Montenegróban koncentrálódik a mediterrán tájak és városok összes szépsége. A zafír színű tenger strandolásra, a masszív hegyek pedig kirándulásra csábítják a látogatókat. Elegáns palazzók és ókori emlékek felfedezésre hívogatják a történelem szerelmeseit. Hosszú tengerpartja fjordszerű öblökkel tarkított és rengeteg strandja van. Számtalan nagyon jól felszerelt kikötő többek között Bar-ban, Kotor-ban és Tivat-ban. A hajózás kedvelőinek ez Európán belül az egyik legjobb hely, hiszen rengeteg csodálatos természeti jelenség van egy helyen.

Keress több, mint 350 desztinációban világszerte!

Kattints a “Keresés” gombra. Új keresés elindításához kattintson az ”új keresés” gombra jobb oldalt fölül (jobb felső sarokban)

Nem találtad meg a számodra megfelelő hajót?

Szakértőink segítéségét kérnéd a megfelelő eredményhez? Küldd el nekünk igényeidet és mi megtaláljuk a számodra ideális yachtot!

  A mezők kitöltése kötelező

  FIGYELEM: Kérésed fontos számunkra. Amennyiben az űrlap beküldése után a weboldal nem kerül átirányításra és nem kapsz visszaigazoló e-mailt (ellenőrizd a spam mappát is), frissítsd az oldalt, töltsd ki ismét az űrlapot és küldd el megint! Abban az esetben, ha az újbóli próbálkozásod is sikertelen, vedd fel a kapcsolatot velünk e-mailen info@boattheglobe.hu keresztül, vagy hívd a (+36) 20 468 2804-es telefonszámot.

  Bar Montenegró legfontosabb, és egyben legnagyobb déli kikötővárosa. Kereskedelme napjainkban is fontos, de mára már a turizmus valamelyest előtérbe került. Innen indul a legtöbb, menetrend szerinti járat, az olaszországi Anconába és Bariba is. Déli elhelyezkedésének köszönhetően Közel 270 napsütéses nap van egy évben így Bar a Földközi-tenger egyik legnaposabb városa. Bar város minden Montenegróban hajózó számára szinte kötelező látnivaló: gazdag történelmi múlt, igazi mediterrán nyüzsgés, balkán hangulat. A várost gyakran nevezik az olíva ligetek városának hiszen, hiszen a környéken hatalmas kiterjedésű olíva ültetvények találhatók. Bar ad otthont a világ legidősebb olíva fájának is, amely már több mint

  Bar időjárása

  Egész Montenegróban, így Barban is a mediterrán és a kontinentális éghajlat uralkodik. Nyáron az átlagos hőmérséklet 25 és 27 °C között alakul, ám július és augusztus hónapban jellemzően sok a kánikula, vagyis a 30 °C feletti időjárás is. Áprilistól egészen októberig alkalmas lehet a hőmérséklet a vitorlázásra. Áprilisban, májusban és szeptemberben átlagosan 10 esős nap van, míg júniusban, júliusban és augusztusban csupán 2-3 esős nap van egész hónapban. A vízhőmérséklet körülbelül májustól már alkalmas fürdőzésre, hiszen akkor 22 °C fok körül van a tenger hőmérséklete. Ettől kezdve folyamatosan emelkedik a vízhőmérséklet, ami augusztusra a 28 °C-ot is eléri. Érdekesség, hogy egész októberig megfelelő a tenger hőfoka.

  Bar látnivalói

  Bar óvárosa

  Bar óvárosát a számtalan velencei stílusú épület mellett alapvetően a bizánci, török hangulat a jellemzi az óváros. Az óvárosban elhelyezkedő királyi palota, a velencei uralom idején épült. Az erőd bejáratánál egy nagy őrtornyot és a velencei uralomra emlékeztető Szent Márk oroszlánját csodálhatjuk meg. A palota belsejében lakóépületeket, egy kápolnát és egy télikertet is kialakítottak.

  Nikola (Miklós) Kastély

  A városban tett séta alkalmával érdemes meglátogatni a Nikola (Miklós) király kastélyát, amelyet 1885-ben, a tenger partján építettek. Maga az épület egy nagy kastélyból, egy kisebb kastélyból, kápolnából, őrtoronyból és télikertből áll, így a látogatás, egy igazán komplex élményt nyújt. Ma itt található a helytörténeti múzeum amely számos régészeti leletet őriz ebből a térségből.

