A kis félszigeten fekvő város természeti szépségeinek és műemlékeinek köszönhetően kiváló turista célpont. Cikkünkből megtudhatod, milyen kellemes időjárás vár, ha Korčulán vitorlázol, ráadásul egy egyhetes útiterv összeállításához is hasznos tippeket adunk. Látogass el a festői dél-dalmáciai városba!

Keress több, mint 350 desztinációban világszerte!

Először nyomd meg a “Keresés” gombot. Új keresés indításához pedig nyomd meg az “Új keresés” gombot a jobb felső sarokban.

Nem találtad meg a számodra megfelelő hajót?

Szakértőink segítéségét kérnéd a megfelelő eredményhez? Küldd el nekünk igényeidet és mi megtaláljuk a számodra ideális yachtot!

  A mezők kitöltése kötelező

  FIGYELEM: Kérésed fontos számunkra. Amennyiben az űrlap beküldése után a weboldal nem kerül átirányításra és nem kapsz visszaigazoló e-mailt (ellenőrizd a spam mappát is), frissítsd az oldalt, töltsd ki ismét az űrlapot és küldd el megint! Abban az esetben, ha az újbóli próbálkozásod is sikertelen, vedd fel a kapcsolatot velünk e-mailen info@boattheglobe.hu keresztül, vagy hívd a (+36) 20 468 2804-es telefonszámot.

  Korčula elhelyezkedése

  A gyönyörű város az azonos nevű Korčula-sziget keleti partján található. Horvátország legdélibb részén, Dél-Dalmáciában, Dubrovnik-Neretva megyében fekszik.

  Korčula története

  Korčula szigetén már az újkőkorban is éltek emberek, melyet a Vela Spila-nál, vagyis a Nagy Barlangnál felfedezett régészeti leletek bizonyítanak. Az első települést feltehetően a főníciaiak alapították, majd őket a görögök követték. Utóbbiak az i. e. 6. században Knidosz néven létesítettek itt kolóniát. Legvalószínűbb, hogy ez a mai Korčula város területén volt, de a mai napig nem sikerült beazonosítani pontos helyét. Az i. e. 4. században az Issza, vagyis Vis szigetéről jött görög telepesek alapítottak kolóniát a mai Lumbarda területén.

  Az első ismert nép, az illírek az i. e. 2. évezredben jelentek meg. A magaslatokon épített erődített településeken éltek, uralkodásuknak a Római Birodalom császára, Octavianus vetett véget. Az első adat a szlávok korčulai jelenlétéről a 10. századból származik. 998-ban a sziget Curzola néven került a velenceiek fennhatósága alá. Fontos megemlíteni az 1214-es korčulai statútumot, mely egy jelentős történeti forrás ebből a korból. A gróf ugyanis nemcsak alattvalói kötelezettségeit határozta meg benne. A dokumentum a hajóépítés, a mezőgazdaság, a kereskedelem és a mindennapi élet vonatkozásában is tartalmazott rendelkezéseket. Sőt, több korčulai település első írásos említése ugyancsak itt található. Érdekesség, hogy a sziget állt többek között magyar, genovai, velencei, osztrák, francia és jugoszláv uralom alatt. 1991-ben Korčula az új horvát állam része lett.

  Korčula éghajlata

  Korčulát, ahol az azonos nevű város is található, nagyon enyhe, mediterrán éghajlat jellemzi. Az átlaghőmérséklet júliusban 26, 9 °C. A szeleket tekintve nyáron a Misztrál hoz felfrissülést, míg télen a Jugó, a Bóra, valamint a Tramontana fúj. Imádsz úszni vagy egyéb vízi sportot űzni? Az Adriai-tenger átlaghőmérséklete augusztusban 25, 3 °C.

  Főbb látnivalók Korčulán

  Feltétlenül keresd fel a csodálatos Hober Parkot, mely Korčula óvárosától mindössze 10 perc sétára fekszik. Legérdekesebb részei a Pjaceta, mely egy tisztás és a Naplov, vagyis a vízgyűjtő terület. Szívesen megtekintenél jelentős építészeti emlékeket? A gótikus-reneszánsz Szent Márk-katedrális és Marco Polo feltételezett szülőháza egyaránt kihagyhatatlan látványosságok. A Városi Múzeum Korčula szigetének történetébe enged bepillantást.

