A közép-dalmáciai Marina Trogirtól mindössze 12 km-re fekszik. Tökéletes kiindulópont a közeli Ciovo- és Drvenik Veli-sziget vagy Split meglátogatásához. Most megtudhatod, mikor érdemes Marinán vitorlázni, ráadásul egy egyhetes útiterv összeállításához is hasznos tippeket adunk. Látogasd meg a bájos falucskát és a környéket!

Keress több, mint 350 desztinációban világszerte!

Kattints a “Keresés” gombra. Új keresés elindításához kattintson az ”új keresés” gombra jobb oldalt fölül (jobb felső sarokban)

Nem találtad meg a számodra megfelelő hajót?

Szakértőink segítéségét kérnéd a megfelelő eredményhez? Küldd el nekünk igényeidet és mi megtaláljuk a számodra ideális yachtot!

  A mezők kitöltése kötelező

  FIGYELEM: Kérésed fontos számunkra. Amennyiben az űrlap beküldése után a weboldal nem kerül átirányításra és nem kapsz visszaigazoló e-mailt (ellenőrizd a spam mappát is), frissítsd az oldalt, töltsd ki ismét az űrlapot és küldd el megint! Abban az esetben, ha az újbóli próbálkozásod is sikertelen, vedd fel a kapcsolatot velünk e-mailen info@boattheglobe.hu keresztül, vagy hívd a (+36) 20 468 2804-es telefonszámot.

  Marina elhelyezkedése

  A község Horvátországban, Split-Dalmácia megyében található. A Marina-öböl nyugati végében fekszik, Trogirtól mindössze 12 km-re. Kedvező elhelyezkedésének köszönhetően tökéletes kiindulópont a közeli Ciovo- és Drvenik Veli-sziget felfedezéséhez.

  Marina története

  A Marina közelében található Szent Jakab-barlang már az őskorban is menedéket nyújtott az emberek számára. A falu területén az ókorban illírek és görög telepesek éltek, a rómaiak az i. e. 4. században hódították meg a térséget. A horvátok ősei a 7. században érkeztek Marina területére. A 15. század második felétől megnőtt a török támadások veszélye, ezért a trogiri püspök 1495-ben várat építtetett. A lakosság körülötte telepedett le, így jött létre a mai település, melyet Szent Marináról neveztek el. Történelme során állt a Velencei Köztársaság, majd a Habsburg Birodalom fennhatósága alatt, 1813-ig pedig a franciák uralták. Napóleon bukása után újra a Habsburgok irányítása alá került, mely az I. világháború végéig tartott. Marina 1823-ban az osztrák fennhatóság idején vált községgé, ugyanis ekkor csatolták területéhez a Drvenik, Sevid és Račice nevű településeket. 1866-ban Trogirhoz tartozott, az első világháborút követően az Olasz Királyság, később a Szerb–Horvát–Szlovén Királyság, majd Jugoszlávia része lett.

  A helyiek mindig is halászattal és mezőgazdasággal foglalkoztak. A község kiváló adottságokkal rendelkező területen fekszik, melynek köszönhetően környéke tele van gyümölcsültetvényekkel. Utóbbiak mellett az olívatermesztés és az idegenforgalom is jelentős szerepet tölt be.

  Marina időjárása

  A közép-dalmáciai üdülőhely kellemes, mediterrán éghajlattal rendelkezik. Az átlagos éves maximum hőmérséklet 19, 4 °C, míg a minimum hőmérséklet 16 °C. A legtöbb csapadék novemberben esik. Marina meglátogatásához a májustól egészen októberig tartó időszakot ajánljuk.

  Főbb látnivalók Marinán

  Mindenképpen keresd fel a közelben található Szent Jakab-barlangot, ahonnan értékes régészeti leletek kerültek elő. Szívesen megtekintenéd a település legfőbb nevezetességeit? Marina vára mellett a Szent Jakab-templomot, a Keresztelő Szent János-templomot, valamint a Szent Marina-templomot is érdemes megcsodálni.

  Marina gasztronómiája

  Ízletes fogásra vágysz? Remek választás a Konoba Kod Duje étterem, ahol feltétlenül kóstold meg a finom pizzákat és a grillezett halakat. Ugyancsak ajánljuk a Konoba Marinát, mely a kiváló ételek mellett minőségi borokkal, figyelmes személyzettel, valamint tengerre néző kilátással vár.

  Strandok Marina környékén

  Pralisce Beach

  A népszerű strand a kikötőtől északra fekvő Pralisce-öbölben található. Kék zászló minősítéssel büszkélkedhet, gyermekes családok számára különösen ajánljuk. A strand 500 méter hosszú, partját apró kavicsok borítják.

