületet, és az erkélyen állva érezd a hely varázsát! Délután térj vissza az öbölbe, és strandolj egy jót. A strand közelében négy étterem kínálatából válogathatsz.

6. nap Kakis Thalassis – Mikrolimano

10, 30 km (6, 40 mi)

Indulj tovább dél felé, és érd el Mikrolimano öblét.Útközben, ha van kedved, állj meg Tsoníma festői strandján. Mikrolimanoba érve látni fogsz egy hófehér templomot, kék kupolával. Egy apró, kinyúló félszigeten áll, és csodás látványt nyújt. Kicsi, egyszerű város ez, de pont ebben rejlik a hatása. Itt valóban a görög emberek hétköznapjaiba csöppensz. Egyél a part menti tavernákban, vásárolj be a helyi borokból és olívaolajból. Strandja homokos, és sekély.

7. nap Mikrolimano – Makronisos – Lavrion

29, 19 km (18, 14 mi)

Mikrolimano felfedezése után, Lavrion lesz a végállomásod, azonban előtte még tégy egy rövid kitérőt Makronisoson, amely Görögország legnagyobb lakatlan szigete.Egykoron a sziget hadibörtönként működött illetve koncentrációs tábort építettek itt ki a Görög polgárháború alatt.
Miután leadtad a hajót, érdemes felfedezni a várost.Amennyiben van elegendő időd, látogasd meg a város nevezetességeit, a régi kikötőt, az ezüst bányákat, vagy a Poseidon-templomot. Fárasztó napod után keresd fel egy helyi éttermet és élvezd a görög gasztronómia nyújtotta kincseket

7 napos lavrioni vitorlás útvonal

hajozasi utvonaltervezo lavrionban
1. nap Lavrion – Coressia (Kea-sziget) 28, 09 km (17, 46 mi), 2. nap Coressia – Merihas (Kithnos-sziget) 37, 98 km (23, 60 mi), 3. nap Merihas – Livadi (Serifos-sziget) 46, 67 km (29, 00 mi), 4. nap Livadi – Kamares (Sifnos-sziget) 23, 57 km (14, 64 mi), 5. nap Kamares – Paros 54, 25 km (33, 71 mi), 6. nap Paros – Ermoupoli (Siros-sziget) 45, 48 km (28, 26 mi), 7. nap Siros – Giaros – Lavrion 102, 29 km (63, 56 mi)

Hajó tankolási lehetőségek Lavrion környékén, hajós benzinkutak a Szaróni-öbölben

  • Olympic Marina, Athén: , Mélység: 10m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 37.6958441, 24.0583429
  • Merihas, Kithnos: Mélység: 8m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 37.389860, 24.397059
  • Mikonos Marina, Mikonos: Mélység: 4.5m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 37.4475266, 25.3275272
  • Tinos, Tinos: , Mélység: 5.5m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 37.537555, 25.161119
  • Parikia, Paros: , Mélység: 3.5m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 37.087424, 25.151587
  • Naxos, Naxos: , Mélység: 5m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 37.106213, 25.372575
  • Riva Tirasia, Santorini: , Mélység: 5m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 36.452705, 25.344247
  • Thira New Port, Santorini: Mélység: 4.5m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 36.386354, 25.428268
  • Rethymno Marina, Crete: , Mélység: 4m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 35.367884, 24.481550
  • Heraklion Marina, Crete: , Mélység: 3.5m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 35.346677, 25.151282

A fentiekben bemutattunk neked egy 7 napos hajótúrát, mellyel felfedezheted a környék legszebb helyeit. Ez a vidék több ezer éve lakott már, és láthatóan nagyon jól érzik magukat az itt élő emberek. Ne hidd, hogy ez véletlen! Ha belecsöppensz ebbe a világba, a te lelked is szárnyalni fog. Mi a terved a nyárra? Több Szaroniki-öbölbeli hajós úti cél

SEGÍTS MEGTALÁLNI A TÖKÉLETES HAJÓT!

További információk innen: Lavrion

4.1/5 - (467 votes)
Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.

Nem szabad kihagyni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a kedvezményes hajóbérlési lehetőségekről!

Hírlevelet csak havonta 1-2 alkalommal küldünk

Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.