Bővebb információt a Portugáliai hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz: Információk Portugáliaról, Portugália időjárása. Meríts ihletet a Portugáliai hajózási útvonaltervekből és kezdd el következő útvonalad megtervezését, válassz a Portugáliai vitorlás úti célokból, vagy olvasd el a Portugáliai hajózás írásunkat.

Kattints ha másik hajós úti cél Portugáliában, vagy hajóbérlés Észak-Európában érdekel.

Portugália változatos éghajlati tulajdonságokkal rendelkezik, északról dél felé haladva, régóról régióra változik az időjárás, azonban általánosságban kijelenthető, hogy Portugáliában a nyár napos, a tél enyhe, az ősz és a tavasz kellemesen meleg, némi esővel és széllel.
Három befolyásoló tényezőről beszélhetünk az ország kapcsán: az Atlanti-Óceánról, a mediterrán légáramlatokról és a Spanyolország szárazföldje felől érkező légtömegekről.
Az atlanti éghajlat összességében túlsúlyban van. Északon hűvös és esős az éghajlat, dél felé haladva pedig fokozatosan melegszik és válik napossá. A távoli déli régió száraz és napos mikroklímával rendelkezik. Az ország szárazföldi részén, Spanyolország határán az éghajlat kissé kontinentálisabbá válik.
Portugália központi régióiban, beleértve Lisszabont és az Ezüst-partot, a mediterrán és atlanti éghajlat elemei kombinálódnak, ami enyhe telet, valamint meleg és száraz nyarat eredményez. Különösen Közép-Portugália belső régióiban fordulhat elő extrém meleg nyáron, a hőmérséklet gyakran 30°C felett alakul, míg az Atlanti-óceán felől érkező friss szellő lehűti a part menti területeket. Portugália déli része valószínűleg az egyik legnaposabb hely Európában. Az állandó tengeri szellő segít mérsékelni a magas nyári hőmérsékletet.
A tél általában novemberben kezdődik és februárban ér véget.A nyári időszak hosszú, egészen májustól szeptemberig tart. Az északi táj határozottan zöld, míg a meglehetősen száraz éghajlatú dél felé fokozatosan ariderizálódik. Portugália középső és déli részén nyáron rendszeresen süt a nap, de télen is több napos időszak van. Portugália átlagosan több napsütést kap, mint Kalifornia. Nyáron az átlaghőmérséklet 23-28 ° C között mozog.
Amennyiben pontosabb információt szeretnél az időjárási viszonyokról és széladatokról, kérlek válassz egy régiót a Hajóbérlés Portugáliában fülön. Régión belül keress tovább a kívánt úti célod után, amelynek időjárásáról a város fülön belül találsz bővebb információt.

Bérelj hajót és fedezd fel Portugáliát

Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: ELKÜLDÖM, HOGY MILYEN HAJÓT KERESEK Az adatlap elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Mi segítünk megtalálni a legjobb megoldást!

BoatTheGlobe