  Okrug Gornji Beach

  A közeli Ciovo-sziget keleti oldalán fekvő Okrug Gornji a trogiri riviéra legnépszerűbb strandja, Copacabanának is nevezik. A kavicsos fürdőzőhely tekintélyes mérettel rendelkezik, több mint 2 km hosszú. Jól felszerelt, területén egy MAX nevű vízisport-központot is találsz.

  Hajóbérlés Marina környékén

  Marina tökéletes kiindulópont Közép-Dalmácia további településeinek felfedezéséhez. Mutatjuk a kiváló szolgáltatásukról híres közelben található kikötőket.

  Marina kikötője

  Az Agana Marina 134 helyet biztosít olyan hajók számára, melyek mérete nem haladja meg a 25 métert. A tenger mélysége a bejárat környékén 7 méter. A kikötő területén számos színvonalas szolgáltatás közül választhatsz, bárt és éttermet is találsz.

  Trogir kikötője

  A jelentős kikötő 256 helyet kínál, melyeket akár 70 méter hosszú hajók is igénybe vehetnek. A mélység eléri a 20 métert. Számos kiváló szolgáltatás közül választhatsz, beleértve a mosodát, a tankolást, valamint a hajó karbantartását. Ivóvíz, villamos energia és ingyenes Wi-Fi is rendelkezésedre áll.

  Split kikötője

  Az ACI Marina Split egy 348 horgonyzóhellyel rendelkező kikötő, ahol maximum 90 méter hosszú hajók férnek el. Az erős hullámzástól, valamint a déli szelektől hullámtörő védi. A mélység 8 méter. A kikötő területén van étterem, bár és mosoda, sőt, tankolási lehetőség is várja a hajósokat.

  Podstrana kikötője

  A Le Meridien Lav szállodakomplexumhoz tartozó Marina Lav nevű luxus kikötő 74 férőhelyes, legfeljebb 40 méter hosszú hajókat tud fogadni. A mélység 2-2, 8 méter. Van víz, villamos energia, a védelemről pedig a 24 órás biztonsági felügyelet gondoskodik.

  Omiš kikötője

  A Cetina-folyó torkolatánál elhelyezkedő kis közép-dalmáciai várost, Omišt hatalmas szurdokok veszik körül. Kikötőjének mélysége 4 méter. Környékén nemcsak a több irányból erősen fújó Bóra, hanem a déli szél is erős hullámzást okoz.

  Supetar kikötője

  Supetar külső kikötője elsősorban a kompok és a kereskedelmi hajók számára van fenntartva. Ezzel szemben a belső medencében többnyire a kisebb méretű hajók horgonyoznak le, de néhány jachtot is képes fogadni. A kikötő mélysége a bejáratnál 6 méter, a külső kikötőben 5 méter, míg a belső kikötőben 3-4 méter.

  Marina Baška Voda

  Az üdülőhely kikötője összesen 180 helyet biztosít, melyből 60 a látogatók számára van fenntartva. Legfeljebb 23 méter hosszú hajókat képes fogadni. A tengerfenék maximális mélysége 4 méter. Van ivóvíz, villamos energia és étterem, orvosi ellátást is igénybe vehetsz.

  Marina Ramova

  A Ramova kikötő a Krvavica nevű településen található, mely közigazgatásilag Baška Vodához tartozik. 195 helyet kínál, melyek maximum 16 méter hosszú hajók kikötésére alkalmasak. A mélység 3 méter. A kikötő nagyszerű étterme akár 150 vendég befogadására is képes.

  Makarska Harbour

  A Makarska Harbour kikötő 225 méter hosszú hullámtörő gáttal rendelkezik, mely kiváló védelmet biztosít a szél és a hullámok ellen. A tengerfenék maximális mélysége 4, 8 méter. A kikötő színvonalas szolgáltatásokat kínál, lehetőség van tankolásra is.

  Marina Tučepi

  Tučepi kikötője összesen 200 helyet kínál. Ebből 50 a jachtok, míg 150 a kisebb hajók horgonyzóhelye. A hajók legfeljebb 20 méter hosszúak lehetnek. A víz mélysége 6 méter. A kikötőt a szél ellen hullámtörő védi. A hajósok rendelkezésére áll egy Turisztikai Információs Központ, a közelben pedig számos étterem és kávézó közül lehet választani.

  Marina Podgora

  Ez a kikötő Makarskától délkeletre helyezkedik el, és egész évben nyitva áll a látogatók számára. 220 hajó fogadására képes, ezek maximum 20 méter hosszúak lehetnek. A kikötő mélysége 3 méter. Van ivóvíz, villamos energia és daru is.

  Ha Marinába hajózol, ne hagyd ki a környék további lélegzetelállító üdülőhelyeinek meglátogatását sem. Trogir, Split, Podstrana, Supetar, Sutivan, Rogač és a Drvenik Veli-sziget ugyancsak ideális úti cél. Olvass tovább ha másik dalmát hajós úti cél, vagy hajóbérlés Dalmáciában érdekel.