  Stari Bar

  Bar egyik legérdekesebb látnivalója, ami mindössze 4 kilométerre található Bar központjától. Tulajdonképpen Stari Bar az óváros várfalakkal körülvett központja. Ez a világ egyik legnagyobb erődített régészeti lelőhelye. Stari Bar erőd típusú felépítése a mai napig jól felismerhető. Stari Bar a 19. század folyamán vált lakatlanná, viszont a piacon még a mai napig jelen vannak a Bar-ból érkező helyi árusok. Számtalan finomságot, saját készítésű, kézműves sajtokat, borokat, pálinkát és olíva készítményeket vásárolhatunk tőlük.

  Bar strandjai

  Kraljicina-Királynő strand

  Ez a bari Riviéra ékköve, egy üledékes kőzetből felépült természetes fal övezi. Több, mint egy kilométer hosszú homokos partszakasz. Napozóágyak és napernyők, több büfé és koktélbár áll rendelkezésünkre. Az egyik oldalon a gyönyörű kék tenger, a másikon pedig szép zöld fák és növények teszik a látványt káprázatossá. Ha a pihenésen túl sportolni is szeretnénk, ez a strand a vízi sportok kedvelőinek is kedvez. A homokban pedig röplabdázhatunk vagy akár focihatunk is. Kellemes kikapcsolódást nyújt a gyerekek és a felnőttek számára egyaránt.

  A belvárosi stand, Zukotrlica

  Bar városközpontjánál van az 1200 m hosszú Zukotrlica kavicsos strand. Különlegessége, hogy a fehér kavicsok mellett, mediterrán zöld növényzet és egy fenyőerdő veszi körül a strandot.

  Hajóbérlés Bar környékén

  Bar – Montenegró egyik legnagyobb kikötője

  Bar kikötője az egyik legnagyobb kikötő Montenegróban, körülbelül 200 hektáron terül el. A kikötőt több részre lehet osztani: polgári menetrend szerinti hajók kikötője, magánhajók kikötője, kereskedelmi kikötő és hadikikötő. A város emiatt fontos kereskedelmi csomópont is. Ez a kikötő egyben vízi ország- és vámhatár is. Ennek köszönhetően nagyon felszerelt kikötő. Ivóvíz, elektromos áram és telefon szolgáltatás is vár minket. Emellett sok étterem és vendéglátó eszköz elégíti ki bármilyen kívánságunk. Továbbá 24 órás őrző szolgálat gondoskodik a biztonságunkról. Egy hosszú, mesterségesen épített földnyelv nyúlik a tengerbe, melynek a végén világítótorony küldi a fényjeleket a hajósoknak.

  Kotor kikötője

  Kotor kikötőjét a velencei időszak alatt létrehozott erődítmények veszik körül. Az elmúlt években megnőtt azon nemzetközi turisták száma, akik hajóval érkeznek a városba. Ennek köszönhetően a kikötő rohamos fejlődésnek indult. Lélegzetelállító látvány fogad minket, amikor beérünk a kikötőbe. Hatalmas hegyek között vitorlázunk be, amely festői képet nyújt nekünk. A kikötőben van tankolási lehetőség. Sok étterem és bár van, melyek közül kedvünkre válogathatunk. Szuvenír boltok, és esténként koncertek szórakoztatják az itt kikötő vendégeket.

  Tivat – Porto Montenegró jachtkikötő

  A legdrágább, legfényűzőbb jachtokat kötik ki Porto Montenegro partja mentén. Az elmúlt években vált Tivat híressé az újonnan épített rezidenciáknak és a Porto Montenegró nevű jacht komplexumnak köszönhetően. A hófehér, feltűnően tiszta, európai stílusú rakpartja sok turistát vonz. Az építését egy kanadai üzletember, Peter Munk kezdeményezte. Számtalan étteremben élvezhetjük a finomabbnál finomabb fogásokat, vagy rengeteg ruhaüzletben csodálhatjuk a kínálatot. Órákat eltölthetünk azzal is, hogy csak nézzük a drága jachtokat, amelyek a part mentén sorakoznak.

  Budva kikötője

  Az üdülőhely kiváló kikötőjét Dukley Marina Budva néven is emlegetik. 300 hajó fogadására képes, ezek legfeljebb 40 méter hosszúak lehetnek. A kikötő maximális mélysége 4 méter. Számos remek szolgáltatás közül választhatsz, beleértve a tankolást, mosodát, valamint a hajó karbantartását. A kikötő területén bárt és éttermet is találsz.

  Herceg Novi kikötője

  A D-Marin Portonovi kikötő 238 hellyel rendelkezik, maximum 120 méter hosszú hajók számára. A mélység 20 méter. A kikötő kiváló szolgáltatásokat kínál: lehetőség van tankolásra, hangulatos kávézók, koktélbárok és éttermek közül választhatsz. Olvass tovább ha másik montenegrói hajós uticél, vagy hajóbérlés Montenegróban érdekel.