  Korčula gasztronómiája

  Ízletes ételre vágysz? Nagyszerű választás a Konoba Marinero, mely minden nap friss halakkal, házias ízű fogásokkal és kiváló borokkal vár. Ugyancsak ajánljuk a Korčula óvárosában található Kanavelic éttermet. Itt a halételek mellett a tenger gyümölcseit, valamint a kagylóból készült finomságokat is megkóstolhatod. Ha Korčulában jársz, fedezd fel a Plokata-tér és a Rampada-torony mellett található Rotonda piacot, ahol kiváló minőségű, helyi termékeket vásárolhatsz.

  Strandok Korčulán

  Banje Beach

  A kavicsos Banje Korčula városának legrégebbi strandja. A turisták és a helyiek körében egyaránt nagy népszerűségnek örvend. A strandot számos létesítménye miatt különösen ajánljuk gyermekes családok számára.

  Sveti Nikola Beach

  Az óváros közelében fekvő Sveti Nikola partját aprókavics, valamint szikla borítja. Átlátszó, tiszta vize a kék és a zöld árnyalataiban pompázik. A strand a Banje-hoz hasonlóan nemcsak a turisták, hanem a helyiek körében is rendkívül kedvelt. Kisgyermekes családok számára különösen ideális.

  Hajóbérlés Korčulán

  Amennyiben Korčula szigetét választod, mindenképpen ajánljuk azonos nevű városának kikötőjét, mely színvonalas, a hajósok minden igényét kielégítő szolgáltatásokkal vár.

  ACI Marina Korčula

  A kikötő 159 helyet biztosít olyan hajók számára, melyek mérete nem haladja meg a 45 métert. A mélység 5 méter. A kikötő területén van Wi-Fi, mosoda, valamint benzinkút; a hajó karbantartása miatt sem kell aggódnod. Bár és étterem szintén várja a hajósokat.

  Marina Vela Luka

  A Korčula-szigeten található kikötő 45 helyet kínál, melyek legfeljebb 17 méter hosszú hajók kikötésére alkalmasak. A mélység 4 méter. A jachtok mólója közvetlenül a benzinkút mellett található.

  Lumbarda Marina

  A Lumbarda-öbölben fekvő kikötőt gyönyörű természeti környezet jellemzi. 115 hajó fogadására képes, ezek maximum 25-30 méter hosszúak lehetnek. A mélység 8 méter. Van víz, villamos energia, zuhanyzó; bárral és étteremmel is rendelkezik. A kikötő egész évben nyitva tart.

  Zavalatica Marina

  A Korčula-sziget déli részén található kis kikötő az azonos nevű Korčula óvárosától körülbelül 27 km-re nyugatra található. Ha finom fogásra vágysz, az öbölben, közvetlenül a tenger mellett egy hangulatos étterem vár.

  Marina Orebić

  A Pelješac-félsziget legnagyobb városának kikötője 220 hellyel rendelkezik, legfeljebb 12 méter hosszú hajók vehetik igénybe. A mélység 2 méter. Mivel a nagy móló kompok és kis személyszállító hajók részére van fenntartva, így kikötéskor más helyet kell választanod.

  Marina Lovište

  A csodálatos öbölben fekvő Lovište a Pelješac-félsziget északnyugati végében található. 20 helyet biztosít olyan hajók számára, melyek mérete nem haladja meg a 20 métert. A települést gasztronómiai kínálata miatt is szívesen választják a hajósok, ízletes dalmát halspecialitások jellemzik.

  Porto Rosso Marina

  A Lastovo-sziget kikötője 30 hellyel rendelkezik, a hajók mérete nem haladhatja meg a 60 métert. A mélység 1, 8-10 méter. Van víz, villamos energia, Wi-Fi és mosoda; egészségügyi ellátást is igénybe vehetsz.

  Ha Korčula városába hajózol, látogass el a környék további kihagyhatatlan helyeire is. Orebić, Vela Luka, a Biševo-sziget, Vis, Stari Grad, Sućuraj és Lovište szintén nagyszerű élményekkel vár. Olvass tovább ha másik Korčula szigeteki hajós uticél, vagy hajóbérlés Korčulán érdekel.

