Ha kikötöttél Antigua szigetén számtalan kalandos élményben lehet részed. Régi szélmalmok, cukorültetvények, kaszinók, múzeumok várnak rád. A vakítóan fehér homokos tengerpartjain nem csak sütkérezhetsz, legyen szó szörfözésről, vagy búvárkodásról, itt mindent megtalálsz.
Antiguai programok
A cikkben az alábbiakról olvashatsz:

A legjobb helyek, amiket nem érdemes kihagyni

A sziget a rengeteg látnivaló és a kiváló infrastruktúrája miatt szinte minden karibi hajótársaság megállóhelyei között szerepel.

Nagy Madár sziget, ritka állatok a tengerparton

A Nagy Madár sziget mindössze 8 négyzetkilométer alapterületű, csupán három kilométerre fekszik Antigua partjaitól. Hajóval nagyon könnyen megközelíthető. Ez az egyetlen hely a Földön, ahol a világ legritkább kígyófaját, az Alsophis antiguaet vadon lehet látni. Más veszélyeztetett állatoknak is menedékhelye ez a sziget, köztük gyíkoknak, pelikánoknak és trópusi madaraknak is. Az itt fészkelő rengeteg madárról nevezték el az ide érkező tengerészek a szigetet. Ehhez a kiránduláshoz üvegfenekű csónakot érdemes választani, hogy az út során meglehessen csodálni a víz alatti világot is. Ajánlott még a szigetet körbehajózni, hogy minden oldalról újabb és újabb ritka állatokat láthassunk.

Madár les a Lighthouse öbölben

A Lighthouse öbölben több, mint ötezer fregattmadár fészkel. Motorcsónakos túrák indulnak a lagúnába. Az eget ellepi a sok óriási madár, és a csónak a fészkekhez is elég közel megy, hogy lenyűgöző fotókat lehessen készíteni a madarakról.

Nelson admirális kikötője

Az Angol-öböl az egyik legszebb természetes öböl a Karib térségben, amely Nelson admirális biztonságos otthonaként szolgált a napóleoni háborúk idején. A nemzeti park múzeummal, üzletekkel, éttermekkel és csodás kikötővel rendelkezik, amely valódi jacht-mennyország. Egy hajógyár is található itt, amelyben még ma is zajlik a vízi járművek gyártása. A nemzeti park számos tevékenységet kínál a látogatók számára. Az egykori admirális házban található a Hajógyár Múzeum, amely kiállításokon keresztül mutatja meg a látogatóknak a Hajógyár történetét és a sziget jelenlegi régészeti kutatásait is. A dokkban számos csodás hajó van, és rengeteg gyönyörű kikötő kápráztatja el nap, mint nap a látogatókat.

Az esőerdő mélyén

Az esőerdőben függőhidakon, madárleseken és hintázó lépcsőkön át vezet az út. A túra csúcspontja, amikor egy kifeszített kötélen keresztül csúszol át egyik faháztól a másikig, szinte súrolva az alatta húzódó fák lombjait.

Fig Tree Drive, Pattanjunk autóba!

Antigua legszebb autóútja, a Fig Tree Drive, 32 km hosszan vezet a belföldi síkságról a vulkanikus dombokig. Az út esőerdővel, banán-, kókusz-, és mangóültetvényekkel és cukormalmok romjaival van szegélyezve.

A cukormalmok, Betty’s Hope

Ez egy régi cukornádültetvényből lett szabadtéri múzeum. Megnézheted itt az eredeti állapotában helyreállított cukormalmokat és az egykori épületek maradványait is.

Antigua & Barbuda múzeum, St. John’s

A szigetek legöregebb házában, amit 1747-ben építettek rendezték be a szigetcsoport történelmét bemutató múzeumot. Az Arawak indiánoktól és a gyarmati időkből fennmaradt tárgyak vannak itt kiállítva. Ezen felül a cukornádültetvények modelljeit és egy teljes életnagyságban megmintázott Arawak-ház modelljét is láthatod.

St. John Katerális, St. John’s

Eredetileg 1683-ban építették, de azóta többször át kell alakítani, mai formáját az impozáns fehér iketornyokkal 1845-ben kapta. A barokkos templom a város legmagasabb pontján áll, így a kilátás innen a legpazarabb. A déli vaskapu mellett egy-egy oszlopon Keresztelő Szent János és Patmoszi Szent János szobrai állnak, melyek a legenda szerint Napóleon egyik hajójáról kerültek ide.

Antiguai programok: napfürdőzés, szörfözés, a legszuperebb strandok

Antigua mesebeli fehér homokos tengerpartjai nem csak pihenésre, de sportolásra is csábítják az oda érkezőket. Egy évben, akár az összes napot másik strandon tudjuk tölteni, hiszen a sziget 365 különböző stranddal büszkélkedik.
Látnivalók Antiguán

Pigeon Point Beach

A Pigeon Point Beach a sziget egyik legismertebb strandja. Azok számára lehet megfelelő választás, akik szeretik a pörgést, és az aktív pihenést kedvelik. A sziget délkeleti részén helyezkedik el ez a strand, rengeteg bárral és étteremmel, illetve kikapcsolódási lehetőségekkel várja a látogatókat. Tusolók, pelenkázók, játszóterek állnak rendelkezésre. A kalandos természetűeknek lehetőségük van búvárkodni is ezen a partszakaszon.