  Marina időjárása

  Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Marina maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

  szelrozsa Marina
  szelerosseg Marina

  Marina szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Marina esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

  Bérelj hajót és fedezd fel Marinát

  1.nap Marina – Trogir (ACI Marina) 10, 98 km (6, 82 mi), 2.nap Trogir (ACI Marina) – Split (ACI Marina) 25, 90 km (16, 09 mi), 3.nap Split (ACI Marina) – Podstrana (Marina Lav) 9, 39 km (5, 84 mi), 4.nap Podstrana (Marina Lav) – Supetar (Brač–sziget) 12, 09 km (7, 51 mi), 5.nap Supetar (Brač–sziget) – Sutivan (Brač–sziget) 6, 30 km (3, 91 mi), 6.nap Sutivan (Brač–sziget) – Rogač (Šolta–sziget) 15, 38 km (9, 56 mi), 7.nap Rogač (Šolta–sziget) – Drvenik Veli–sziget – Marina 32, 24 km (20, 03 mi).
  Marinai hajós útvonaltervező

  1.nap Marina – Drvenik Veli–sziget 13, 89 km (8, 63 mi), 2.nap Drvenik Veli–sziget – Komiža (Vis–sziget) 51, 27 km (31, 86 mi), 3.nap Komiža (Vis–sziget) – Vela Luka (Korčula–sziget) 57, 84 km (35, 94 mi), 4.nap Vela Luka (Korčula–sziget) – Hvar (Hvar–sziget) 34, 03 km (21, 15 mi), 5.nap Hvar (Hvar–sziget) – Stari Grad (Hvar–sziget) 25, 40 km (15, 78 mi), 6.nap Stari Grad (Hvar–sziget) – Supetar (Brač–sziget) 40, 42 km (25, 11 mi), 7.nap Supetar (Brač–sziget) – Trogir (ACI Marina) – Marina 52, 90 km (32, 87 mi).
  Marinai vitorlás útvonaltervező

  Olvass tovább ha marinai vitorlázás, vagy dalmát hajós útvonalterv érdekel

  Tekintsd meg bérelhető hajóinkat és kezdd meg álmaid nyaralásának tervezését. Foglalj előre, ezáltal biztosítva a keresett helyszínt és időpontot, vagy használd ki a last-minute vitorlás bérlés nyújtotta előnyök egyikét. Kínálatunk nagyságának és változatosságának köszönhetően, könnyen megtalálhatod a tökéletes hajót, legyél kezdő-, haladó-, vagy tapasztalt hajós. Fedezd fel a tökéletes úti célt, válassz egy hajót és oldalunkon azonnal ellenőrizheted annak elérhetőségét.

  Hajóbérlés Marinában, 4 egyszerű lépésben:

  1. Bővebb információt a Marinai hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz: információk Marináról, Marina időjárása. Meríts ihletet a Marinai hajózási útvonalakból és kezdd el következő útvonalad megtervezését, olvasd el a Marinai hajózás írásunkat
  2. Hajóbérlés Marinában: Keress hajót a Hajóbérlés Marinában fülön. Válaszd ki a hajózási területet, a hajó típusát és paramétereit, és természetesen válassz időpontot. Kattints a “Keresés” gombra. Új keresés elindításához kattints az “új keresés” gombra jobb oldalt fölül (jobb felső sarokban)
  3. A “Tovább” gombra kattintva megtekintheted a választott hajó részletes adatait és az igényelhető extrákat. Az oldal alján lévő naptárban találod a hajó összes foglalható, még szabad időpontját. A naptár szabad időpontjára kattintva 3 lehetőséged van: Küldj ajánlatot (a rendszer ajánlatot küld neked emailben, amiből később opciót helyezhetsz el, vagy azonnal foglalhatsz), Opciót helyezek el (3-5 napra kötelezettség nélkül, lefoglalhatod magadnak a hajót), és a Azonnal foglalok megnyomásával azonnali foglalást tehetsz. Minden a keresőben megjelenő adat valós idejű!
  4. Amennyiben nem találtál az elvárásaidnak megfelelő hajót, keress bizalommal minket, mivel sokkal több hajóhoz van hozzáférésünk az oldalon listázottaknál.

  Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: SEGÍTS VÁLASZTANI

  A megkeresés elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Aktív-, vagy pihenéssel teli vakációt szeretnél? Természeti csodák felfedezésére , kulturális feltöltődésre szomjazol? A BoatTheGlobe a legjobb útvonalakat kínálja, egy kényelmes foglalási metódussal. Bármilyen kérdés felmerülése esetén, keress bennünket bizalommal. Amennyiben nem találod a megfelelő hajótípust, vedd fel velünk a kapcsolatot, segítünk megtalálni a legjobb megoldást.