  Korčula időjárása

  Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Korčula maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

  szelrozsa Korčula
  szelerosseg Korčula

  Korčula szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Korčula esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

  Bérelj hajót és fedezd fel Korculát

  1.nap Korčula (ACI Marina Korčula) – Orebić 3, 72 km (2, 31 mi), 2.nap Orebić – Vela Luka 53, 84 km (33, 45 mi), 3.nap Vela Luka – Biševo–sziget (Porat) 62, 14 km (38, 61 mi), 4.nap Biševo–sziget – Vis (Marina Vis) 26, 16 km (16, 25 mi), 5.nap Vis – Stari Grad (Mooring Bouys) 36, 41 km (22, 62 mi), 6.nap Stari Grad – Sućuraj
  61, 22 km (38, 04 mi), 7.nap Sućuraj – Lovište – Korčula (ACI Marina Korčula) 38, 57 km (23, 97 mi)

  Korculai hajós útvonaltervező

  1.nap Korčula (ACI Marina Korčula) – Samograd-bay 12, 93 km (8, 03 mi), 2.nap Samograd-bay – Trpanj (Pelješac) 30, 84 km (19, 16 mi), 3.nap Trpanj – Makarska 38, 30 km (23, 80 mi), 4.nap Makarska – Split (ACI Marina Split) 53, 39 km (33, 18 mi), 5.nap Split – Rogoznica 45, 67 km (28, 38 mi), 6.nap Rogoznica – Vis (Marina Vis) 58, 50 km (36, 35 mi), 7.nap Vis – Vela LukaKorčula (ACI Marina Korčula) 95, 89 km (59, 68 mi)

  Korčulai vitorlás útvonaltervező

  Tekintsd meg bérelhető hajóinkat és kezdd meg álmaid nyaralásának tervezését. Foglalj előre, ezáltal biztosítva a keresett helyszínt és időpontot, vagy használd ki a last-minute vitorlás bérlés nyújtotta előnyök egyikét. Kínálatunk nagyságának és változatosságának köszönhetően, könnyen megtalálhatod a tökéletes hajót, legyél kezdő-, haladó-, vagy tapasztalt hajós. Fedezd fel a tökéletes úti célt, válassz egy hajót és oldalunkon azonnal ellenőrizheted annak elérhetőségét. Töltsd nyaralásodat egy olyan helyen, ahol összekötheted a strandolás élményét számos egyéb programlehetőséggel, mint például a közeli természeti látnivalók felfedezése, vagy a desztináció nyújtotta szórakozási lehetőségek.

  Hajóbérlés Korculában, 4 egyszerű lépésben:

  1. Bővebb információt a Korčulai hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz: információk Korčuláról, Korčula időjárása. Meríts ihletet a Korčulai hajózási útvonalakból és kezdd el következő útvonalad megtervezését, olvasd el a Korčulai hajózás írásunkat
  2. Hajóbérlés Korčulában: Keress hajót a Hajóbérlés Korčulában fülön. Válaszd ki a hajózási területet, a hajó típusát és paramétereit, és természetesen válassz időpontot. Kattints a “Keresés” gombra. Új keresés elindításához kattints az “új keresés” gombra jobb oldalt fölül (jobb felső sarokban)
  3. A “Tovább” gombra kattintva megtekintheted a választott hajó részletes adatait és az igényelhető extrákat. Az oldal alján lévő naptárban találod a hajó összes foglalható, még szabad időpontját. A naptár szabad időpontjára kattintva 3 lehetőséged van: Küldj ajánlatot (a rendszer ajánlatot küld neked emailben, amiből később opciót helyezhetsz el, vagy azonnal foglalhatsz), Opciót helyezek el (3-5 napra kötelezettség nélkül, lefoglalhatod magadnak a hajót), és a Azonnal foglalok megnyomásával azonnali foglalást tehetsz. Minden a keresőben megjelenő adat valós idejű!
  4. Amennyiben nem találtál az elvárásaidnak megfelelő hajót, keress bizalommal minket, mivel sokkal több hajóhoz van hozzáférésünk az oldalon listázottaknál.

  Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: SEGÍTS VÁLASZTANI

  A megkeresés elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Aktív-, vagy pihenéssel teli vakációt szeretnél? Természeti csodák felfedezésére , kulturális feltöltődésre szomjazol? A BoatTheGlobe a legjobb útvonalakat kínálja, egy kényelmes foglalási metódussal. Bármilyen kérdés felmerülése esetén, keress bennünket bizalommal. Amennyiben nem találod a megfelelő hajótípust, vedd fel velünk a kapcsolatot, segítünk megtalálni a legjobb megoldást.