Dickenson Bay

A gyönyörű homokos strand és a nyugodt tenger rengeteg turistát vonz ide. Óriás szállodák húzódnak végig a part mentén, amelyekben évente a legtöbb szobát adják ki. Éttermek, koktélozók, és vízi sportok szórakoztatják a strandolókat a nap folyamán. A közelben sok kisebb lakatlan sziget, és egy mérföld hosszú korallzátony is található az öböl partján.
(28)

Half moon beach

A Félhold-öböl Antigua talán legszebb és legismertebb tengerpartja. A homok itt elképesztően rózsaszín, a szellő mindig kellemesen hűsít, és tökéletes hely a szörfölésre is.

Ahoy, tengerész

A hajózás kedvelőinek számos kikötő áll rendelkezésére, ahol rengeteg kikapcsolódási lehetőség van.

Jolly Harbour

Egy hatalmas vitorláskikötő, amely Antigua nyugati oldalán helyezkedik el kb. 10 mérföldre St. John’s városától. A kikötőben számtalan üzlet, étterem található és egy nagy társasház komplexum. Ha a hajó javítására lenne szükség, ez egy kiváló hely, ami 70 tonnás emelővel rendelkezik, amellyel megkönnyíti a szárazföldön végzendő javításokat. A boltokban vásárolhatunk pótalkatrészeket is amennyiben szükséges. 155 tágas kikötőhellyel rendelkezik, mindegyik saját árammal. A kikötő felügyelője segítséget nyújt érkezéskor és távozáskor. Éjszaka is jól ki van világítva, így könnyű tájékozódni. 24 órás biztonsági szolgálat van a kikötőben, így bármikor, gond nélkül tehetünk egy sétát a városban.

Falmouth Harbour

Patkó alakú kikötő a sziget déli partján. Maximum 330 láb hosszúságú hajók befogadására képes. 60 horgonyzó hellyel rendelkezik. Minden dokkban van villamos energia, saját víztározó. Alacsony kéntartalmú üzemanyag töltésére van lehetősége azoknak, akik ezt a kikötőt választják. Szelektív hulladék megsemmisítés, egyész napos biztonság, és autó parkoló is található.

St. John’s Harbour

Természetesen a sziget legnagyobb városában van a legnagyobb kikötő. Ez az egyetlen dokk, ami óceánjárók fogadására képes, szóval az itteni korzózás közeben óriás hajókat tanulmányozhatunk. Itt a legnagyobb a hajóforgalom. A folyamatos közlekedés miatt rendkívül biztonságos a kikötő. Többnyire hatalmas yachtok horgonyoznak itt le, de néhány kisebb hajónak van kialakítva hely. A parton rengeteg élelmiszer bolt, friss halpiac van. Ha étteremben szeretnénk enni, tucatnyi vízparti vendéglő közül választhatunk.

Programok, amiket ki kell próbálni Antiguán

Sailing week

A hajózás kedvelőinek a sziget remek programot kínál, hiszen minden évben április végén – május elején megrendezésre kerül az úgynevezett „Sailing week”. 1968-ban kezdődött és azóta is minden évben több 100 hajó és jacht száll versenybe. Ez egy remek program azoknak, akik a hajózás szerelmesei, akik akár nézőként, akár versenyzőként részt vehetnek a rendezvényen.
programok Antiguán

Hajózz, hajózz és hajózz!

Ez a szigetcsoport 3 részből áll, Antigua, Barbuda és Redonda. Az egyik legjobb program lehet körbe hajózni mind a három szigetet. Antigua körüli úton megfigyelhetjük az ott lakók mindennapi rutinját, a turisták nézelődését, ám a másik két helyen emberekkel nem nagyon fogunk találkozni. Barbudát 2017 szeptemberében súlyos vihar károk érték, akkor az összes embert ki kellett onnan menekíteni, így ott megnézhetjük a hurrikán okozta károkat is. Tovább hajózva az igazi lakatlan szigethez érünk, Redondához. Ez egy vulkanikus szikla, melynek legmagasabb pontja 320m.

Shirley Heights Lookout

Itt van a sziget legmagasabban fekvő vízesése, ahonnan káprázatos kilátás nyílik a szigetcsoportra. A körbenézés után egy történelmi sétát is tehetünk, megnézhetjük az 1840 és 1851 között itt elesett katonák obeliszkjét. Ez a hely teljesen elhagyott, csak az itt megpihenő halászokkal találkozhatunk útközben.
Akár aktív, akár passzív pihenést szeretnél, ez a terület mindenkinek kielégíti az igényeit. Ha egy koktéllal a kezedben sütkéreznél egész nap, vagy a hajózás szerelmese vagy, tökéletes választás számodra. Búvárkodás, szörfözés, táncos estek, minden napra más izgalmas program. Ez Antigua. Read more if you plan sailing in Antigua or yacht charter in Antigua.

SEGÍTS MEGTALÁLNI A TÖKÉLETES HAJÓT!

További információk innen: Antigua

Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.