  Bar időjárása

  Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Bar maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

  szelrozsa Bar
  szelerosseg Bar

  Bar szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Bar esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

  Bérelj hajót és fedezd fel Bart!

  1.nap Bar – Sutomore 5, 75 km (3, 57 mi), 2.nap Sutomore – Petrovac 13, 10 km (8, 14 mi), 3.nap Petrovac – Budva 12, 47 km (7, 75 mi), 4.nap Budva – Herceg Novi 35, 62 km (22, 13 mi), 5.nap Herceg Novi – Kotor 26, 67 km (16, 57 mi), 6.nap Kotor – Tivat (Porto Montenegro) 15, 29 km (9, 50 mi), 7.nap Tivat (Porto Montenegro) – Bigova – Bar 71, 98 km (44, 73 mi). hajoberles barban

  Olvass tovább ha arzachenai vitorlázáss érdekel.

  1.nap Bar – Čanj 5, 71 km (3, 55 mi), 2.nap Čanj – Budva 25, 02 km (15, 55 mi), 3.nap Budva – Molunat 41, 52 km (25, 80 mi), 4.nap Molunat -Cavtat 29, 50 km (18, 33 mi), 5.nap Cavtat – Dubrovnik 19, 58 km (12, 16 mi), 6.nap Dubrovnik – Herceg Novi 60, 14 km (37, 37 mi), 7.nap Herceg Novi – Petrovac – Bar 62, 37 km (38, 75 mi).bari hajoberles

  Több Costa smeraldai hajós útvonaltervező.

  Tekintsd meg bérelhető hajóinkat és kezdd meg álmaid nyaralásának tervezését. Foglalj előre, ezáltal biztosítva a keresett helyszínt és időpontot, vagy használd ki a last-minute vitorlás bérlés nyújtotta előnyök egyikét. Kínálatunk nagyságának és változatosságának köszönhetően, könnyen megtalálhatod a tökéletes hajót, legyél kezdő-, haladó-, vagy tapasztalt hajós. Fedezd fel a tökéletes úti célt, válassz egy hajót és oldalunkon azonnal ellenőrizheted annak elérhetőségét. Töltsd nyaralásodat egy olyan helyen, ahol összekötheted a strandolás élményét számos egyéb programlehetőséggel, mint például a közeli természeti látnivalók felfedezése, vagy a desztináció nyújtotta szórakozási lehetőségek.

  Hajóbérlés Bar-ban, 4 egyszerű lépésben:

  1. Bővebb információt a bari hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz : információk Bar-ról, Bar időjárása. Meríts ihletet a bari hajózási útvonalakból és kezdd el következő útvonalad megtervezését, olvasd el a bari vitorlázás írásunkat!
  2. Hajóbérlés Bar-ban: Keress hajót a Hajóbérlés Bar-ban fülön. Válaszd ki a hajózási területet, a hajó típusát és paramétereit, és természetesen válassz időpontot. Kattints a “Keresés” gombra. Új keresés elindításához kattintson az ”új keresés” gombra jobb oldalt fölül (jobb felső sarokban)
  3. A „Tovább” gombra kattintva megtekintheted a választott hajó részletes adatait és az igényelhető extrákat. Az oldal alján lévő naptárban találod a hajó összes foglalható, még szabad időpontját. A naptár szabad időpontjára kattintva 3 lehetőséged van: Küldj ajánlatot (a rendszer ajánlatot küld neked emailben, amiből később opciót helyezhetsz el, vagy azonnal foglalhatsz), Opciót helyezek el (3-5 napra kötelezettség nélkül, lefoglalhatod magadnak a hajót), és a Azonnal foglalok megnyomásával azonnali foglalást tehetsz. Minden a keresőben megjelenő adat valós idejű!
  4. Amennyiben nem találtál az elvárásaidnak megfelelő hajót, keress bizalommal minket, mivel sokkal több hajóhoz van hozzáférésünk az oldalon listázottaknál.

  Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: SEGÍTS VÁLASZTANI

  A megkeresés elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Aktív-, vagy pihenéssel teli vakációt szeretnél? Természeti csodák felfedezésére , kulturális feltöltődésre szomjazol? A BoatTheGlobe a legjobb útvonalakat kínálja, egy kényelmes foglalási metódussal. Bármilyen kérdés felmerülése esetén, keress bennünket bizalommal. Amennyiben nem találod a megfelelő hajótípust, vedd fel velünk a kapcsolatot, segítünk megtalálni a legjobb megoldást.